• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Dziewuszki pomocy! jadę na własną rękę!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Dziewuszki pomocy! jadę na własną rękę!!!

Mangom > 07-09-2007, 16:58

Hej.

Po pierwsze chciałam podkre?lić, że forum ma swój klimacik! Ciekawa atmosferka! :wink: podoba mi się. Forum znam już od dłuższego czasu,tylko miałam problem z rejestracj? więc piszę dopiero teraz... ale ogólnie to czuję jak bym was wszystkie/wszystkich znała...

8)

Wiem wiem jestem nowa, a nowy temat, jednak nie znalazłam dot?d odpowiedzi na moje pytania.

A więc nigdy nie byłam operk?, teraz wyjeżdżam do Anglii już za kilkanascie dni!ale...wła?nie rodzinkę znalazłam na własn? rękę przez internet, (długa historia, szybka decyzja, stało sie to w ci?gu kilku dni, mam już nawet bilet) no i przyznam, że dopiero teraz zaczelam sie obawiac...moze która? z Was mogłaby mi powiedzieć jakie formalno?ci trzeba zalatwic i tutaj i tam po przyjeździe!!!!!!!!?????? czytam wasze posty( fakt ze trochę przedawnione już, ale o listach od rodziny etc..) My?lałam, ze jadę po prostu, tam podpisuję umowę i melduje sie i.. to wszystko!

Dziewuszki pomocy! :roll: czekam!
  • Re: Dziewuszki pomocy! jadę na własną rękę!!!

MLODY-AU-PAIR > 07-09-2007, 17:15

A gdzie masz sie meldowac ???

Umowe ustalasz z rodzinka , mogla ci wyslac przeslac przed twoim wyjazdem . Ale to roznie wyglada czasami rodziny wogole nie zawieraja umowi.

Po przyjezdzie niby powinnas sie zarejestrowac w Homo Office ale to tez roznie wyglada. Rodzinki nie chce rejestrowac bo to dodatkowe koszta.

WAMPIREK > 07-09-2007, 17:16

[quote name="Mangom"]ale ogólnie to czuję jak bym was wszystkie/wszystkich znała...[/quote]

Niestety my Ciebie nie...ale mamy nadzieje,ze poznamy

Hmm..co do tego,ze jedziesz do Anglii do rodziny znalezionej przez internet..chyba 99% (jak nawet nie 100%) osob z tego forum,ktore wyjechalo do Europy pojechaly przez internet.

Ja tez tak wylecialam.

Co musisz zrobic przed wylotem? Hmm...zalezy co chcesz. Ja przed wylotem kupilam sobie tylko ubezpieczenie ...tyle z formalnosci.

Z tego co wiem to nie trzeba sie nigdzie wypisywac,przepisywac...

Don't worry

Mangom > 07-09-2007, 17:46

Dzięki!!!!!!

A z tym meldowaniem to od koleżanki słyszałam! :mad: troszku się zdziwiłam..no i zaczęłam się schizować, że s? rzeczy do załatwienia o których nie wiem...ok uspokoili?cie mnie :wink:

aha a to ubezpieczenie to wystarczy karta International Student? tam tez jest ubezpieczenie! czy co? jeszcze?

-->WAMPIREK-->Tak,tak znam Was..hehe, a ja się cieszę, że w końcu się zalogowałam, bo czytaj?c Wasze wypowiedzi miałam ochotę co? napisać i wyrazić swoje zdanie... no i w końcu mam możliwo?ć8)

ale muszę powiedzieć czytaj?c to wszystko mam mieszane odczucia co do mojego wyobrażenia o au pair..tyle euforii a zarazem tyle załamek i chęci powrotów...chyba zaczynam się bać!! :roll:

WAMPIREK > 07-09-2007, 18:16

Jestem Monika

Z tego co gdzies slyszalam to w UK nie trzeba sie rejestrowac w tym czyms (nie pamietam jak to sie nazywa) jesli pracujesz ponizej jakiejs tam stawki..i podobno au-pair sie lapie Tak wiec o to sie nie martw...

