-
-
LINKI
dominikan@ > 11-03-2009, 21:01
Szkoda że to forum już nie jest takie jak kiedyś było. Mimo iż jestem tu zalogowana od niedawna to zawsze byłam obecna na starym forum tyle tylko że pod innym nickiem (do którego obecnie nie pamiętam hasła. No wiec do rzeczy - pomyśłałam sobie że tyle jest na necie tyle fajnych rzeczy dotyczących au pair i że w tym miejscu mozemy wklejac linki.
Ja zacznę od mojego ulubionego
http://www.youtube.com/watch?v=CAyNR0Yb ... re=related
"Apparently I was ironing the wrong way - I was not born to iron")) -
Re: LINKI
dominikan@ > 19-04-2009, 16:10
-
dominikan@ > 04-05-2009, 23:02
Słyszeliście może historie tej dziewczyny??
http://wiadomosci.onet.pl/1964283,441,item.html
Boze to straszne ze za taką bzdure pozbawią ją zycia. Ja tez uważam że za coś takiego powinny być surowe kary. Ale w tych krajach mniej "cywilizowanych" typy Laos, Bangkog itd itp strasznie za to karają. Był nawet kiedyś taki film pod tyt "W matni" o 2 amerykankach które wyjechały właśnie do Bangkoku na wakacje i jakiś gościu podrzucił im do bagarzu narkotyki za co je aresztowali na 33 lata. Straszne rzeczy -
agulka > 04-05-2009, 23:10
jesli mowisz o filmie "Brokedown Palace" z Kate Beckinsale i Claire Danes - widzialam...
to straszne co sie dzieje, ale niestety ludzie sie sami w takie cos pakuja, przewaznie naiwne kobiety...przykre to -
dominikan@ > 04-05-2009, 23:14
Tak własnie o tym mówie fajny był ten film. Żal mi tej brytyjki trochę. -
kamildzianka > 04-05-2009, 23:17
Gdy jechalam do Tajlandii, to mnie moja kolezanka uprzedzila, ze u nich jest kara smierci za narkotyki. Najlepiej sie tam w nic nie pakowac. Oni w ogole sa bardzo restrykcyjni: zakochani za reke sie nie moga trzymac, nie mowiac o pocalunkach, nie mozna nosic sukienek, tylko lepiej byc zakrytym. Ubralam sie raz w sukienke i obrasy (ja moglam, bo nie jestem od nich), to mnie wszyscy mierzyli z podziwem, strachem, szacunkiem, ze ja sie nie boje, nie wstydze. I wszyscy zachwycali sie moim dlugim nosem (to dla nich oznaka piekna). -
agulka > 04-05-2009, 23:18
ta co zostala...straszne, ale poswiecila sie dla przyjaciolkmi, ktora w sumie zawinila, jesli dobrze pamietam. dawno to ogladalam , ale pamietam, ze mi sie strasznie muzyka z tego filmu podobala -
dominikan@ > 04-05-2009, 23:24
Juz nie pamietam dokładnie jak to było (bo oglądałam to kilka lat temu) ale chyba tak jak mówisz. Rozbrajają mnie niektóre kultury. W niektórych państwach w afryce jak wyskoczysz w bikinii (oczywiście nie tam gdzie są ośrodki turystyczne w tych biednych od których turyści raczej trzymają sie z daleka) uważają takie dziewczyny za ladacznice :? -
agulka > 04-05-2009, 23:26
haha a z kolei w brazylii jak wyskoczysz w pelnym stroju kapielowym to pomysla ze z Toba cos nie tak -
dominikan@ > 05-05-2009, 21:10
Dzisiaj natknełam sie na super profil au pair na great au pair. Dziewczyna wkleiła fotke z dyskoteki i podpisała że to "charity party"A w liście napisała tak. "I got my own appartment en my own car , and I work in the Gucci store as assisent-manager .I had an older boyfriend for a couple of years , and we lived togheter , but I broke up with him ". He he he no comment.