• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rematch, zmiana wizy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rematch, zmiana wizy

• Rematch, zmiana wizy
  • Rematch, zmiana wizy

UlkaDG > 05-08-2007, 5:46

dziewczyny jesli zmienialyscie rodzine to prosze powiedzci jak to u was wygladalo, Bo ja znalazlam sobie na wlasna reke rodzine a tu sa bardzo wielkie problemy, ze musze zostac miesiac w tej aktualnej, potem 2 tygodnie czekac i jak zedna rodzina sie nie zglosi dopiero moge jechac do tej znalezionej przezemnie rodzinki, Ta rodzinka jest z tego samego biura tylko z innego stanu. Bardzo chce do nich jechac i nie wiem co zrobic.
  • Re: Rematch, zmiana wizy

MONIKA > 05-08-2007, 9:10

Dokladnie tak jest. No chyba, ze masz powody, dla ktorych zmieniasz rodzine i agencja wiedziala o tym PRZEDTEM, zanim jeszcze znalazlas nowych, ze stara familia ci nie odpowiada i mialas na to argumenty.

UlkaDG > 05-08-2007, 17:05

Rodzinaka nie powiedziala mi przed przyjazdem, ze spodziewaja sie dziecka, dla mnie to jest wystarczajacy powod, bo nie pasuje mi opiekowac sie 3 dzieci.

idril > 05-08-2007, 20:14

ja sie nie znam na polityce agencji zadnej ale sama to tak uwazam ze to jest istotny argument.

ale wiesz Ula moze tak zle nie bedzie, poczekaj moze sie przekonasz bo wydaje mi sie ze zadna matka nie da noworotka od razu do opieki dla jakby tutaj nie patrzec niekoniecznie doswiadczonej au pair. wiec zanim urodzi i takie tam rozne to minie ten miesiac i te dwa tygodnie.

a moze Ci sie jednak spodoba z czasem taki uklad?!

UlkaDG > 05-08-2007, 22:33

miesiac mija we czwartek (to znaczy 4 tygodnie) odkat tu jestem. Niemowlakiem przez pierwszy miesiac ma opiekawac sie babcia, bo mama ma odrazu isc do pracy. a potem zostane z misiecznym dzieckiem z rocznym i z 5 latkiem, sama.

WAMPIREK > 05-08-2007, 23:18

Ale to jest troche nie fair jak rodzina ukrywa fakt,ze spodziewaja sie dziecka...

Ja bym sie tez zdenerwowala jakby po przylocie okazalo sie,ze bede baby ...

idril > 06-08-2007, 12:55

a no to troche inaczej. ja myslam ze ta babka normalnie z 4-5 miesiecy posiedzi z tym dzieckiem a nie od razu do pracy! ze jej nie szkoda takie piekne chwile tracic?! no to w takim razie czekaj te dwa tygonie (bo zrozumialam ze juz minal misiace) i szukaj innej rodzinki.

ale ogoleni to zgadzam sie z Wampirkiem ze nie fair to wszystko wyszlo!

Gość > 06-08-2007, 21:53

Ja bym sie tak latwo nie poddawala. Poprosilabym o podwyzke w takim ukladzie i zastanawiala sie jak mi jest w tej rodzinie.

Nie ma co panikowac, bo jesli stosunki sa bardzo dobre to jest mala szansa ze sie trafi na jeszcze lepsze, rowniez mowa tutaj o warunkach mieszkaniowych. Bo tak naprawde to podajesz tylko powod tego dodatkowego dziecka,

Gość > 06-08-2007, 23:41

Bardzo dobre stosunki po miesiacu jeszcze o niczym nie swiadcza. Poza tym samo to, ze babce zapomnialo sie wspomniec o ciazy to o czyms swiadczy. Ale czas jeszcze jest, jesli zaczniesz zalatwiac zmiane teraz to sie wyrobisz zanim sie dziecko urodzi.

Gość > 06-08-2007, 23:59

No tak rodzinke mozna zmienic rowniez i pozniej, gdy naprawde nic sie nie ulozy tak jakbysmy chcialy.

Aha w ogole to ile razy rodzine mozna zmienic, w nieskonczonosc?

Bo nie pamietam...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna