-
-
Riwiera francuska
vegemilka > 29-10-2008, 2:09
Za 2 tygodnie jadę do rodzinki zamieszkującej w okolicach St Tropez
Wybiera się ktoś może?
Wiem,że ostatnio pustki na forum ale kto wie, może szczęście dopisze i ktoś się trafi :lol: -
Re: Riwiera francuska
vegemilka > 31-10-2008, 2:34
Hmm.. Jest jakaś dziewczyna, która zamieszka w Cannes na początku listopada, ale póki ci nie odpisuje na maila. Pewnie załatwia, przed wyjazdem, ostatnie sprawy w Polsce
A ja tak powoli zaczynam sobie zdawać sprawę z tego na co się piszę. Do odważnych nie należę.. I dlatego pewnie trochę mnie panika ogarnia..i dlatego też znowu nie śpię jeszcze
Ludzie święci..czemu mi się zachciało operkowania -
Yoanna > 31-10-2008, 16:07
nie ma co panikowac
bedzie dobrze! -
vegemilka > 03-11-2008, 18:43
Dięki
Jutro wieczorem, będę rozmawiać ze swoją rodzinką. I oni i ja byliśmy tak zaganiani,że jeszcze nie gadaliśmy.
Jutro przez cały dzień, będę słuchać nagrań angielskiego na ipodzie.. Od 5 lat nie rozmawiałam po angielsku, (wykluczając sporadyczne urlopy) hehe..się zobaczy..Póki co, jak próbuję rozmawiać z "moim" 12 letnim podopiecznym, to na język przychodzą mi tylko niemieckie słowa :roll: Trza się wziąć w garść -
vegemilka > 05-11-2008, 2:17
Rozmowę mam za sobą
Co się nastresowałam przed, to moje :lol:
Jesssss ! Jadę na 100 % :mrgreen: -
vegemilka > 18-11-2008, 15:05
Tyle strachu było..a wszystko jest ok
Wczoraj byłam w Cannes.... bajka 8)
Wogóle ten zakątek świata to jest miód marzenie.. góry, morze, przesympatyczni ludzie..fajnie się jeździ autem..taki luz..dobrze mi :lol:
No a mała to wogóle prześwietna :lol:
Jak ktos by miał dylemat co wybrać, to francuskie wybrzeże polecam gorąco -
vegemilka > 15-12-2008, 17:00
Przyjaciół mi brak!!!!!!!!!!
Straszne..
Mój cel na ten week, znaleźć operki w okolicy, ale z innych krajów..bo Polek to póki co mam dosyć :/ -
Summertime > 19-02-2009, 22:06
Dziewczyny, a Wy jadąc do Francji znacie francuski?
Bo tak się zastanawiam, dostałąm naprawdę fajną propozycję, ale liczyć to ja potrafię tylko do czterech po francusku i koniecMoże ktoś pojechał z zerową znajomością języka, da się przezyc? -
Yoanna > 19-02-2009, 22:44
hehe przezyc sie da, ale francuzi slyna z niecheci do nauki obcych jezykow i moze byc ciezko.. ale jakbys trafila na jakas rodzinke co zna ang to czemu nie. ale jednak jest ciezko, ja w niemczech bylam z bardzo bardzo marna znajomoscia niemieckiego. o tyle dobrze, ze hostka znala pare jezykow, host byl polakiem, starsze dziecko mowilo dobrze po ang, no ale z mlodszym to na migi... plus na miescie ciezko, ludzie po niemiecku do ciebie nawijaja.. ale to tylko 3 tyg byly wiec szlo przezyc -
justineee > 19-02-2009, 23:12
Tak jak wspomniała Yoanna, francuzi wolą jak rozmawia się z nimi po francusku. Ale te młodsze pokolenia znają angielski i da sie jakos dogadać. Najważniejsze żeby rodzina wiedziała, że nie mówisz po francusku, jeśli to akceptuje to w porządku. ja akurat znam podstawy francuskiego i potrafie sie dogadać, jednak słyszałam od kilku osób, że wyjechały tam znając wyłącznie bonjour i poradziły sobie. Także na pewno dasz sobie radę. A Francja jest cudowna....
Ps. z którego miasta dostałaś ofertę?