• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Rocznik '89 rlz.

Vorissa > 03-03-2008, 22:16

W sumie to będzie temat do zachwycania się naszym wspaniałym rocznikiem, a także możemy ponarzekać na matury, szkołę, wymienić doswiadczenia po jutrzejszej i... majowej maturce :lol:

No więc? Jak tam przed jutrem ? Ja postanowiłam się nie uczyć, bo na polski to niby co ?
  • Re: Rocznik '89 rlz.

kasiorrr > 03-03-2008, 22:18

a ja nie mam jutro z polskiego próbnej. w czwartek wos i histę tylko piszemy, tak nauczyciele zadecydowali, bo mielismy ta próbna z operonu.

wlasciwie to dobrze, ile mozna sie 'próbowac'?

Vorissa > 03-03-2008, 22:21

no wła?nie też mieli?my z operonu... i najgorsze jest to, że mamy polski i język obcy a nie mamy wybranego przedmiotu!! a wszycsy woleliby wła?nie ten wybrany przedmiot. niby będziemy to na lekcji rozwi?zywać, ale co z tego, to nie to samo, jak jest się zostawionym na pastwę sam na sam z testem...

idril > 03-03-2008, 23:27

a ja mam wszystko i mialam opereon i wlasne przygotowane przez nauczycieli dwa razy oficjalnie i milion w ramach podwojnych lekcji

i jak tu nie kochac szkoly?!

Yoanna > 04-03-2008, 0:26

hehe pamietam jak dwa lata temu ja zakladalam temat.. matura 2006 czy jakos tak sie nazywal.. popularny byl ;D wtedy rocznik 87 rzadzil heheh teraz niestety sie zem juz zestarzala... ale co zrobic..

co do probnych matur.. dla mnie to glupota. rozumiem jedna jest potrzebna zeby nauczyc kodowac i w ogole. ale pare probnych to juz przegiecie. to nic nie daje a pytania i tak beda inne przeciez. ja mialam probna raz, z 3 przedmiotow. ale za moich czasow to bylo porzadnie. a potem przyszedl giertych i ************* :lol:

albo probna z ustnego polaka hahah nam polonista grozil ze bedziemy prezentowac.. no slabo... jeszcze tego by brakowalo.. ja po raz pierwszy prezentowalam na maturze wlasciwej. w domu tyle tylko co sama do siebie ;P

lol. ogolnie dobrze miec mature juz za soba, chociaz jesli mam byc szczera to ja sie nia nie stresowalam, bylo hmm dosc rozrywkowo ale to temu ze moja szkola byla rozrywkowa :lol:

Karolina_c > 04-03-2008, 11:09

ja jestem 88, wiec zostalam rzucona jako pierwsza na kly giertycha historia jest do pupy, historycy wiedza sami, ze to przedmiot, ktorym sie nikt jeszcze do konca nie zainteresowal i nie poprawil oceniania.

Ninka Jones > 04-03-2008, 14:57

boski temat! serio! :lol:

ja sie wkurzylam bo podobno tematy wczoraj byly gdzies na forum z polskiego, mam nadzieje ze dadza jutro na wypracowanie z wosu i ogolny zarys tego co bylo

juz niedlugo ponarzekam, dzisiaj humor za dobry

Jula, u mnie tak jak u Ciebie, tez calosc probnej piszemy i to juz druga bo Operon tez mielismy

Vorissa > 04-03-2008, 15:21

Jo, teraz Giertycha nie ma a jest jeszcze gorzej ;/

co to w ogóle za pomysł, żeby na próbne matury przysłać parę płytek z maturami a szkoła ma se sama wydrukować... ? ;/ nie wspomnę że do języków jest 5 płty ze słuchaniem ( 1 płyta ma być na 20 uczniów) a w szkole jest ich 300... i co ? i te głupie płyty maj? kodowania że źle się je przegrywa, czyli ogólnie to dupa.

Jula, o tych tematach z polskiego dowiedziałam się dzisiaj w szkole ;/ to co to za próbna matura... i jeszcze oceny z tego ;/

dzisiejszy polski - czytanie ze zrozumieniem jeszcze, jeszcze, ale wypracowania żaden temat mi nie podszedł tak szczerze. Ten obraz cierpi?cej matki niby ok, ale nie umiem interpretować wierszy, tego nie znałam, więc się w to nie bawiłam. Pisałam o tej symbolice w Ludziach Bezdomnych, z tym że nie wiedziałam o czym piszę, Ludzi Bezdomnych nie lubię, i pomimo tego że przeczytałam to znam tylko ogólny zarys... Tak więc udawałam że wiem piszę pisz?c o niczym... ;/

a w ogóle to znam już terminy matur ustnych, tak więc - wszystkie matury kończę 16 maja!! super ;-]

polski, angielski, wos, polski ustny, potem tydzień przerwy i matma i angielski ustny.

w sumie to dobrze, że tak jedno po drugim bo się nie będę stresować i szybko to zleci

idril > 04-03-2008, 15:38

no w koncu znalazlam kogos kto na moj temat pisal!

ja jedyna w klasie o ludziach bezdomnych pisalam.

i co smieszniejsze wczoraj wyciagnelam notatki zbey powtorzyc jakies lektury. i co zorbilam?!

powtorzylam tlyko ludzi bezdomnych

a co do terminow to ja wirem juz od dawien dawna. w pazdzierniku chyba nam mowili albo jeszcze wczesniej.

ale nie chce przeklamac wiec nie wiem dokladnie kiedy. ale dawno!

moje sie koncza 14 maja

Ninka Jones > 04-03-2008, 15:40

[quote name="Vorissa"]Jula, o tych tematach z polskiego dowiedziałam się dzisiaj w szkole ;/ to co to za próbna matura... i jeszcze oceny z tego ;/[/quote]

jestem Nina, miło mi :lol:

[quote name="Vorissa"]ale nie umiem interpretować wierszy, tego nie znałam, więc się w to nie bawiłam.[/quote]

nie przerabialiscie "Lamentu swietokrzyskiego"? ja z tego mialam nawet prace klasowa, mielismy porownac kreacje Matki Bozej z "Lamentu..." i "Bogurodzicy" 8O to jest w podstawie programowej, zatem musicie miec beznadziejnego nauczyciela :?

[quote name="Vorissa"]a w ogóle to znam już terminy matur ustnych, tak więc - wszystkie matury kończę 16 maja!! super ;-][/quote]

to zazdroszcze bo ja jeszcze nic nie wiem tylko tyle ze pisemne 5-7.05
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia