-
-
Angelina now it's high time to see the USA.
angelinaa.star > 21-10-2007, 2:53
Podoba mi się forma pamiętnika i lubię pisać czytać też, więc i ja popisze wam trochę o mnie
Jak by nie było zwiedziłam kawałek ?wiata.
Uczyłam się i mieszkałam w Anglii ale oprócz tego rodzice ci?gali mnie to tu to tam. Zwiedziłam Słowację, Węgry, Chorwację, Estonię, Finlandię, Francję, Włochy i pewnie by się jeszcze co? znalazło. Kiedy? mnie to doprowadzało do szału ja tu chce na obóz ze znajomymi a rodzice nieeee jedziesz z nami zagranicę. Normalnie dla nastolatki koniec ?wiata i wielki foch, kilka dni nieodzywania się a później "ale tu fajnie". Po jakim? czasie sama zauważyłam że nie mogę usiedzieć w kraju musze co? robić, co? zwiedzać, poznawać nowych ludzi
Więc wracaj?c do tematu to. to że zostanę Au-Pair to albo czysty przypadek albo to było mi pisane
Mianowicie wyjechałam sobie w lipcu do Anglii do Southampton tam mam rodzinę. Wielkie plany miałam praca może jakie? studia tam bo ja dalej do końca nie wiem czy ja chcę t? psychologie studiować (kurde raz chciałam zrobić tacie na zło?ć i nie robić tego co on chce i oszukałam go że się nie dostałam na dyplomacje, bo on cholera nie rozumie ze ja nie chce być tym kim on że ja chce swoje życie po swojemu, no co prawda za jego kasę ale mniejsza o większo?ć). Więc pojechałam do tej cholernej Anglii a zabawiłam w niej całe 4 dni :/ brat akurat na mój przyjazd musiał se załatwić kłopoty z żon? (teraz się rozwodz?, idiota z brata mego dobrze że to nie rodzony). No więc oni tam między sob? 3 wojna ?wiatowa a ja standardowo za telefon i w ryk do tatusia że ja chce wracać. Wróciłam...no dobra ale ja sobie zaplanowałam rok przerwy to co teraz?? Co? trzeba pomy?leć?! Ha już wiem pojadę se do ciotki do Kanady! Eeeeeee nie to znowu rodzina :/ Dobra już wiem w USA jeszcze nie byłam No ale tak do wujka nie pojadę (powód już znamy ), więc może ja bym tak co? sama.
Przypomniało mi się ze siostra ma czy kuzynka czy sam nie wiem jak to poprawnie w tych koligacjach wychodzi była kiedy? Au-Pair w USA.
Postanowiłam też takow? Au-Pair zostać
Znalazłam sobie w internecie biuro MIKROSERWIS z Krakowa i poprosiłam dokumenty. Z kompletowanie poszło mi szybko łatwo i klarownie dalej nie było już tak różowo :/
Biuro w Londynie źle przepisało mój e-mail, więc nie doszły do mnie żadne potwierdzenia ani nic.
pewnego dnia słyszę że tel. dzwoni i mamu?ka moja z kim? po angielsku nawija my?lę sobie że pewnie do niej znajomi jacy?, a ta mi nagle woła "Anka USA do Ciebie dzwoni". No mało z krzesła nie spadłam. Nogi mam jak z waty i idę po ten telefon.
Po pierwszych słowach rozmowy poczułam jakie? niesamowite fluidy między mn? a Joanne
Po rozmowie z ni? wiem że chyba nic w życiu nie dzieje się przypadkiem. Ona powiedziałam mi że po przeczytaniu mojego Host Family Letter od 2 tygodni starali sie ze mn? na maila skontaktować bo powiedzieli sobie że to muszę być koniecznie JA. Bo ona w 1985 roku była w Polsce a to jest mój rok urodzenia i że to jest jaki? znak. Miło mi sie zrobiło jak tak powiedziała.
Wiecie co krzak że ta Anglia nie wypaliła jadę do Bostonu
Po tym wszystkim do głowy przyszły mi m?dre słowa " Kiedy Bóg zamyka drzwi to otwiera okno " (nie powiem żebym jako? wierz?ca specjalnie była)
Ale wiem już, że ja swoje okno znalazłam -
Re: Angelina now it's high time to see the USA.
