• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cultural Care

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Cultural Care

• Cultural Care
  • Cultural Care

emiemiemiemiemi > 04-03-2009, 19:36

Mam kilka watpliwosci co do tego biura...jednak wydaje mi sie, ze jest najbardziej rzetelne. Czy rezydenci naprawde przy kazdym problemie sluza pomoca? Czy ktos z Was jechal juz z tego biura? Jaki rodzaj ubezpieczenia wykupiliscie, podstawowe czy rozszerzone? Jak wygladalo szkolenie w NY? Czy bede musiala tam wykazywac duza znajomosc jezyka (raczej jestem kiepska)? I sadzicie, ze karta au pair club jest korzystna i pomocna?
  • Re: Cultural Care

PawelAuPair > 25-03-2009, 23:21

Hej,

Opinie są różne i podzielone. Ja wybieram się właśnie z CC ponieważ z nimi była moja znajoma i chwaliła sobie więc dlaczego mam nie zaryzykować?

Z angielskim chodzi o to żeby się go właśnie tam nauczyć a jak jest się już na miejscu to umie się znacznie więcej niż się wydawało magia...? Na pewno potrafiłabyś się porozumieć - nawet z błędami ale POROZUMIEĆ.

Ubezpieczenie hmm... ja będę się skłaniał ku rozszerzonemu ponieważ nie płacę opłaty programowej więc w sumie 1600 zł nie jest tragiczne - jak płaciłbym opłatę programową to nie brałbym rozszerzonego bo wtedy ponad 2 tys zl. No i jak ktoś ma możliwość jeśli chodzi o finansowe pokrycie tego ubezpieczenia to warto bo koszty medyczne są naprawdę wysokie. Głupia wizyta u lekarza ok 100 dol, nie mowiac juz o innych specjalistach.

Karta Au Pair Club kosztuje 180 zł. Myślę, że warto ale lepiej jest wyrobić ją sobie samemu i zapłacić ok. 100 zł Podaję link: http://international.studentadvantage.c ... country=PL Jest to ta sama karta co oferuje Cultural Care )

Ja dodatkowo wyrabiam sobie ISIC - zniżek nigdy dość!

gadulec1234 > 28-03-2009, 0:46

PawelAuPair- a jak Ci sie udalo nie placic oplaty programowej z CC? bo ja zalapalam sie na ta znizke 50% ale jescze by sie przydala jakas znizka

Johnson > 28-03-2009, 0:49

Były spotkania z Mellisą z USA na którym dostawało się kupon zniżkowy

albo

program ambasador

sam skorzystałem i polecam

anngie > 28-03-2009, 16:32

może doświadczeni mogą coś więcej jeszcze napisać na temat tej firmy ... dzwoniłam wczoraj do nich i z tego co zrozumiałam nie mam do wyboru rodzin do których chcę wyjechać bo przydzielają mi jedna a ja sie decyduje lu nie.. jak nie to daja mi następna itd... dobrze zrozumiałam? a poza tym czy długo czeka się na rodzinę od złożenia aplikacji ? z góry dziękuje za pomoc

kamyk > 30-03-2009, 16:04

O! Ja też się z nimi wybieram. Byłam na spotkaniu informacyjnym w Krakowie i sądzę, że firma robi całkiem miłe wrażenie. Oczywiście zawsze są plusy i minusy, ale chyba jednak na nich się zdecyduję. Dostałam kupon zwalniający z opłaty programowej. 790 zł to jednak sporo, zawsze lepiej wymienić to na dolary i zabrać ze sobą... :wink:

Zna ktoś kogoś wiarygodnego, kto był niezadowolony z usług CC? Jestem ciekawa opinii, słyszałam już pozytywne i negatywne i czasem ciężko się ustosunkować. Zastanawiałam się jeszcze nad Proworkiem... Wydaje mi się, że jednak byłoby fajnie móc porównać kilka ofert. W końcu nie ma gwarancji, że po odrzuceniu jakiejś rodziny, następna trafi się lepsza...

Kto i kiedy wybiera się do USA z CC? Jakieś konkretne stany w planach?

Pozdrawiam.

anngie > 30-03-2009, 16:56

ja tez jeszcze zastanawiam sie miedzy CC i Proworkiem a planuje wylecieć jakoś wrzesien/pazdziernik ...a tak w ogóle wiem ze z proworku wyjazazdy sa na 9-12 miesięcy a z CC tez tak jest czy tylko na 12 miesięcy ? orientuje sie ktos ?

Johnson > 30-03-2009, 17:30

też byłem na tym spotkaniu w Krakowie

i lecę z CC, poczytałem na internecie opinie z różnych krajów....i wydaje mi się że, jest więcej pozytywnych aniżeli negatywnych opinii

natka0112 > 30-03-2009, 18:01

hej, ja tez jade z biurem CC, przeczytałam mnostwo opinii na temat tego biura i wydaje mi sie ze powinno byc ok wszytsko z nim. Wyjazd planuje na lipiec 2009 roku, własnie złożyłam juz aplikacje, mam założone konto w necie i czekam... na jakas fajna rodzinke

ps. Czy ktos sie wybiera w podobnym terminie?? Fajnie by było kogoś poznać przed wyjazdem

pozdrawiam

Johnson > 30-03-2009, 18:11

Ja

Dominikan@

duużo osób
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia