-
-
British dream ^ ^
Grizzly > 21-06-2007, 14:53
A wiec marzenia jednak czasem sie sprawdzaja..
I.. wyladowalam w angielskiej wsi kolo Reading jako au pair
Lot odbyl sie bardzo szybko, samolot mi sie nie roztrzaskal, nie zgubilam siebie ani bagazu, i nawet turbulencji nie bylo :> Na lotnisku czekalam 10min. na hosta, bez problemu go rozpoznalam. Jechalismy ok 1 albo 1,5h, caly czas rozmawiajac, jest bardzo mily i wyksztalcony. Bardzo duzo wie o PLPod jego praca odebrala mnie hostka- i tu zadnego rozczarowania. Jest swietna. Strasznie duzo sie smieje, ciagle pyta czy wszystko ok. jak bede miala problem to mam jej powiedziec, ma fajne poczucie humoru, swietna jest po prostu ;>
Veronika- ich obecna au pair zostanie ze mna tu 10 dni, a pozniej przyjedzie po nia nowa host rodzina z Bristolu. Jest super, duzo sie smiejemy i rozmawiamy. Wszystko mi pokazuje, opowiada o hostach, bardzo sie ciesze ze tutaj jest..
Dzieci sa kochane. Na poczatku byly bardzo niesmiale, ale teraz
ciagle sie przytulaja, daja mi kwiatki i mowia ze kochaja (a tak bedzie dopuki ja sie zaczne nimi zajmowac, i nie bede pozwalac na wszystko itd.)
Wczoraj wieczorem mielismy BBQ, i prezenty sie bardzo podobaly.
Okolica jest sliczna, duzo zieleni, ladne zadbane uliczki, blisko do Twyford, Woodley, Henley (tu bede chodzic do szkoly).
Dom ogolnie bardzo ladny, nie za duzy, ladnie urzadzony ale troche zaniedbany- 3 duze psy + 2 dzieci.. nie ma sie co dziwic :wink:
Pokoj mam slodki i rozowywielkie lozko, duzo mebli, wlasny komputer i wypasione krzeslo.
Jade dzisiaj do jakiegos miasta spotkac sie z kolezanka Veroniki ktora jest z Kostaryki i byla tutaj au pair, pozatym po kolei bede zwiedzac okolice, w pon. moze sie wybierzemy do Londynu
Dostalam juz nowy telefon, daja mi na niego 10L na miesiac, na starym nie mam roamingu, chyba odesle go do PL..
PS Trish mi wczoraj powiedziala ze jest w 4, tygodniu ciazy 8O Sama sie niedawno dowiedziala.. ale nie chiala mi pisac w mailu zebym sie nie wystraszyla :wink: bylam troche w szkoku, w koncu o noworodkach nie bylo mowy.. ale na to jeszcze kupa czasu, wiec nie ma co sie na razie martwic
PS2 faktycznie maja dwa krany- jeden na zimna i jeden na goraca wode.. haha
CDN. -
Re: British dream ^ ^
Migotka > 21-06-2007, 15:50
haha te dwa krany to mnie draznia, lol.
Nio, to supecio, ze wszystko jest oki. Oo. ciaza.. ale wiesz.. jak cos to przeciez ona na pewno bedzie w domu przez pierwsze miesiace, takze pewno noworodkiem nie bedziesz musiala sie zajmowac... a to niespodzianka!
Nio. To czekam na ciag dalszy.
Buzka :*
ps. chyba bede miala dla Ciebie niespodzianke, od mojej hostki
..ale to Ci powiem, jak sie potwierdzi -
Louhans > 21-06-2007, 16:00
Czy ktoras z waszych rodiznek jest moze w polowie pochodzenia Karaibskiego? Znaczy hostka albo ktos z jej przyjaciol?? Bo jesli tak, to sie moze okazac, ze mamy wspolnych znajomych -
WAMPIREK > 21-06-2007, 16:24
Fajnie Agatko,ze zalozylas swoja historie
Czekamy na wiecej...
P.S.Ale jakby nie bylo to Trish troche nie fair zrobila ,ze nie powiedziala Tobie o tej ciazy :? No,ale zobaczymy
Milego dnia :* -
asiafrugo > 21-06-2007, 17:14
hmmm faktycznie troche nie fair - ale bedzie dobrze, musisz byc tylko cierpliwa - hustawka nastrojow itp itd....a co do noworodka to napewno ona bedzie pierwsze kilka miesiecy w domu i ona sie nim bedzie zajmowala - ale to jeszcze koopa czasu nie ma co sie martwic i zastanawiac -
Ninka Jones > 21-06-2007, 21:04
ahhh cudniekolejna lekturka do poczytania
ja też chcę mieć tak fajnie...
ale różowego pokoju nie chcę! :lol:
i kran mnie rozwalił, ciekawe czy ja też będe mieć -
black_rose1706 > 21-06-2007, 21:26
Mnie kran tez rozwalilNIe wiedzialam ze oni tak tam maja -
asiafrugo > 21-06-2007, 22:01
jak nie gniazdka to krany - cos jeszcze tam jest innego ? :lol: :wink: -