-
-
Co myślicie..?
Sushi > 26-03-2009, 0:55
Helloooo!!
Postanowilam w tym roku wyjechać jako Au pair. Na początku za swój cel obrałam Stany ale ostateczny wybór padł na UK. Jestem w trakcie wybierania rodzinki no i oczywiści robię to na własną rękę. Tzn poprzez strony internetoweWiem wiem że to ryzykowne ale bardziej opłacalne finansowo
Jestem właśnie w trakcie wybierania rodzinki. Dostałam od jednej z nich list. Powiedzcie co po jego przeczytaniu o tym sądzicie? Zdanie mniej i bardziej doświadczonych Au pair jest pomocne
oto list:
"We are looking for a positive, mature and independent Au Pair Plus, working for 35 hours a week and baby-sitting/putting to bed 3 times a week. Experience with kids, especially boys 6-9 years old, is essential.
The days start at 7.30AM getting the boys ready for school, preparing breakfast and their lunch and also clearing. Then helping with uniforms, and walking to and from school. During holidays and if children are ill you would be expected to look after them all day (and will be paid extra for this).
Afternoons should be spent preparing them a snack and helping them with homework and then playing with them.
There is housework,including cleaning, ironing, helping with washing, keeping house tidy in the week, changing beds, folding clothes and keeping the boys rooms tidy.
You will have plenty of time off whilst they are in school, to allow you to attend college (at your own cost, we can sort out this as part of your pocket money), which is nearby if you so wish. Afternoons and early evening is where it is really busy and your help is needed. Chris normally cooks, but it would be nice if you could help/cook ocasionally.
You have your own room with TV, DVD player and the use of computer (we prefer you bring your own lab-top)with internet access, mobile phone with UK number. You must be independent with plenty of energy, as we expect you to actively engage with the boys after school until we come home from work, playing football, going to the park or forest, drawing, painting, reading, baking or whatever fun you can come up with."
Czekam na wasz odzew!!
Pozdro Miśki! -
Re: Co myślicie..?
agulka > 26-03-2009, 1:07
Osoba piszaca sama sobie zaprzecza. Jest napisane, ze bedziesz miala wolne na szkole, bo dzieci beda w szkole...ale nie zapomina dodac, o sprzataniu, prasowaniu, skladaniu ubran, slaniu lozek - to przeciez czasochlonne zajecia!
Popoludniami i wczesnym wieczorem bedziesz pracowala. Plus mialabys 3 razy w tyg klasc dzieci spac ( w tym czasie rodzice pewnie beda out a Ty utkniesz w domu ) , wiec jedno pytanie - KIEDY BEDZIESZ MIALA WOLNE DLA SIEBIE????
Chris gotuje ale bedzie milo jak bedziesz pomagala okazjonalnie? co w rzeczywistosci przeobrazi sie w Twoj obowiazek gotowania.
Nie znam wyplaty jaka Ci zaoferowali, ale na moje zbyt duzo wymagaja. Taka niania, sprzataczka, kucharka w jednym..
Zdecydowanie odradzam.
Pozdrawiam
ps. Nie chce mi sie juz kopiowac, ale w temacie o krajach - Szwajcaria - podalam namiary na 2 agencje, ktore rowniez szukaja nian do UK, sa darmowe dla au pair, wiec moze warto tam poszukac? -
Sushi > 26-03-2009, 1:22
Musiałam skopiować ten list bo jest normalnie interesująco zagmatwany :p juz napisalam do nich w odpowiedzi gdzie dla mnie czas wolny sie znajdzie a no i nic nie napisali a konkretnych zarobkach. podejrzane. a tyrac jak wol nie mam ochoty
a no i dziekuje za te agencje! : -
agulka > 26-03-2009, 1:27
Nie ma sprawyMasz racje nie daj sie wyzyskiwac! Przebieraj w ofertach ile sie da i nie obawiaj sie pytac o nic
Powodzenia :!:
ps. mi jedna rodzinka w obowiazkach au pair wymienila grabienie trawnika przed domem i wyprowadzanie psow! -
Yoanna > 26-03-2009, 1:47
dokladnie, za duzo sprzatania i bejbisitow.
