• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

POMOCY !!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• POMOCY !!!!

• POMOCY !!!!
  • POMOCY !!!!

bunia_90210 > 22-02-2009, 20:11

Chcę wyjechać jako au pair do Stanów. Rynek oferuje mi wiele firm,które organizują takie wyjazdy. Czy ktoś z was załatwiał wyjazd przez firmę GAWO ALBO PROWORK?? Czy macie jakieś zaufane agencje gdzie jest w miarę tanio. Czy im niższa cena tym mniejszym można ich obdarzyć zaufaniem i tym gorsza jest organizacja wyjazdu?
  • Re: POMOCY !!!!

magd_ka > 22-02-2009, 23:36

Hej, ja właśnie zdecydowałam się na GAWO, byłam tam osobiście, certyfikaty itp są, zdaje się być wszystko ok, a co do promocji i cenie, to chyba nie świadczy o jakości usług, promocje są zazwyczaj tymczasowe, a ta w GAWO już się kończy... Nie wiem, może odezwie się ktoś kto już wyjechał za pośrednictwem tego biura, mi się wydaje, że mają najbardziej atrakcyjną ofertę na rynku(np.:cena, kieszonkowe, brak konieczności posiadania prawka)

magd_ka > 22-02-2009, 23:37

Zresztą nie wiem czy można tak tu z nazwami wyskakiwać, zobaczymy co powie na to moderator Ale z drugiej strony, jeśli to ma nam pomoc...

Yoanna > 23-02-2009, 12:01

kiedys strasznie tu nas tepili za nazwy a nie daj boze ktos zachecal do wyjazdow przez neta i jakas stronke podal :lol: ale teraz to jest luz 8) robta co chceta heheh

bunia_90210 > 14-03-2009, 21:08

Kiedy dokładnie planujesz wyjechać?? (do magdy_k) Na jakim etapie załatwiania procedur w gawo jesteś??

magd_ka > 15-03-2009, 12:20

planuję wyjazd pod koniec sierpnia czy początek września, czyli jest jeszcze trochę czasu. co do procedur to pozbierałam referencje od pracodawców, wpłaciłam pierwszą ratę, napisałam list do rodziny itp. Musze sobie jeszcze załatwić to zaświadczenie o niekaralności, bo jeszcze nie mam i nowy paszport wyrobić bo mój kończy się(co za pech) w lutym 2010:/

bunia_90210 > 15-03-2009, 15:13

Ja też się wybieram w tym czasie.Może nawet zdaży się,że pojedziemy razem Ja jestem mniej więcej na tym samym etapie co ty. Właśnie czekam na zaświadczenie o niekaralności. Na szczęście ja zrobiłam paszport niedawno

89dzoana89 > 20-03-2009, 12:03

Hej

Ja tez staram sie wyjechac za posrednictwem GAWO

I termin podobny jak wasz hehe :lol:

Ja juz mam wszystkie dokumenty procz prawka ktore wlasnie robie (tzn aktualnie czekam na egzamin praktyczny o zgrozio;/ )

Do jakich stanow chcialybyscie jechac?

dominikan@ > 20-03-2009, 13:36

Dziewczyny czemu zdecydowałyście się na Gawo a nie Prowork? Jest coś o czym nie wiem?

89dzoana89 > 20-03-2009, 15:54

Dominika powiem ci tylko ze ja sporo sie naczytalam na roznych forach i tam na Prowork troszke pisali...niezbyt milych rzeczy :?

Nie bede sie wypowiadala osobiscie bo nie wiem jak jest naprawde

Ale o GAWO slyszalam wiele dobrego i jak na razie nie narzekam na nich

Wszyscy bardzo sympatyczni, sluza pomoca i wogole, jest staly kontakt (nawet dzis dzwonila i pytala jak tam moje prawko jazdy i wogole )

Ale w Proworku bylam na rozmowie (gawo mi zalatwilo mi tam test z anglika) i nie moge nic zlego powiedziec bo tez sympatyczne osoby tam byly

Jednak po przeczytaniu masy opini GAWO wypadlo lepiej w moich oczach i dlatego zdecydowalam sie na nich 8)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia