-
-
KSIĄŻKI
dominikan@ > 27-02-2009, 16:34
Jesli ktoś posiada książki o podobnej tematyce i chciał by się wymienić to z chęcią wymienię lub tanio sprzedam następujące książki:
Niania w Londynie - Melissa Nathan
Pełna humoru opowieść o Jo - młodej dziewczynie z prowincji, która podejmuje pracę niani w brytyjskiej stolicy, by wyrwać się z małomiasteczkowej nudy. W wyjeździe do Londynu widzi ostatnią szansę na uwolnienie się spod opieki wszystkich osób (włącznie z nalegającym na ślub narzeczonym), które pragną ułożyć jej życie. (...) Zajęci swoimi sprawami pracodawcy Jo (Dick i Vanessa Fitzgeraldowie), z radością zrzucają na jej barki tak wiele obowiązków, że nudne wiejskie życie, jakie wcześniej prowadziła, zaczyna się wydawać kojące. Tymczasem sąsiadujący z jej sypialnią pokój zajmuje nowy lokator - Josh - przystojny syn Dicka z pierwszego małżeństwa
Niania w Nowym Yorku - Nicola Kraur, Emma McLaughin
„Niania w Nowym Jorku†to historia dwudziestokilkuletniej Nanny, która jako opiekunka czteroletniego chłopca staje się świadkiem rodzinnego piekła skrywanego za pozorami normalności.
Młode autorki, wcześniej pracujące jako zawodowe nianie, z drapieżną ironią ukazały współczesny model rodziny, wynaturzony przez wszechobecny kult konsumpcjonizmu: pozbawioną uczuć matkę, nieobecnego i zajętego romansami w pracy ojca i dziecka tęskniącego za miłością i czułością rodziców.
„Niania w Nowym Jorku†to opowieść pełna ciętego humoru, a przy tym wzruszająca i na wskroś prawdziwa. To z jednej strony wariacko śmieszny opis licznych perypetii, a z drugiej gorzka satyra na styl życia, w którym wszystko ma większą wartość niż uczucia najbliższych.
Polka w Londynie - Justyna Tomańska
Justyna Tomańska urodziła się w 1975 roku w Ozimku koło Opola. Po maturze wyjechała na 2-tygodniowy kurs języka angielskiego do Londynu, a została tam... 6 lat, nie tylko ucząc się angielskiego, ale także pracując. Była niańką, sprzątaczką, lecz także bezdomną, ukrywającą się przed policją emigrantką. Jednego dnia spotykała gwiazdy kina, drugiego - nie miała co jeść, na pewno się jednak nie nudziła. Jej przeżycia zaskakują niezwykłością, a ich opis szczerością. Poznała Londyn od podszewki. Poznała też swojego przyszłego męża, z którym prosto z Londynu przeprowadziła się... do Madrytu. Obecnie prowadzi firmę zajmującą się oprawą programów telewizyjnych dla największych hiszpańskich sieci, jest projektantką mody, działa w branży reklamowej i pracuje nad nową książką.
Powieść "Polka w Londynie" to "2 w 1", czyli pamiętnik autorki i poradnik dotyczący jej pobytu w Londynie. Jest dowodem na to, że marzenia się spełniają, trzeba tego tylko bardzo mocno chcieć! -
Re: KSIĄŻKI
Yoanna > 27-02-2009, 18:15
mam pierwsza ksiazke, tylko ze po angielsku, fajna byla -
magd_ka > 27-02-2009, 23:17
Hej, wymienić to raczej nie, bo kocham swoje książki i jestem z nimi związana emocjonalnie 8) Generalnie, jestem zdania, że nie powinno się ich wyrzucać, palić, niszczyć itp :twisted: nawet tych najbardziej sfatygowanych, ale kupić, może...
Ile to dla Ciebie "tanio"? :wink: -
dominikan@ > 28-02-2009, 16:32
Magda wysłałam Ci prywatną wiadomość. -
pauigi > 23-02-2013, 18:35
Polecam książkę "Jim w lustrze" autorstwa Ingera Edelpeldta. Książka o odkrywaniu siebie, akceptacji, poszukiwaniach swojego miejsca w świecie, rozmowach, a także o zagubieniu. Polecam, warto -
igazwro > 02-03-2013, 18:32
Właśnie skończyłam czytać „Spaloną żywcemâ€. Opowiada o kobiecie, która żyje w religii islamskiej i o tym jak traktowane i poniżane są kobiety. Historia tej dziewczyny jest niesamowita. Została ona oblana benzyną przez swojego szwagra i podpalona. Stanęła w ogniu, ale przeżyła i zdecydowała się opowiedzieć całą tą historię. Więcej nie powiem, zostawię szczyptę tej ciekawości i naprawdę szczerze polecam. -
pompkin31 > 08-03-2013, 23:46
Właśnie skończyłam czytać “Chłopięce lata†Roberta McCammona, które gorąco polecam. Piękna i magiczna powieść. -
leonsio > 19-03-2013, 16:32
[urlhttp]Książka Chłopięce Lata [/url] jest genialna .Na pewno jeszcze do niej wrócę . -
1988krzychu > 25-03-2013, 23:49
Czytałam "Chłopięce lata" - rzeczywiście piękna książkaTeraz jestem w trakcie czytania "Cukierni pod amorem" - dobrze się zapowiada -
falanga25 > 27-03-2013, 19:36
Jestem w trakcie czytania książki "Sztuka uprawiania róż z kolcami" - warta przeczytania powieść o cierpieniu , miłości, błędach, które chyba każdy popełnia. Książka nie jest lekkim "czytadłem" lecz wartościową pozycją literacką, która ma w sobie to coś. Gorąco polecam.