• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Bo to historia...bo to marzenia...;) Bo Dzoana chce do USA=]

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Bo to historia...bo to marzenia...;) Bo Dzoana chce do USA=]

89dzoana89 > 30-03-2009, 17:49

Listopad 2008

Moja historia z USA rozpoczyna się pewnie jak wiele innych…czysty przypadek sprawił ze trafiam na stronke poswiecona au pair…i z każdym przeczytanym tam slowem ogarnial mnie coraz wiekszy entuzjazm i zapal… Zamieszkac i zwiedzic USA było moim cichym marzeniem już od kilku lat, jednak nie mialam nadziej na jego spełnienie…

Już tego samego dnia wertowałam Internet w poszukiwaniu większej ilości informacji, aby przekonac się czy mam wogole szanse na wyjazd Pierwsza agencja na która trafilam było CC, ich strona jest ciekawe zrobiona, przyciąga uwagę i kusi wszystkim procz cenami (które mnie akurat przerazily doslownie).

Jednak wyslalam zamowienie na bezpłatny katalog i czekałam…

Grudzień 2008

Zainteresowanie wyjazdem ukrywałam przed wszystkimi…sama nie wiedziałam co z tego wyjdzie a ze co jakis czas mam kolejny wystrzałowy pomysl wolalam oszczędzić rodzince takich wrażeń hehe W koncu poczta dotarl katalog…brat od razu zaczal wypytywac, a ze słyszał o tego typu wyjazdach to moja tajemnica się wydala…Katalog jeszcze bardziej utwierdzil mnie w przekonaniu ze to cos dla mnie Nie zastanwiajac się zapisałam się na kurs prawa jazdy, wypełniłam papiery na paszport i oznajmilam rodzinie co planuje…Oczywiście nie obylo się bez wielu pytan ale o dziwo wszyscy dosc latwo i spokojnie zaakceptowali moja decyzje No wiec umówiłam się na spotkanie organizacyjne na styczeń. Zaczelam robic prawko, paszport tez był w trakcie robienia się :wink: No i zakupiłam kurs angielskiego żeby się podszkolic.

Styczeń 2009

Spotkanie było bardzo ciekawe Prowadzila je dziewczyna która sama była operka 2 lata wczesniej;P Bardzo sympatyczna osoba, pokazywala pocztowki, zdjęcia , pamiątki, opowiadala o zyciu tam, obowiązkach, przyjemnościach, przeszkodach i miłości…hehe No wiec zdecydowałam ze jade!!!! W koncu moje motto brzmi : „ Lepiej żałować, że się coś zrobiło, niż nie zrobić nic i tego żałować” . Zaczelam kompletowac dokumenty, wypełniać aplikacje choc martwily mnie koszty;/ Zaczelam szukac innego wyjscia…no i natknęłam się w necie na inne agencje, które były o wiele tansze…poczytałam opinie, wypowiedzi innych…i wyslalam ankiete zgloszeniowa do Gawo Agencja praktycznie z drugiego konca Polski ale w koncu jest telefon, e-mail, skype

Paszport już odebrałam, skończyłam czesc teoretyczna kursu na prawo jazdy i zaczelam praktycznąâ€¦

Luty 2009

Agencja miala promocje wiec z pelna determinacja wypelnienie aplikacji, zdobycie opinie, zaświadczeń i itp. zajęło mi 2 tygodnie Wyslalam i czekałam…nooo i szalałam na dolnośląskich drogach gdzie już powystawiali gumowe chodniki i drzewa w obawie przede mna…nie mówiąc już o całkowitych pustkach na ulicach hehe

Marzec 2009

Skończyłam kurs prawa jazdy, zdalam egzamin teoretyczny i 31.03.2009r. mam praktyke;/!!! Stres ogromny, dzis na dodatek jeździłam 2 godzinki i instruktor już nie miał do mnie sily momentami hehe ale jak sam stwierdzil lepiej żebym dzisiaj się denerwowala i psuła wszystko niż jutro także badzmy dobrej mysli…Aaa no i najważniejsze…aplikacja zaakceptowana w USA i teraz każdego dnia mogę się spodziewac telefonu bo ponoc zainteresowanie jest…no wiec czekam…

cdn....
  • Re: Bo to historia...bo to marzenia...;) Bo Dzoana chce do USA=]

dominikan@ > 30-03-2009, 19:49

Powodzenia jutro Dzoana!

PawelAuPair > 30-03-2009, 21:21

Świetnie z niecierpliwością czekam na dalsze relacje.

Koniecznie zjedz jutro przed egzaminem batonika - podniesie poziom cukru i stres trochę odpuści Ja za 1szym razem nie zjadłem i dupa, za drugim pochłonąłem całego marsa i wynik pozytywny 8) Powodzenia.

anngie > 30-03-2009, 21:53

no dzolana widzę ze ja się trochę za późno obudziłam ze wszystkim ale miejmy nadzieję ze uda mi sie wszystko załatwić i jeszcze w tym roku wyjechać , najgorzej właśnie z prawkiem... a no i jutro trzymamy kciuki w takim razie za panią... a co do tych batoników to ja osobiście sobie wezmę tez do serducha heheh

julita883 > 31-03-2009, 0:08

Powodzenia Trzymam kciuki!!!Napewno dasz rade...

89dzoana89 > 01-04-2009, 8:29

ZDALAM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bez batonika dalam rade hehe

Ale to napewno przez to ze wszyscy za mnie kciuki trzymaliscie

Dzieki piekne

Anngie jaka znowu pani??

Przeciez ja to z rok od Ciebie starsza tylko 8)

Takze zeby mi sie to nie powtorzylo juz 8)

Bo sie taaaka stara poczulam

Jej ale normalnie w szkolu jestem!!! 20 osob przede mna nie zdalo...

dominikan@ > 01-04-2009, 10:40

Szczerze gratuluję Dzoana!! (jestem pierwsza

cailet > 01-04-2009, 10:53

dzoana ---> GRATULACJE 8) jesteś wielka :!:

julita883 > 01-04-2009, 15:01

hehe GRATULUJE

PawelAuPair > 01-04-2009, 15:19

o kolejny krok bliżej do USA