• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • GAWO

magd_ka > 31-03-2009, 2:29

Skoro mamy już tematy PROWORKA i CC, może przyda się i ten zwłaszcza, że kilka osób jedzie z tej agencji.

I wklejam od razu adres strony hotelu, w którym odbędzie się szkolenie, w NY (w samym sercu Manhatanu) a nie w NJ. http://newyorkerhotel.com/index.html dla mnie bomba, oby tak było;D
  • Re: GAWO

agulka > 31-03-2009, 10:38

hej,

a skad Ty wzielas ten hotel? na stronie gawo i au pair care usa jest podane, ze szkolenia sa w sheratonie w new jersey - ale blisko nowego yorku :-)

ja mialam szkolenie w new yorkerze ale w 2005 roku....

http://www.aupaircare.com/au-pairs/au-pair-training

http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glown ... nki_pobytu

magd_ka > 31-03-2009, 20:00

Byłam na rozmowie z Panią z GAWO i mi o tym osobiście powiedziała, więc jest to pewne i sprawdzone, dodatkowo dostałam maila z linkiem hoteluI jak Agulka tam jest? Jak pokoje, dwuosobowe? Jak okolica?

agulka > 01-04-2009, 2:23

To w takim razie nie rozumiem, dlaczego nie zmienili tego na stronie. Takim sposobem zarowno Gawo jak i Au Pair Care wprowadzaja zamieszani :?

New Yorker wspominam milo. Hotel ladny, czysty. Ma bardzo atrakcyjna lokalizacje , jestes w samym centrum Manhattanu :-) To daje mozliwosc zwiedzenia juz od pierwszych chwil! Podzielili nas na pokoje 3 osobowe, tak, zeby wymieszac narodowosci. Mieszkalam w jednym pokoju z Niemka i Austriaczka.

Drugiego dnia przezylismy chwile grozy bo nad ranem obudzil nas alarm przeciwpozarowy! Wyobraz sobie, jestes 2 dzien w USA i juz takie przygody! Musielismy zbiec w pizamach na dol, w hotelu zamieszanie, dookola strazacy.. na szczescie to nie bylo nic groznego.

Aaa w nocy jest bardzo glosno - skutki dobrej lokalizacji..ale z 2 strony gdzie w NY nie jest glosno haha

magd_ka > 01-04-2009, 4:34

No niestety niezbyt często aktualizują stronę... Notatka o promocji do końca lutego też jest nieaktualna, nie otwiera się też FAQ i chyba kieszonkowe nie było aktualne.

Co do miejsca to wydaje mi się, że będzie lepiej niżby to miało być w NJ. Nie trzeba będzie tracić czasu na dojazdy. Hałas... hmmm wiem coś o tym, za ścianą mam współlokatorkę, która przyjmuje gości o dziwnych godzinach i śpiewa w zespole... Ale od czego są zatyczki i stopery;P Ostatnio w aptece kupiłam za grosze, może nie są super szczelne, ale naprawdę dużo dają, jak będę wyjeżdżać to też kupię zapasik(para ok.1,8zł) aaa i jeszcze coś na sen wezmę, żeby uporać sobie ze zmianą czasu, i coś na pobudkę, jakąś guaranę w tabletkach(tak jak następnego dnia po imprezach biorę;P z red bullem daj niezłego kopa)

A jaka była kuchnia? Jedzonko typowo amerykańskie czy kuchnia świata? Podawane Wam było to samo dla wszystkich czy każdy sobie coś wybierał z menu?

A siłownia i basen były(wiem, że nie będzie na to czasu, ale tak pytam )?

agulka > 01-04-2009, 11:06

Hej

Dostalysmy kupony na jedzenie w Tick Tock Diner ( czynne cala dobe)- to zaraz przy hotelu - w sumie wejscie jest od ulicy, ale mozna tez wejsc prosto z hotelu. Typowo Amerykanskie jedzenie - tak wiec mi nie smakowalo za bardzo...Mialysmy do wyboru kilka roznych dan, wiec dla kazdego cos sie znalazlo.

