-
-
host rodziny- czy da sie przewidzieć jacy bedą ?
anngie > 28-03-2009, 17:42
mam pytanie czy z własnej perspektywy możecie powiedzieć czy można przewidzieć do jakiej rodziny się trafi ? czy mimo dokładnego przemaglowania i molinu pytań nadal jest ryzyko ze trafi się do dziwaków ? -
Re: host rodziny- czy da sie przewidzieć jacy bedą ?
magd_ka > 28-03-2009, 18:08
Niestety zawsze jest takie ryzyko, trzeba byłoby być wróżbitą, żeby przewidzieć jacy będą;P Jak dziewczyny piszą trzeba pytać, pytać i jeszcze raz pytać, ale nawet szczegółowe odpowiedzi na nasze pytania i sprawienie "miłego wrażenia" nie gwarantują tego, że rodzina będzie taka na jaką wygląda lub na jaką się kreuje. To jest jedno wielkie losowanie -
89dzoana89 > 28-03-2009, 19:37
Prawie jak totolotek...tyle ze prawdopodobienstwo trafienia na fajna rodzinke jest chyba wieksze heh -
kamildzianka > 30-03-2009, 1:34
A ja powiedzialabym, ze sie da przewidziec.
Pierwsza rodzinka - suche maile, grzecznosciowe, grafik pracy, oni oboje po studiach, rano wychodzi o 5 do pracy, brak zwierzat. I pozniej faktycznie - ona wymagajaca, sucha, konsekwentna, zdyscyplinowana.
Druga rodzinka - dwa psy, rybki i kraby, ona psychoterapeuta, pytala, co lubie jesc; pisala duzo, duzo o dzieciach, sobie i mezu; dala mi nawet do telefonu dzieci. I tu tez - babka przyjacielska, traktowala mnie po partnersku (na ile pozwalala relacja pracownik-pracodawca), interesowala sie mna jak czlowiekiem z uczuciami i zawsze byla pomocna.
Zawsze mozna wybadac z maili, jaka jest rodzinka. Jesli babka napisala, ze chce opiekunki konsekwentnej, to znaczy, ze dzieci ma rozbrykane. Jesli ma zwierzeta - pewnie w domu jest brudno, ale sa bardziej otwarci do ludzi i milsi. Jesli skrupulatnie nie wyliczaja wam tych 45 h/tydz, to znaczy, ze nie beda was az tak wykorzystywac, liczyc kazdej godziny i zaplaty co do centa. Jesli pytaja o was, o wasze zainteresowania, itd., to znaczy, ze tak samo beda sie wami interesowac, gdy bedziecie z nimi. Jesli pisza, ze ich priorytetem sa dzieci, to znaczy, ze bedziecie musialy robic za pelnoetatowa przedszkolanke, gotowac, sprzatac i Bog wie co jeszcze.
Ze zdjec tez duzo mozna powiedziec. Patrzcie na mowe ciala - czy dzieci patrza w obiektyw, czy moze maja rece zalozone na piersi, jak sa uczesane, jak ubrane. To duzo mowi. Mialam dziewczynke 10-letnia juz na zdjeciu z warkoczykami i faktycznie - dzien w dzien matka ja tak czesala i swoja druga corke rowniez. Chciala je ochronic przed brzydota swiata. Nie pozwalala im sluchac muzyki rowiesnikow, przelaczala kanaly w telewizji, gdy lecialo cos niestosownego, itd. Albo czy babka ma bizuterie, czy sa ubrani lepiej - wtedy maja kase, ale moga wam jej skapic.
Roznie bywa, ale mozna sie czasami domyslec. I nie zawsze bywa to zgodne z prawda. -
anngie > 30-03-2009, 10:37
no pewnie rożnie to bywa, spodziewam sie tego ale tez mi sie wydaje ze trochę da sie przewidzieć...ale jak sie do mnie jakaś rodzinka odezwie to się z tobą skonsultuje bo widzę ze ekspertka od spraw psycho- i socjo- analizy -
nowa123 > 03-07-2009, 21:44
da sie przewidziec, tak jak kamidzianka pisze, gdy sa zwierzeta balagan w domu, za to sa otwarci.
gdy pisza dlugie maile, pytaja o zainteresowania, jest ogromna szansa, ze bedziecie sie dobrze dogadywac.
gdy maile krotke, formalne formulki itp mysle, ze bedzie dystans. -
Yoanna > 04-07-2009, 23:30
hahah no dokladnie
ja jak przyszlam na interview to host zadal mi trzy pytania (pomine to ze wpierw w ogole jak sie dowiedzial ze jego operka znalazla nastepczynie to chcial mnie wziac w ciemno :lol: )
no i taki kontakt nam zostal - czyli minimum jakie jest niezbedne do zycia haha -
asiafrugo > 24-07-2009, 23:47
Minimum, czyli Hi Asia, Bye Asia, Have a nice day Asia -
Yoanna > 28-07-2009, 15:16
z tym have a nice day to przesadzilas frugo hehe az tacy wylewni to nie sa :lol: -
opka > 01-11-2009, 2:54
a ja wlasnie stwierdzam na przykladzie Shante, ze za cholere nie wyczaisz rodziny, wydaja sie super extra zajebisci, referencje wspaniale, ale jak nie podpasujesz pod ten klimat to przesrane.. wszytsko musi wyjsc w praniu