-
-
MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
WAMPIREK > 15-08-2007, 16:02
Cze?ć
Wreszcie nadszedł czas na to bym ja stworzyła swoj? historię (wiem,że niektórzy się ciesz?- inni może mniej )
Niektórzy mnie już znaj?A niektórzy wła?nie może przez t? historię mnie poznaj?.
Mam na imię MONIKA . Mam 20 lat i pochodze ze ?widnicy (woj. dolno?l?skie).Jestem po I roku administracji publicznej .
Przede mn? nowa,wielka przygoda w Wlk.Brytanii.Otóż już jutro wylatuje na Jersey. Jersey jest to wyspa na kanale LaMache należ?ca do Wlk.Brytanii.
Dzisiaj jest mój ostatni dzień w Polsce .Już o ok.23 wyjeżdzam z domu.
Póki co w ogole się nie denerwuje ... w sumie to w ogóle nie odczuwam tego,że wylatuje.S?dzę,że dopiero dotrze to do mnie gdy będę na lotnisku
Teraz opowiem Wam co? o mojej host rodzince :
Hostka (Tania) i host (Fabio) sa z pochodzenia Wlochami.Hostki rodzice emigrowali z Włoch na t? wyspę, ona sie tutaj urodziła już.A host jest Sycylijczykiem.
Maj? 3-letniego synka (Gabriel).
W domu mówi? po angielsku.Jednakże chc? by ich syn był dwujęzyczny,wiec czasami małego maj? zabierac dziadkowie i go uczyć włoskiego.
Będę mieszkać 5 min od morzaWłasny pokój z TV, Hi-Fi ,laptop z internetem (Co mnie najbardziej cieszy)
Poza tym opłacaj? kurs językowy , karnet na basen (), daj? now? karte sim i co miesiac zasilaja konto .Poza tym bede miala samochod do dyspozycji (juz mnie nawet ubezpieczyli na niego i kupili specjalnie dla mnie nawigacje bym sie nie zgubiła. Powiem Wam jeszcze ,że ta wyspa ma ok.116 km2 ...wiec nawet jakbym sie zgubila to s?dzę,że długo nie musieliby mnie szukać )
Praca od pon do pt - od 7.45 do 17.15 ... ale zazwyczaj dziadkowie zabieraj? małego ok 15 do siebie.Czyli byłabym wolna.Oczywi?cie wolne weekendy.
Do moich obowi?zków ma należeć tylko opieka na dzieckiem.
Co jeszcze moge do nich dopisac...a chociazby to ,ze to oni mi kupili bilety do siebie
Póki co wydaj? mi się naprawdę fajni.Mam nadzieję,że tak będzie też wtedy gdy to nich przylece.Oby wszystko się udało
Jakby kto? był/miała ochotę przylecieć na Jersey (UK) to zapraszam !
Życzę MIŁEGO czytania mojej historii -
Re: MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
Kitens > 15-08-2007, 17:00
Zapowaida sie fajnie. Znalazlas rodzinke ze stronki au pairskiej? Czy jedziesz z jakiegos biura? (w co watpie) -
Gość > 15-08-2007, 19:12
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze ty Monika nie mialas jeszcze swojej historii. A wiec welcome (ponownie)
Bardzo fajnie, ze bedziesz pisac. Z tego krociutkiego opisu rodzina wydaje sie spoko, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze -
WAMPIREK > 15-08-2007, 21:03
Olaw sumie to oni mnie znaleźli .Ale tak, ze strony internetowej. Wiesz ja uważam,że je?li jadę do Europy to mogę przez strone.Co innego jak Ty, do USA to już wiadomo .
Emi, dzieki za powitanie (ponowne) No wła?nie nie miałam swojej historii.Wiec w sumie jak lece to wlasnie teraz ja zakładam Mam nadzieję,że będzie dobrze ! Ba, musi być ! -
idril > 15-08-2007, 23:06
no mi sie tak rodzina jak na razie podoba. troche duzo pacy (godzin) prawie tak jak u mnie.. jutro mam od 7;30 do 18;30
horror -
WAMPIREK > 15-08-2007, 23:48
idril Życzę powodzenia i wytrwało?ci
Ja w sumie już wyruszam z domu...tak więc żegnam Was z Polski i pewnie odezwę się jak dolecę do Jersey (UK)
Życzę Wam miłej nocy :*
P.S.Przed chwil? jeszcze moja host rodzinka dzwoniłaHehe luzik -
madzieeek > 16-08-2007, 0:28
Hmm, no coz Monia - pozostaje Ci zyczyc powodzenia i oby do konca bylo tak pieknie, jak sie zapowiada!
Pisz od razu jak tylko bedizesz na miejscu bo umieramy z ciekawosci -
maada > 16-08-2007, 0:40
Monia powodzenia :wink: zycze Ci zebys spedzila ten rok najlepiej jak to mozliwe ! -
Grizzly > 16-08-2007, 0:45
Monissssssssssss Ty juz lecisz..
Az sie wierzyc nie chce, ze to tak szybko zlecialo, po tych przebojach z rodzinami i w ogole..
I
zycze Tobie szczerze wszystkiego najlepszego!
I
czekam na relacje po przylocie..
I
mam nadzieje ze sie naj najszybciej na tej obczyznie spotkamy!
-
tweety > 16-08-2007, 0:55
Trzymaj się mocno! Czekam na dalszy ci?g opowiadań. Życzę powodzenia i wielu radosnych chwil z dzieciaczkiem i hostamii