Silownia, basen..hmmm nie mialam nawet czasu o tym myslec. Szkolenie bylo nudne ale czasochlonne. Po szkoleniu mialysmy 2 wycieczki plus mozna bylo zwiedzac na wlasna reke. W poblizu jest Madison Square Garden, Penn Station , Empire State Building ( warto wjechac na gore!!! ) oraz Macy`s wiec od razu mozna wyruszyc na shopping

Ze zmiana czasu nie mialam problemow

ps. Z tabletkami i Red Bullem uwazaj - niedawno czytalam artykul o Brytyjce co to wziela leki (zwykle na lepsza kondycje wlosow i paznokci) i wymieszala to z red bullem i zmarla.. ;/ Nie , zebym Cie straszyla, ale czasami niektore skladniki lekow w wymieszaniu z Red Bullem so bardzo szkodliwe. W niektorych karajach zakazano nawet picia Red Bulla..

magd_ka > 05-04-2009, 0:54

Hej, dla wszystkich zainteresowanych GAWO, zajrzyjcie na stronkę, jest nowa promocja do końca kwietnia, opłata za 400zł:/ heh a ja tak się spieszyłam, żeby zdążyć na promocje lutową(700zł) aż zła jestem na siebie, ale Wy korzystajcie z okazji...

bunia_90210 > 09-04-2009, 1:16

Ja na szczęście zapytałam o co chodzi w tej 2 promocji (nie miałam podpisanej ummowy) i zalapala się na tą tańszą bo wszystko zależy od umowy

aaleeksaandraa > 31-07-2009, 14:52

Witam wszystkich!

Przeczytałam prawie całe forum i uważam że jest to prawdziwa kopalnia wiedzy!

Sama znalazłam odpowiedź tutaj na wiele nurtujących mnie pytań.

Bardzo fajny jest wątek dotyczący Proworku.

Dziś podpisałam umowę z Gawo i postanowiłam, że założę wątek dotyczący tej agencji.

Obiecuję, że będę opisywała wszystko co tylko robię, abyście miały/mieli dokładny obraz tego jak to wygląda na Pomorzu

Może zacznę od tego, że od początku zastanawiałam się nad 2 agencjami : CC i Prowork.

CC przeraziła mnie kosztami...

Został Prowork. I wiecie co skłonilo mnie do podpisania umowy z Gawo?

Może to wydaje się idiotyczne i płytkie, ale :

*Pani z którą rozmawialam przez telefon była zwyczajnie niemiła... (to tylko moje subiektywne odczucia), ale uświadomiłam sobie, że skoro nie odpowiada na maile, trudno się z nią rozmawia Przed podpisaniem umowy, to co będzie PO podpisaniu?

*także zrezygnowalam z usług agencji na która byłam nastawiona pół roku przez taką niby błahostkę. Niby, bo to dla mnie ważne.

* Chciałam w tym miejscu pozdrowic bardzo miłą Panią Anetę z Proworku, z którą rozmawiałam aż do tego feralnego dnia 8O kiedy zostalam odesłana do jej następczyni... brr...

aaleeksaandraa > 31-07-2009, 14:56

Tutaj wpisuję wszystkie nazwy formularzy, które przysłala mi Pani Kinga (Gawo)

"1. Umowę z GAWO- należy ją wydrukować w 2 egzemplarzach i podpisać, a następnie nam odesłać abyśmy mogli ją również podpisać - odeślemy Pani jeden egzemplarz.

2. Umowę z Au Pair Care- w języku polskim oraz angielskim każdą należy ją podpisać, a dodatkowo w wersji angielskiej w punkcie 6 należy wpisać $50, w punkcie 7 - $0. Opłata $50 jest opłatą transportową za podróż lotnisko-hotel (w nowym Yorku gdzie odbywa się 3 dniowe szkolenie)-lotnisko.

3. Referencje dotyczące opieki nad dziećmi - należy zdobyć 2 referencje, z czego choć jedna w opiece nam dzieckiem ponieżej 2 lat i przekraczająca 200 godzin

4. Referencje dotyczące charakteru - wystawione przez osobę nie spokrewnioną i nie przyjaciela, nie może to tez byc ta sama osoba co wystawiła którąś z referencji w opiece nad dziecmi.

5. Formularz medyczny- musi zostac wypełniony przez lekarza i również podpisany przez Panią w odpowiedniej rubryce.

6. Test psychometryczny - nam należy odesłac jedynie kartę odpowiedzi.

7. Dokument-ankieta w Word - nalezy go jak najdokładniej uzupełnić w języku angielskim a następnie nam odesłać w formie elektronicznej- nie musi go Pani drukować

8. Informacje o podatkach w USA - aby mogła się Pani wstępnie zapoznać."

cytowałam, bo skopiowałam to z mojego maila.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia