-
-
wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?
anngie > 28-03-2009, 17:40
witam, jeśli taki temat już był wybaczcie ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania... w maju matura a ja wymysliłam sobie aupairowanie w USA ... nie powiem ze jestem zdecydowana bo mam pewne obawy ale to chyba normalne, rodzice nie sa zadowolenie z mojego pomysłu wola żebym poszła na studia i potem wzieła dziekankę na au pair ale kurcze sama nie wiem ... czy za pierwszym razem US to nie za daleko? mam ten plus ze koleżanka chce tez jechać i wylądujemy w jednym stanie jak by co będziemy się wspierać ponad to koleznaka która teraz tam jest chce przedłożyć pobyt na kolejny rok wiec bedziemy we 3 jak by co:p mam mocny charakter i dobrze znam angielski i od dawien dawna marze aby zobaczyć Us dzieci uwielbiam wiec au piar to super pomysł .. chce żebyście mi doradzili z własnego punktu widzenia czy wyjazd obrazu po maturze to dobry pomysł czy lepiej na urlopie dziekańskim lub po studiach ... czy to prawda ze po powrocie do Pl nie chce sie juz isc na stuida ?
prosze o odpowiedzi z góry dziękuję -
Re: wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?
Kachaaa > 29-03-2009, 18:45
ja chce wyjechac po maturze i egz zawodowych, nie pomog e ci wiec bo ja na studia wracam, ale mysle ze to kazdego indywidualna sprawa -
PawelAuPair > 29-03-2009, 19:49
Ja również wyjeżdżam w tym roku po maturze
Tak więc jak widzisz sporo osób tak robi. Przez rok możesz się przekonać co Cię naprawdę kręci i dojrzeć do tego co chcesz studiować.
A może szkoła w US... po takim wyjeździe świat stoi otworem -
julita883 > 29-03-2009, 21:32
Uważam że wyjazd zaraz po maturze to super sprawa.Żałuję że nie wyjechałam wcześniej( rodzice byli temu zdecydowanie przeciwni) Teraz wyjeżdżam bedąc na 2 roku i szczerze to trochę żal mi to wszystko zostawiać i brać dziekankę.Ten wyjazd był spełnieniem moich marzeń i to że poczekałam ma swoje plusy bo mam te 21 latno i po dwóch latach z daleka od domu nauczyłam się samodzielności.Ale i tak żałuje że nie wyjechałam zaraz po matirze. -
anngie > 29-03-2009, 21:44
widzę ze raczej same pozytywy na ten temat ... nie ma bata jadę w tym roku, rodzice już prawie ugłaskani (gatki o usamodzielnieniu się i nauczeniu sie odpowiedzialności)
thx -
julita883 > 29-03-2009, 21:48
No to gratuluję podjęcia decyzjii :lol: SUPER że się zdecydowałaś... -
89dzoana89 > 30-03-2009, 10:13
Nooo witamy wsrod zdecydowanych :mrgreen: -
Yoanna > 30-03-2009, 12:00
pewnie ze jechac od razu po maturze, to najlepszy czas!!! -
kamildzianka > 30-03-2009, 18:27
Jechac po maturze!
Ja poszlam na studia, bo tak mama chciala i co? Studiow do tej pory nie skonczylam, przerwalam, bo mi sie wojazy zachcialo. Zmarnowalam dwa lata na studiowanie, pieniadze. Moglam od razu pojechac, bo juz wtedy czulam, ze moim przeznaczeniem beda podroze. -
julita883 > 30-03-2009, 23:43
kamildzianka zgadzam się z Tobą!!Ze mną jest tak samo kasa na studia poszła a ja ich nadal nie kończe tylko do USA się wybieram