• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • PROWORK

dominikan@ > 08-03-2009, 15:46

Pytanie do osób które sa na etapie wypełniania dokumentów bądź poszukiwania rodziny przez ww agencję. Chodzi mi mianowicie o to czy w Prowork opłatę tą wpłaca się od razu przy składaniu aplikacji czy może po znalezieniu i zaakceptowaniu rodziny.

Z góry dziękuję za opdowiedź
  • Re: PROWORK

cailet > 08-03-2009, 21:47

ja płaciłam pierwszą ratę przy składaniu pierwszych dokumentów, a drugą będę płaciła po zaakceptowaniu rodzinki.

karolcia123 > 09-03-2009, 0:05

hej, jezeli ktoras z was chcialaby zostac u pair w Holandii, pomoge znalezc rodzinke, pozdrawiam

dominikan@ > 09-03-2009, 0:23

Cailet ile wyniosła cię ta pierwsza rata i kiedy ja wpłacałaś?

cailet > 09-03-2009, 11:52

Ja składałam papiery przed końcem roku, więc miałam promocję. Całość mnie kosztuje 550 zl (teraz to jest chyba 600zl), a pierwsza rata 200zl. dominikan@, a ty się zastanawiasz nad Proworkiem? Czy już się zdecydowałaś? I kiedy chcesz w ogóle jechać?

dominikan@ > 09-03-2009, 15:48

No właśnie się zastanawiam czy nie zmienić agencji z CC na Prowork. Pochopnie trochę podjełam decyzję - myśląc najdroższe to najlepsze!!! Planuję wyjazd w połowie lipca.

Marta85 > 09-03-2009, 22:48

dominikan CC a Prowork to dwa zupełnie inne światy. poczytaj sobie na necie opinie o CC, nie wiem , ale ja nigdy bym sie nie zdecydowała na ta agencję... Sama jadę z Proworku i moge śmiało polecić! coprawda mialam na poczatku mysl zeby zmienic biuro bo strasznie długo nie mialam rodziny ale to nie z winy proworku tylko amerykanskiej agencji Interexchange. pozniej prowork wyslal moje papiery do aupaircare i propozycji mialam b.duzo. wybralam suuper rodzinke ( mam nadzieje ze na miejscu bede mogla to samo o nich napisac ) panie z proworku sa baaardzo miłe i pomocne.

Cailet pozdrawiam, my sie chyba znamy z forum monik :wink:

dominikan@ > 10-03-2009, 10:57

Marta czytałam te wszystkie opinie o CC i nie wiem czemu złożyłam do nich apliakcję!!!. W sumie ja otrzymuje bardzo duzo ofert i bardzo czesto ale trochę mnie denerwuję ta agencja bo to nie chodzi o to aby dostawac dużo ofert ale żeby dostać nawet jedną a konkretną. Przemyślałam sytuację i daję CC jeszcze miesiąc. W chwili obecnej jest w moim profilu jedna rodzinka którą w sumie jestem zainteresowana ale nie wiem jak to będzie. Siedzą u mnie w profilu 2 dzień i ani nie dzwonią do mnie ani nie piszą - no zobaczymy. Jeśli przez ten miesiac nie znajdę rodziny to skladam aplikację do Proworku.

Marta a ile miałaś ofert i gdzie mieszka twoja rodzinka?

Marta85 > 10-03-2009, 13:58

Rodzina do której jade była moja 21 rodzina zgloszenia byly naprawde szybko w aupaircare. mieszkaja w centerville,ohio. ale zgloszenia sa doslownie z calych stanow, mialam kilka ofert z californii i florydy co na poczatku bylo moim marzeniem ale to byly rodziny wielodzietne a ja za bardzo takich nie chcialam. w rodzinie do ktorej jade bede sie opiekowala 10miesieczna dziewczynka.

dominikan@ > 10-03-2009, 14:48

Ja odrzuciłam jakieś 10 rodzin i myślałam że agencja sobie pomyśli ze jestem wybredna a tu proszę No i bardzo dobrze że tak przebierałaś przeciez jedziemy na cały rok więc wiadomo że szukamy dobrej rodziny. Ja mam w aplikacji zaznaczone że tylko do 2 miast chcę jechac więc dlatego agencja ma utrudnioną sytuację a poza tym chcę max 2 dzieci w wieku od 7 mies do 6 lat, i nie chcę żydów itp. Jedno dziecko i w takim wieku jak to twoje to będzie naprawdę super rok. Dzieciaczki w tym wieku są naprawdę kochane. Świetny wybór Marta!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia