• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

cailet > 08-04-2009, 21:14

Jak w temacie. Podróż do USA długaśna, pewnie z przesiadką, więc ważne w co się zapakujemy.

Co wybieracie?
  • Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

kamysia > 08-04-2009, 21:17

/

cailet > 08-04-2009, 21:18

Ja osobiście nie wiem już co zrobić. W sumie walizka ma jeden mankament ... waży więcej niż torba, a to oznacza, że tracimy cenne kilogramy, które można by wykorzystać.

Torba na kółkach ! ma chyba te same plusy co walizka, a do tego np. na schodach można ją na ramię wrzucić i śmigać.

Myślałam też o plecaku... wygodny, lekki... ale nie wiem.

Kamysia ----> ale i tak, i tak jeden bagaż pewnie nie będzie mógł przekroczyć 20 czy 23 kg. A ja i tak na razie nie kupuję, tylko chcę się rozejrzeć.

kamysia > 08-04-2009, 21:20

/

cailet > 08-04-2009, 21:21

a jaką masz tą walizkę wysoką? 60? 70 cm?

julita883 > 08-04-2009, 21:23

Ja chyba wybiorę walizkę na kółkach.Jest na tyle dobra że nie trzeba jej nosić ale z drugiej strony ona jest ciężka a przecież każdy gram się liczy....

kamysia > 08-04-2009, 21:24

.

cailet > 08-04-2009, 21:27

NIe, nie, to raczej w kontekście tych jutrzejszych zakupów.

A poza tym, to wiesz, tak się mówi, ale czas zleci raz dwa. A ja w ogóle o wszystkim myślę z wyprzedzeniem. Już od wakacji mam listę tego, co muszę zabrać ze sobą. Elektronika, kosmetyki itp. Już tak mam :roll:

kamildzianka > 09-04-2009, 3:29

Podobno lotnisko we Frankfurcie jest najwieksze w Europie, ale moze Niemcy taka plote puscili. Jakby mnie inne operki nie pokierowaly, to bym sie zgubila, bo jest ogromniaste!

Ja ostatnio wzielam trzy torby na kolkach, z czego jedna byla ogromniasta; jako podreczny biore plecak - mozna zarzucic na plecy, duzo sie zmiesci.

Zauwazylam, ze jesli sie zlozy koszulki, spodnie, cokolwiek - w rulon, jak nalesnik, to wchodzi o wiele wiecej. Wszystko pozniej jest wygniecione, fakt, ale mozna duzo dopchac.

Jak ktos wczesniej napisal - duzo ubrac na siebie, kurtke, bluze, szalik, czape, parasol w reke. W samolocie sie rozbierzecie, a zaoszczedzicie miejsce w torbie.

kamysia > 09-04-2009, 10:00

.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia