-
-
Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
cailet > 08-04-2009, 21:14
Jak w temacie. Podróż do USA długaśna, pewnie z przesiadką, więc ważne w co się zapakujemy.
Co wybieracie? -
Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
kamysia > 08-04-2009, 21:17
/ -
cailet > 08-04-2009, 21:18
Ja osobiście nie wiem już co zrobić. W sumie walizka ma jeden mankament ... waży więcej niż torba, a to oznacza, że tracimy cenne kilogramy, które można by wykorzystać.
Torba na kółkach ! ma chyba te same plusy co walizka, a do tego np. na schodach można ją na ramię wrzucić i śmigać.
Myślałam też o plecaku... wygodny, lekki... ale nie wiem.
Kamysia ----> ale i tak, i tak jeden bagaż pewnie nie będzie mógł przekroczyć 20 czy 23 kg. A ja i tak na razie nie kupuję, tylko chcę się rozejrzeć. -
kamysia > 08-04-2009, 21:20
/ -
cailet > 08-04-2009, 21:21
a jaką masz tą walizkę wysoką? 60? 70 cm? -
julita883 > 08-04-2009, 21:23
Ja chyba wybiorę walizkę na kółkach.Jest na tyle dobra że nie trzeba jej nosić ale z drugiej strony ona jest ciężka a przecież każdy gram się liczy.... -
kamysia > 08-04-2009, 21:24
. -
cailet > 08-04-2009, 21:27
NIe, nie, to raczej w kontekście tych jutrzejszych zakupów.
A poza tym, to wiesz, tak się mówi, ale czas zleci raz dwa. A ja w ogóle o wszystkim myślę z wyprzedzeniem. Już od wakacji mam listę tego, co muszę zabrać ze sobą. Elektronika, kosmetyki itp. Już tak mam :roll: -
kamildzianka > 09-04-2009, 3:29
Podobno lotnisko we Frankfurcie jest najwieksze w Europie, ale moze Niemcy taka plote puscili.Jakby mnie inne operki nie pokierowaly, to bym sie zgubila, bo jest ogromniaste!
Ja ostatnio wzielam trzy torby na kolkach, z czego jedna byla ogromniasta; jako podreczny biore plecak - mozna zarzucic na plecy, duzo sie zmiesci.
Zauwazylam, ze jesli sie zlozy koszulki, spodnie, cokolwiek - w rulon, jak nalesnik, to wchodzi o wiele wiecej. Wszystko pozniej jest wygniecione, fakt, ale mozna duzo dopchac.
Jak ktos wczesniej napisal - duzo ubrac na siebie, kurtke, bluze, szalik, czape, parasol w reke. W samolocie sie rozbierzecie, a zaoszczedzicie miejsce w torbie. -
kamysia > 09-04-2009, 10:00
.