Gość > 21-10-2007, 3:38
Hej HejWitamy w swiecie pisarzy
To dopiero bedziesz au pair czy moze juz jestes??
Hmm, bo nie do konca zrozumialam...wybralas juz rodzinke i dopiero
tam jedziesz, czy juz bylas czy jestes heheSorry, ale u mnie 20 wieczorem i zasypiam po 10h z dzieciakami, na szczescie to jedyny moj taki dzien na miesiac, ale meczacy jak jasny gwint -
angelinaa.star > 21-10-2007, 10:53
dopiero 26 listopada lece podbijać Boston -
angelinaa.star > 21-10-2007, 11:06
odpowiem jeszcze raz bo wyszło ?rednio dokładnie
mam rodzinkęobydwoje s? lekarzami po Harvardzie. Ona jest dyrektorem szpitala i profesorem onkologii dziecięcej a On jest kardiolog i konsultant transplantologii (wszystko takie naukowe ale ludzie przemili przynajmniej przez teli w mailach)
maj? 3 dzieci w wieku 14,11 i 7 (takie chciałam na młodsze sie nie pisze)
psa i kota też maj? (czyli jak w domu)
generalnie mam wozić dzieci do szkoły i na zajęcia pozalekcyjne mam 5 godzin wolnego w ?rodku dnia od 9 do 14.30
czasem posiedziećwieczorami jak oni pracuj? a no i oni czasem jad? do rodziny gdzie nie mog? zabrac Au-Pair wiec bede miała np. tydzien dla siebie w Bostonie i jeszcze mi za to zapłac? -
Ninka Jones > 21-10-2007, 12:51
ale masz fajn? rodzinke! witamy serdecznie!
kurcze no nie do?ć że tacy naukowcy to dzieci w fajnym wiekujak sobie je dobrze wychowasz to będziesz mieć super! a na rok jedziesz?
i powiem Ci że Ci strasznie zazdroszcze tych podróży i mieszkania i uczenia się w UK. -
WAMPIREK > 21-10-2007, 14:08
Widzę,że masz bardzo duży optymizm i wszystko wydaje sie Tobie takie różowe...mam nadzieje,ze optymizm Tobie nie spadnie,ale czasami lepiej nie nastawiać się na cud...Lepiej się miło zaskoczyć niż przykro rozczarować.
Powodzenia... -
Grizzly > 21-10-2007, 15:05
Monis Ty zawsze potrafisz kubel zimnej wody na glowe wylac;p -
WAMPIREK > 21-10-2007, 15:13
Eee tam ...
Przecież nic takiego nie powiedziałam ! Po prostu wiem jak to jest ...
Chciałabym żeby wszyscy byli zadwoleni ze swoich host rodzin itd.ale niestety tak nie jest ... LIFE -
angelinaa.star > 21-10-2007, 15:22
[quote name="WAMPIREK"]Widzę,że masz bardzo duży optymizm i wszystko wydaje sie Tobie takie różowe...mam nadzieje,ze optymizm Tobie nie spadnie,ale czasami lepiej nie nastawiać się na cud...Lepiej się miło zaskoczyć niż przykro rozczarować.
Powodzenia...[/quote]
Ja się na cud nie nastawiam nie znasz mnie a po kilku postach już oceniasz...Ja nie widze niczego złego w byciu optymistk? to tylko działa na plus.
A co ja mam niby zakładać że będzie strasznie gdybym tak my?lała to w życiu bym się nie zdecydowała na taki wyjazd.
Z reszt? żyłam w wielu krajach i obcowałam z różnymi ludźmi nie raz wylewałam sobie na głowę kubeł zimnej wody ale dzięki temu jaka jestem wiedziałam że i tak będzie dobrze. Wierze w siebie i w to kim jestem dlatego nie mam co sie za w czasu umartwiać -
Ninka Jones > 21-10-2007, 16:19
ahhhh kocham takie optymistyczne nastawienie!
tyle że ja od stycznia nie widzę siebie nigdzie indziej niż w UKw sumie to w Londynie
:mrgreen: