• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Urlop Au-Pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Urlop Au-Pair

• Urlop Au-Pair
  • Urlop Au-Pair

Louhans > 06-07-2007, 20:06

Niewazne z biura czy przez net, ale ciekawi mnie jak czesto jezdzicie na urlop ten swoj, bez rodiznki, bez przymusu ze strony rodzinki.

Jak macie to w umowach, ile czasu, za ile placa, jak terminy uzgadniacie z rodzinka.

Ja np. mam w umowie 4 tyg. urlopu w tym 2 tygodnie platnego. I w tym roku mniej wiecej tyle mi wystarczy, natomiast w przyszlym chcialabym wiecej - 5 moze 6 tygodni.

Oprocz tego jezdze z rodiznka na wakacje, choc oni wakacjuja sie tylko w Anglii i w tym roku wyjatkowo leca do Polski, zreszta ze mna w roli pzrewodnika.

Czy jezdzicie na swoje planowane urlopy na dluzej w ciagu calego roku niz 4 tygodnie? Jak sie odnosza do tego rodzinki?

Mowia np. zeby planowac z wyprzedzeniem bo musza znalezc kogos na zastepstwo w tym czasie, albo moze sugeruja kiedy im najbardziej pasuje, czy zostawiaja wolna reke aby sie jednak trzymac 4 tygodni jesli operka umowila sie z nimi na caly rok?

Moi daja mi wolna reke, choc prosza zebym planowala wakacje z wyprzedzeniem bo na ostatnia chwile maja problem z opieka nad dziecmi.

I troche sie krzywia na 3 tygodnie ciagiem, ktore planuje w lutym nastepnego roku, ale w zasadzie powiedzieli, ze jak bede planowac to zeby nie na ostatnia chwile bo opieke musza dla dzieic znalezc
  • Re: Urlop Au-Pair

Gość > 06-07-2007, 20:32

W Szwecji operki maja urlop w lipcu - bo i wtedy rodziny nie pracuja. Ja u moich obu rodzin zarowno w Finlandii jak i w Szwecji mialam wolne wtedy, kiedy rodzice w domu, znaczy sie do 1.lipca. Jako ze tutaj prawo panstwowe wyzsze jest niz jakiekolwiek inne, rodziny moje stosowaly sie do zasady, ze w pracy przysluguje 4 tygodnie wolnego i tyle tez dostalam w Finlandii, w Szwecji mialam jeszcze dodatkowy tydzien w sierpniu bo hosci nadal w domu, ale niestety wtedy zostalam wygnana do Polski na caly czas, wiec to troche nieladnie i nie tak... No ale, na moja rodzinke juz sie namarudzilam kiedys, teraz pozostaje wspominac tylko to dobre.

W Finlandii dostalam jeszcze dodatkowo tydzien na poczatku maja, ale to dlatego, ze tydzien wczesniej mialam na glowie caly dom + dziewczyny, bo hostki nie bylo, wiec pracowalam od niedzieli wieczorem do piatkowego popoludnia, nastepnie dostalam wolne na robienie co mi sie podoba.

No i w Boze Narodzenie tez sie nie pracuje - dla tych, co zostaja dluzej.

Tu z reguly jest tak jak juz wspomnialam: hosci wolne - au pair wolne.

niuniusiek > 07-07-2007, 0:35

ja mam 5tyg platnego urlopu + wszystkie te ich norweskie swieta/ferie itd.

Gość > 07-07-2007, 23:46

aha, bylo jeszcze pytanie o kase: jak najbardziej platnego, 100%

edytag > 09-07-2007, 14:58

u mnie jak tato mial wolne to ja zawsz pracowalam z mama dzieci tak samo niektorzy chyba nie lubia swoich dzieci skoro moga poogldac tv w tym samym czasie jak au pair zabawia aktywnie ich dzieci nie?

Karolina_c > 10-07-2007, 18:42

ja na urlop jade 9-18 sierpnia, wlasnie bilet zarezerwowalam nalezy mi sie po takich stresach, a nowa hostka zgodzila sie bez wahania nastepny pobbyt w domu przewidywany na swieta dopiero...
  • Starszy wątek Nowszy wątek