• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jakie cechy powinna mieć "operka"?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jakie cechy powinna mieć "operka"?

vegemilka > 02-11-2008, 22:48

To znaczy jakie osoby najlepiej się nadają na to by być au pair? Pomińmy tu miłość do dzieci

Bo czasem to mi się wydaje, że sprawdzam się super, a czasem to myślę, że jestem totalnie do kitu..

Eh :twisted:
  • Re: Jakie cechy powinna mieć "operka"?

Mlody > 03-11-2008, 16:56

Najwazniejsza to chyba Cierpliwosc i pokora - bez tego nie sadze, aby sie komus udalo wytrwac w programie. (Pokora - nie chodzi o podkulanie ogona, ale o szcunek do panujacych zasad w domu) Kolejna dosyc istotna cecha jest umiejetnosc obserwowanie - sluchanie swoja droga, ale czasem gdy bariera jezykowa mocno sie zaznacza bardziej przydatne okazuje sie baczna obserwacja zachowania i reakcji innych.

Obecna Au Pair mojego syna posiada wlasnie ta ceche - i mimo, ze bariera jezykowa jest kolosalna to jakos dajemy rade.

Wymieniac mozna jeszcze wiele, ale te cechy o ktorych napisalem wpadly mi jako najstotniejsze.

Pozdrawiam i wytrwalosci

vegemilka > 03-11-2008, 17:10

Mlody.. a skąd jest twoja au-pair? Mieszkacie w Polsce? Jeżeli tak, to jak jej się u nas podoba?

A tak mi jeszcze do głowy przyszło..ile w Polsce dostaje au pair kieszonkowego??

Yoanna > 03-11-2008, 18:45

poznalam tutaj operke z niemiec, przez rok operkowala w uk a teraz pojechala wlasnie do polski :lol: co do zarobkow to dokladnie nie pamietam ale mniej wiecej tyle co w niemczech/irlandii.. rodzina mieszka pod sama warszawa

Mlody > 03-11-2008, 20:50

Nasza Au Pair jest z Hiszpanii. Nie mieszkamy w Polsce, ale byliśmy podczas jej Au Perowania juz 2 razy na "imprezach rodzinnych" we Wroclawiu i Lublinie. Polska i klmatem byla zachwycona - jak to okreslila nie spodziewala sie ze Polska to tak rozwiniety kraj.

Obecnie nie wiem ile dostaje au pair w Polsce (jakies 6-7 miesiecy temu zarobki byly od 100 do nawet 700 euro/ miesiac - wiec spora rozbieznosc i calkiem niezly zarobek jak dla kogos kto ma zapewniony wikt i opierunek.

vegemilka > 04-11-2008, 0:05

I to bardzo niezły 8O

Yoanna > 04-11-2008, 1:21

mlody ja bede wscibska wybacz heheh gdzie teraz mieszkasz?

idril > 04-11-2008, 14:17

hehe Yo tez jestem ciekawa...

a co do tematu to dodalabym jeszcze odpowiedzialnosc

Mlody > 04-11-2008, 20:44

Poczciwa wyspa zwana Anglia :-)

Rozwazamy przeniesienie sie do Hiszpanii, ale to dopiero jak maly podrosnie i moja firma otworzy tam oddzialy czyli najwczesniej za 4 lata - kto to wie moze jeszcze cos sie zmieni. Zycie pelne jest niespodzianek :-)
  • Starszy wątek Nowszy wątek