-
-
Au-pair dla mężczyzn :)
Johnson > 08-10-2008, 16:01
Witam,
jestem prawie 18-latkiem...w tym roku pisze mature i po niej chcialbym wyjechac jako au-pair,
Wy jako doswiadczeni w tej heh ,ze tak powiem branzy... powiedzcie mi szczerze... mam szanse ? Moj angielski jest na poziomie srednio-zaawansowanym, w domu opiekuje sie od ponad 6 lat corka mojej siostry. Wiadomo ,ze zajmowaniem sie domem itp tez lezy w moich obowiazkach.... poradzcie mi cos....najlepiej mescy au-pair
pozdrawiam Michal -
Re: Au-pair dla mężczyzn :)
Yoanna > 08-10-2008, 18:17
a co tu radzic? szanse masz wiec powinienes znalezc jakas rodzine. a dokad chcialbys wyjechac? -
Johnson > 08-10-2008, 18:20
Kusi USA
ale chyba zdecyduje się na Anglię
co do tych szans to właśnie ludzie różnie mówią -
Yoanna > 08-10-2008, 20:10
zazwyczaj dziewczyny wyjezdzaja, ale mielismy na tym forum paru meskich au pairow
u ciebie plusem jest ze znasz jezyk i chcesz chyba na dluzej wyjechac? -
Johnson > 08-10-2008, 20:29
Jezyk znam,
a co do wyjazdu to na 90% chcialbym po tym roku czy tez dluzszym okresie zaczac studiowac tam
Jezeli bys mogla to zagadaj do mnie na gg 7986298
pozdrawiam
Michal -
Mlody > 11-10-2008, 17:42
Chlopak to nie zadna przeszkoda - program skonczylem juz 6 lat temu - od tamtej pory sporo se zmienilo na szczescie na korzysc meskiego grona au pair. Wiele rodzin sie przekonalo, ze au pair nie musi koniecznie byc kobieta, a czasem nawet lepiej jak to jest facet (bez urazy Szanowne Panie). Facet radzi sobie z obowiazkami domowymi (taki juz proces wychowawczy w Polsce), a do tego mlotek i obcegi nie sa mu obce. Idz w to w ciemno - naprawde warto:-)
Pozdrawiam
mlody -
Johnson > 11-10-2008, 22:42
Hehe, no jednak wolałbym przez agencje jechać ,żeby w razie problemów mieć pomoc...
co do młotka i obcęg
ja jestem totalnym przykładem antynarzędziowca...zostałem wychowany (niestety) ,że wszystkie prace były wykonywane za mnie, albo przez tate albo przez fachową ekipę, z naciskiem na to drugie. Wiadomo ,że umiem przybić gwoździa ale jakoś nie czerpie z tego satysfakcji -
idril > 14-10-2008, 23:39
chlopak na operke? zadna nowosc! w zasadzie jakbym kiedys miala miec oper [w dalekeij przyszlosci] to bym chyba wolala zeby byl to chlopak. ale niewazne
znasz ang. wyjazd na dluzej oferty sie posypia raz-dwa.
radze zarejestrowac sie na jakiejs stronie juz w styczniu. i systematycznie przegladac oferty!
a przez zadne biuro nie ma co jechac i kasy wydawac.
jestem juz w trzeciej rodzinie i zawsze sama znajdywalam je - z lepszym i gorszym efektem ale ogolnie jest bilans na + -
Johnson > 16-10-2008, 16:15
Hmm
boje się ,że mnie "wyrolują" w tej anglii
no nic
jeszcze mam kupe czasu -
idril > 18-10-2008, 1:14
jak to wyroluja?