• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au-pair dla mężczyzn :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Au-pair dla mężczyzn :)

Johnson > 08-10-2008, 16:01

Witam,

jestem prawie 18-latkiem...w tym roku pisze mature i po niej chcialbym wyjechac jako au-pair,

Wy jako doswiadczeni w tej heh ,ze tak powiem branzy... powiedzcie mi szczerze... mam szanse ? Moj angielski jest na poziomie srednio-zaawansowanym, w domu opiekuje sie od ponad 6 lat corka mojej siostry. Wiadomo ,ze zajmowaniem sie domem itp tez lezy w moich obowiazkach.... poradzcie mi cos....najlepiej mescy au-pair

pozdrawiam Michal
  • Re: Au-pair dla mężczyzn :)

Yoanna > 08-10-2008, 18:17

a co tu radzic? szanse masz wiec powinienes znalezc jakas rodzine. a dokad chcialbys wyjechac?

Johnson > 08-10-2008, 18:20

Kusi USA

ale chyba zdecyduje się na Anglię

co do tych szans to właśnie ludzie różnie mówią

Yoanna > 08-10-2008, 20:10

zazwyczaj dziewczyny wyjezdzaja, ale mielismy na tym forum paru meskich au pairow

u ciebie plusem jest ze znasz jezyk i chcesz chyba na dluzej wyjechac?

Johnson > 08-10-2008, 20:29

Jezyk znam ,

a co do wyjazdu to na 90% chcialbym po tym roku czy tez dluzszym okresie zaczac studiowac tam

Jezeli bys mogla to zagadaj do mnie na gg 7986298

pozdrawiam

Michal

Mlody > 11-10-2008, 17:42

Chlopak to nie zadna przeszkoda - program skonczylem juz 6 lat temu - od tamtej pory sporo se zmienilo na szczescie na korzysc meskiego grona au pair. Wiele rodzin sie przekonalo, ze au pair nie musi koniecznie byc kobieta, a czasem nawet lepiej jak to jest facet (bez urazy Szanowne Panie). Facet radzi sobie z obowiazkami domowymi (taki juz proces wychowawczy w Polsce), a do tego mlotek i obcegi nie sa mu obce. Idz w to w ciemno - naprawde warto:-)

Pozdrawiam

mlody

Johnson > 11-10-2008, 22:42

Hehe, no jednak wolałbym przez agencje jechać ,żeby w razie problemów mieć pomoc...

co do młotka i obcęg

ja jestem totalnym przykładem antynarzędziowca...zostałem wychowany (niestety) ,że wszystkie prace były wykonywane za mnie, albo przez tate albo przez fachową ekipę, z naciskiem na to drugie. Wiadomo ,że umiem przybić gwoździa ale jakoś nie czerpie z tego satysfakcji

idril > 14-10-2008, 23:39

chlopak na operke? zadna nowosc! w zasadzie jakbym kiedys miala miec oper [w dalekeij przyszlosci] to bym chyba wolala zeby byl to chlopak. ale niewazne

znasz ang. wyjazd na dluzej oferty sie posypia raz-dwa.

radze zarejestrowac sie na jakiejs stronie juz w styczniu. i systematycznie przegladac oferty!

a przez zadne biuro nie ma co jechac i kasy wydawac.

jestem juz w trzeciej rodzinie i zawsze sama znajdywalam je - z lepszym i gorszym efektem ale ogolnie jest bilans na +

Johnson > 16-10-2008, 16:15

Hmm

boje się ,że mnie "wyrolują" w tej anglii

no nic

jeszcze mam kupe czasu

idril > 18-10-2008, 1:14

jak to wyroluja?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna