-
-
List do rodziny
ja > 24-06-2007, 19:17
Jak napisać taki list? -
Re: List do rodziny
black_rose1706 > 24-06-2007, 19:25
Musisz napisac ile masz lat, czym sie zajmujesz. Napisac o swojej rodzinie, przyjaciolach, ot ym co lubisz robic w wolnym czasie a przede wszystkim co lubisz robic z dziecmi, czemu tak lubisz sie nimi opiekowac i jakie masz z nimi doswiadczenie. MOzesz napisac tez o swoich planach na przyszlosc ale najwazniejsze to doswiadczenie z dziecmi i opisania Twojego charakteru. -
idril > 24-06-2007, 22:14
no i oczywiscie napisz jakie masz pytanie co do tej rodziny
pytaj o wszytko
ile maja lat rodzice i dzieci
gdzie pracuja
gdzie mieszaja - opi okolicy, domu
co robia w wolnym czasie
jakie sa zainteresowania dzieci
ale tez takie rzeczy bardziej z zwiazne z Toba czyli:
ile godzin bedziesz pracowac i o jakiej porze dnia [ nie jest nigdzie powiedziane ze bedziesz od rana do poludnia, ja np. bede teraz opiekowac sie dziecmi od 16:30 az do ich pojscia spac]
czy bedziesz miec overtime [jesli tak to jak platne]
czy bedziesz miec swobodne dojscie do interentu
kursy jezyka
pokoj
ile bedziesz dostawac pieniedzy
czy jakies dodoatkowe zajecie jak np. opieka nad zwierzetami, sprzatnie, prasowania
wszytko musisz wiedziec jak najdokladniej
no i czy weekendy wolne
na prawde jest baardzo duzo tematow ktore trzeba przedyskutowac o przed wyjazdem -
black_rose1706 > 24-06-2007, 22:19
Chyba w liscie sie o tym nie pisze tylko pyta dopiero podczas rozmowy albo w mailach. Nie madrze sie, tak mi sie tylko wydaje...ze list to list...ma być o mnie i moich doswiadczeniach itd. No ale moze jak sie nie jedzie z biura to sie tak pisze, nie mowie ze nie -
idril > 25-06-2007, 12:21
nierozumiem
czym sie rozni list od maila?
tzn. ja zrozumialam ze chodzi o to co pisac jak sie juz ma kontakt z rodzina [konkretna]...
ja tam przez agencje nic nie zalatwiam to sie moze nie znam... -
WAMPIREK > 25-06-2007, 12:42
List do rodziny to chyba musi opowiadac o sobie,jakim sie jest,co sie lubi,o swojej rodzinie itd. itp. -
Gość > 25-06-2007, 12:46
List do rodziny to ten "dear family letter" ktory na stronach internetowych w profilach tez trzeba pisac. Doswiadczenie, hobby/zainteresowana, skonczone szkoly/kursy (jak sie czlowiek chce pochwalic) i oczywiscie obowiazkowo: jak ja to dzieci kochamI na koniec, dlaczego chcialabym zostac au pair. -
idril > 25-06-2007, 12:58
aaa no to faktycznie zle napisalam
nie pomyslalam
no ja to pisalam o swoich zainteresowaniach
o tym ze mam male rodzenstwo w domu [zawesze to jakie + ze dla mnie naturalne to opiekowanie sie dziecmi]
no i tak jasne trzeba koniecznie dodac jak sie to uwielbia dzieci -
tosia_ > 06-12-2009, 22:17
Dziewczyny, ile Wam mniej więcej objętościowo zajął ten list? Bo nie wiem czy mam się super rozpisać, czy ując wszystko to, co powinnam, ale bez zagłębiania się w jakieś szczegóły? A, no i co zakończeniem? Zrobić je oficjalne czy nieoficjalne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. -
tootalna > 07-12-2009, 12:53
najwygodniej to wystarczy jedna strona A4;-)
nie ma sensu zawalać rodzinę rozprawka na 4-5 stron
poza tym liczy się jakość a nie ilość