Hmm..ja wykupilam sobie EURO>26...o reszcie nic nie wiem.

A Ty dokad dokladnie jedziesz i na ile ?

Tez bylam pelna optymizmu przed ... a teraz widze co i jak Ale zycze powodzenia...Opowiedz cos o sobie i rodzince,do ktorej lecisz...

Klarasek > 07-09-2007, 20:25

bedzie fajnieja zalogowalam sie 4 sierpnia 12 bylam juz w Bonn...i co?Zyje!

Co prawda jutro wracam do domciu, ale nie zaluje!

Ty tez napewno nie bedziesz zalowac, bez wzgledu na to jak potocza sie Twoje losy.

Zycze powodzenia

Mangom > 07-09-2007, 20:25

Miło mi! Mangom jestem 8)

hmmm.. a więc ja lecę do Fordingbridge to małe, ponoć bardzo malownicze miasteczko...się okaże... :twisted:niedaleko Londynu. a rodzinka..no cóż, bardzo mili i sympatyczni sie wydaja, poza tym mam kontakt z ich teraźniejsza operka i tak mi ich wychwala,ze aż zal nieskorzystac. Ale nie mam tak jak wszyscy pisza, rodzinka mi nie slodzi, sa mili owszem ale bez przesady! i to mi sie w nich podoba! Ponoc bardzo ugodowi i przyjaźni. Będę miała dwójkę dzieci pod opiek?: 2latka i 5. Z czego 5 - przedszkole, 2- dwa razy w tygodniu zlobek czy cos w tym rodzaju...no i drobne prace domowe. Ale niezabardzo odpowiada mi to ze nie mam ustalonych z gory godzin pracy... Qrcze jak teraz to wszystko pisze to zaczynam sie bac..moze sie pospieszylam i powinnam inna rodzinke poszukac! :roll:

Aha no i jade na ok 8 miesiecy. Nie wiem czy to dobry pomysł,ale mój angielski nie jest dobry wiec zamierzam tam się go nauczyć To mysl przewodnia mojego wyjazdu! No i oczywisciie teraz mam mnóstwo obaw..a to, że z językiem sobie nie poradzę, a to, że z rodzink? sie nie dogadam i w ogole ...jestem pelna rozsterek:roll:

Wampirek a dlaczego? Ty masz teraz jakies w?tpliwo?ci?

Nie strasz mnie!:wink:

A Ty gdzie jestes? bo juz nie pamietam...

Mangom > 07-09-2007, 20:32

Dzięki Klarasek!

Mam nadzieję... A Ty niezla jestes!!! taka szybka decyzja? a myslalam ze tylko ja tak na szybcika...hehe.

a czemu Ty wracasz? Aha Tobie rodzinka chyba niepodpasowala?hmm? Wracasz wczesniej w porównaniu do tego co zamierzała???!! z tego co pamietam!!

Także pozdrawiam!

idril > 07-09-2007, 21:53

nie mow ze masz nienormowany czas pracy.

bo jak tam to szczeze wspolczuje.

ja wykupilam tylko karte Euro>26.

i juz!

no ale zycze powodzenia i Julia jestem!

Mangom > 07-09-2007, 22:23

No to teraz się wystraszyłam...Ale rozmawiaj?c z operk?<ta> ona zapewnila mnie o tym ze dzieci nie ma w domu, bawia sie razem jesli sa, a ja przygotowuje im sniadanie, w poludnie jakis prosty posilek i raz w tygodniu sprzatam dom,ktory ponoc nie jest duzy.Moze rzeczywiscie mogalam poszukac innej rodzinki..ale teraz to juz i tak za pozno,bo mam bilet i w ogole... A jak to wyglada u was? jesli macie normowany czas pracy? z gory wam mowia w jakich godzinach pracujecie ...etc?

Mi także bardzo milo! Julia! Bardzo sympatycznie Was wszystkich poznać!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna