• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy jedzie ktoś do USA bez prawka??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czy jedzie ktoś do USA bez prawka??

gadulec1234 > 13-04-2009, 14:38

Hej Mam do was wszystkich pytanie-czy sa jakies osoby ktore wybieraja sie do USA bez prawa jazdy opiekowac sie maluchami do 2 roku zycia??? Albo czy sa jeszcze jakies osoby ktore sa w trakcie kursu prawa jazdy i palnuja wyjechac juz z prawkiem opiekowac sie starszymi dziecmi powyzej 2 roku zycia?
  • Re: Czy jedzie ktoś do USA bez prawka??

cailet > 13-04-2009, 15:04

Ja mam egzamin praktyczny na 15 czerwca. Pierwsza próba. Nie chcę małych dzieci. Więc będę pewnie próbowała do skutku A ty masz prawko?

Johnson > 13-04-2009, 15:52

Ja też narazie nie mam prawka...i tez nie zamierzam sie opiekowac malymi dziecmi

julita883 > 13-04-2009, 17:55

ja także jestem w trakcie kursu na prawo jazdy.Egzaminu nie mam jeszcze wyzaczonego.A dzieci to tak ponad 5 latek bym chciała jak dla mnie to maluszki za duża odpowiedzialność.

cailet > 14-04-2009, 0:33

Dokładnie. Za duża odpowiedzialność, a poza tym zupełnie inny rozkład dnia z maluchem, a inny ze starszym dzieckiem. Co kto lubi oczywiście, ale ja preferuję dzieci tak od 4 roku życia w górę. Poza tym, kurczę, mimo że mój angielski jest dobry (pracowałam w centrum Londynu za barem, więc siłą rzeczy ), to jednak gdzieś tam chodzi ciągle o podszkolenie go, a z takim maluchem to ani be ani me. A z takim czterolatkiem to już można porozmawiać.

A co do prawka... Dzieci jak dzieci, ale w tym kraju chyba się nie da żyć bez tego plastiku. Ani się jak nie ma gdzie ruszyć, ani nic. Ja tam preferuję wolność.

kamysia > 14-04-2009, 10:40

.

Johnson > 14-04-2009, 11:42

Ale kluby i tak od 21 ;(

chyba się załamie

kamysia > 14-04-2009, 11:47

.

Johnson > 14-04-2009, 12:26

To sie ciesz

heh mam nadzieje ,ze znajdzie sie jakis sposob aby potanczyc

agulka > 14-04-2009, 14:06

Obcokrajowcow zawsze wpuszcza na podstawie ich ID albo Paszportu, ale troche ryzyk to nosic ze soba. Owszem mozna wyjechac bez prawka- za moich czasow to byl wymog, zeby miec .. - ale nawet jesli wyjedziecie bez... zrobcie prawko na miejscu. Nie jest to az tak drogie, a warto... bez auta w usa jak bez reki... chyba, ze mieszkacie przy metrze...

Kluby od 21 lat, ale nie przesadzajmy, sa miejsca, w ktorych mozna potanczyc. Sa tez takie kluby, do ktorych wejdziesz mimo, ze masz mniej niz 21 - wtedy dostaniesz specjalna bransoleke, albo tatuaz , ktory bedzie oznaka dla barmana, ze jestes under 21 i nie sprzeda Ci alkoholu..ale bawic sie mozesz :-)

Niektore tatuaze sa zmywalne.. wiec w toaletach zawsze byla akcja "zmywania" tatuazy - nie wiem, nie probowalam, bo ja stara baba wiec mialam 21 jak tam pojechalam, ale kolezanka zawsze zmywala...

Z kolei w okolicach DC ( Bethesda ) jest klub , w ktorym tak "dokladnie" spsrawdzaja, ze moja kolezanka wchodzila na moje prawko z OHIO, ja wchodzilam zaraz za nia na swoj polski dowod... i nikt sie nie polapal
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia