-
-
Dla wszystkich wyrozumiałych... :) (praca magisterska)
Julkus > 10-12-2008, 23:00
Witam wszystkie Au'pairki,
nie będę owijać w bawełnę i przejdę do rzeczy... Jako jedna z Was a dodatkowo studentka socjologii na UW stwierdziłam, że napiszę swoją pracę magisterską właśnie o nas. Temat jest jeszcze niesprecyzowany, ale po prostu chciałabym wiedzieć, czy kilka z Was zgodziło by się ze mną w niedalekiej przyszłości porozmawiać o swoim wyjeździe.Byłabym bardzoooo wdzięczna za odzew!!!
Ze wstępnej koncepcji wynika, że będę najprawdopodobniej poszukiwała osób, które co najmniej pół roku spędziły w USA i Francji. Po prostu chcę porównać dwa kraje. Ten drugi kraj może ulec zmianie, jeśli się okaże, że nie będę miała z niego co najmniej kilku Au'pairek.
Będę wdzięczna za info o tym, czy któreś z Was były by zainteresowane rozmową ze mną. W grę wchodzą niestety przede wszystkim dziewczyny (i chłopcy, jeśli tacy są) z Warszawy i okolic.
Jeśli chcesz mi pomóc, albo znasz kogoś kto spełnia moje kryteria i chciałby odpowiedzieć na kilka moich pytań, to pisz!!!! Będę bardzoooo wdzięczna!!!! -
Re: Dla wszystkich wyrozumiałych... :) (praca magisterska)
asiafrugo > 12-12-2008, 21:01
Ja jestem jako au pair (po raz drugi) w Anglii. Jesli drugi kraj ulegnie zmianie to ja chetnie pomogepozdrawiam -
Julkus > 13-12-2008, 14:06
Dziękuje za odzew!!Chyba będę musiała porozmawiać z promotorem... -
asiafrugo > 13-12-2008, 22:25
Mam stały kontakt z innymi operkami (też z Anglii), także jak co mogę zapytać je też (jesli oczywiscie mówimy o Anglii) -
Julkus > 14-12-2008, 14:28
chyba jednak będę musiała pomyśleć o UK. Jedynym "-" jest fakt, że Anglia, przyjemniej na pierwszy rzut oka jest podobna do USA, ale może to tylko stereotyp. A poza tym to i tak tylko magisterka, więc może nie powinnam się za bardzo tym wszystkim przejmować. W każdym bądź razie bardzo mi miło, że się odzywacie!!Na pewno ja się też do Was jeszcze odezwę!! Pozdrawiam!! -
Yoanna > 14-12-2008, 15:21
ja tez w uk ;D
wiesz niby podobne kraje ale jednak mysle ze jest duzo roznic, w usa nigdy nie bylam, ale tam jednak to chyba inny swiat :lol: -
kamildzianka > 15-01-2009, 4:26
. -
Julkus > 04-03-2009, 20:25
Witam wszystkich po dłuższej przerwie. W końcu zabrałam się poważniej za moją pracę i... poszukuję jednak przede wszystkim au'pairek z UK. Takich które były tam przynajmniej przez pół roku i już wróciły.
Poszukuję dziewczyn z całej Polski, oby tylko miały dostęp do Skype i zgodziły się na niezbyt długą rozmowę. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
P.S. możliwe, że w dalszej części pracy będę też przeprowadzała rozmowy z dziewczynami z innych krajów, wiec pewnie się jeszcze odezwę do dziewczyn, które się do tej pory zgłosiły! -
Julkus > 01-06-2009, 13:25
Ponawiam temat, ponieważ promotor się bardzo niecierpliwi
Wyjaśniło się już dokładnie kogo poszukuję do badań -->
Au'pairka musi spełniać następujące kryteria:
1. musiała być w Anglii min. 3 miesiące (powinna już wrócić do kraju)
2. najlepiej, żeby była goszczona przez rodzinę w której skład wchodzą sami Anglicy (w wyjątkowych sytuacjach może być tylko jeden z małżonków)
Wywiad, przeprowadzony może być również przez Skype, trwa około godziny. Od razu mówię, że jest całkowicie bezbolesny.
Jeśli chciałybyście mi trochę pomóc, albo znacie kogokolwiek kto spełnia moje kryteria, to byłabym bardzo wdzięczna za odzew.
Ogólnie takich wywiadów muszę przeprowadzić około 10, dlatego każda osoba się dla mnie bardzo liczy!!
Pozdrawiam i do usłyszenia
Julia -
Julkus > 25-06-2009, 11:16
I znowu odświeżam temat.. Tak, tak... nachalna jestem.Ale mam dobrą wiadomość. Scenariusz wywiadu się skrócił i powinie trwać około pół godziny. Dlatego bardzoooo apeluję o pomoc!!