szukaj dalej -
Sushi > 26-03-2009, 17:32
o losie!! rodzinki sypią się z rękawa jak ciepłe bułeczki. ale kurcze!! żeby chociaż jedna była normalna to by było dobrze;p
jak nie na totalnym zadupiu ze tak sie wyraze to wymagania wziete z kosmosu. oni chyba szukaja robotow do wszystkiego. jedna fajna rodzinka sie odezwala ale sie okazalo ze maja 6 dzieci!! 8O aż tyle? nie nie nie. predzej bym sie wykonczylachociaz moze.. eee -
twin > 27-03-2009, 11:44
Sushi mówisz 6 dzieciaków? Ja maiłęm 5 i bylo spoko, tyle, ze oboje rodziców nie pracowało. Dlatego też, ze moj host robil wszystko i w sumie nie mialem duzo na glowie z nimi poza ubraniem, odkurzaniem raz dziennie i oproznieniem zmywarki... bylo cos jeszcze, ale to juz drobiazgi 8) -
Yoanna > 27-03-2009, 12:09
[quote name="twin"]... bylo cos jeszcze[/quote]
ale to zabrzmialo :lol: :lol: :lol: -
Sushi > 28-03-2009, 14:18
w sumie racja. ale chca mnie juz w przyszlly weekend. a ja moge wyjechac najwczesniejdopiero w maju. no coz szkoda. ale pojawiaja sie nowi. moze znajdzie sie ktos odpowiedni
w sumie to juz nie moge sie doczekac.
rzeczywiscie to zabrzmialo... jakby.. było COŚ jeszcze :twisted:
pozdrawiam! -
kasiaczek142 > 02-04-2009, 23:41
Hej dziewczynki!!
Słuchajcie jestem na forum nowa i chciałam się poradzić kogoś bardziej doświadczonego w auperowaniu co myslicie na temat tej propozycji? Rodzina poszukuje opiekunki do dwóch chłopców w wieku 2 i 6 lat i pozostałe obowiązki wyglądają następująco:
Your duties
* Give them breakfast
* Dress/brush teeth/wash face and hands
* Make the childrens beds.
* Laundry - laundry tends to sit until we have a full load (to save on costs and energy). Put a wash on if I haven't done soIron the childrens clothe's when dry and put away in their rooms.
* Hoover and dust the childrens rooms each week.
* Tidy childrens room each day putting away any toys.
* Put away toys whether they are inside/outside at the end of the day.
* Cook for the children - please try to cook fresh food each day. I may cook the night before and have for the family for the next day. They enjoy experimenting with foods - feel free to cook them some of your ideas.
* All of downstairs to be hovered and floors mopped daily. Dust once a week downstairs.
* Clean the cooker/sink and surfaces after cooking with a cleaning solution.
* Empty the kitchen bins when full (wash out if this is needed)
* Load/unload dishwasher when complete. All to be washed at lowest temp.
* Bath the children Monday and Thursdays after dinner and dress in PJ's.
* Clean your/childrens bathroom weekly with bathroom cleaner.
* You may be asked to go to the local shop sometimes.
* Assist with toilet - make sure hands are washed.
* Assist with potty training Rory
* Discipline the children through talking and the naughty stair.
* Report on any very naughty behaviour.
* Report on anything broken by anyone eg toys/ornaments, etc.
* Babysitting in evenings when required but rare (max 2 nights).
You will be paid Ł100 each Friday evening.
You are off on Saturdays and Sundays.
What do you think of the above and the money.
I sama nie wiem co myśleć trochą mi to wygląda na full service au pair + cleaning lady, ale nie wiem może się mylę byłam au pair kilka ładnych lat temu ale zajmowałam się tylko i wyłącznie dzieckiem i tak naprawdę nie wiem na ile rodzina może sobie pozwolić jeśli chodzi o wymagania dotyczące sprzątania? No i ta stawka to wydaje mi się trochę za niska jak na tyle obowiązków. Doradźcie proszę.