• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Berlin

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Niemcy

• Spotkania

• Berlin

• Berlin
  • Berlin

Gość > 04-06-2007, 23:55

Ok, nie organizuje spotkania ani nic takiego, aleee chcialam zapytac - czy ktos byl badz jest obecnie w Berlinie i moze mi cos powiedziec o miescie? Chce sie tam wybrac w sierpniu na jakies 3 dni np i zupelnie nie wiem co warto zobaczyc a czego nie. Fajne jedzenie, fajne kluby i sklepy, fajne zabytki ale nie te typowe tylko te mniej tloczne i fajniejsze - nie jestem zainteresowana kupnem kawalka muru berlinskiego. Gdzie to wszystko?! Rozwazam zatrzymanie sie na statku takim, kolo Muehlenstrasse - dobra lokacja od centrum??? Chodzi mi o sklepy, niedrogie studenckie knajpki, zycie nocne - powrot w nocy do domu. Pomocy ktokolwiek?!
  • Re: Berlin

Jane_Doe > 05-06-2007, 18:32

A jaka to dzielnica?? bo ja juz troche nie pamietam Ogolnie jak jest S-bahn blisko to wszedzie sobie ok wrocisz

Dobra, taka bardziej artystyczna dzielnica jest Kreuzberg, jest tam fajny kryty basen

Warto tez odwiedzic pchli targ, ktory jest w niedziele na stacji S albo U-bahna Osloerschtrasse.

Fajnie jest w okolicach Alexanderplatz, ale dosyc niebezpiecznie w nocy. Choc nie chcesz kawalka muru kupowac to takie standardowe muzeum muru Checkpoint Charlie jest bardzo fajne. Zakupy sie robi na Kurfurstendamm- Kudam. Jest tam wiekszosc sklepow, duzo roznych meijsc do posiedzenia, to takie bardziej snobistyczne miejsce w sumie. Kudam to centrum Berlina zachodniego, a Alexanderplatz wschodniego. Mysle, ze to jest troche tak, ze w zachodnim berlinie jest ladnie a we wschodnim jest klimat. Warto wsi??ć w linie 400, ktora jedzie w sumei jak autobusy wycieczkowe, kosztuje tyle co normalny autobus czyli chyba 1 euro 30.

Fajna do posiedzenia jest Oranienstrasse, i w ogole gdzies tam sie idzie w strone rzeki i jest taki fajny klub na plazy, tzn naspany jest piasek, palemki, mozna usiasc na lezaku i patrzec na rzeke i Museum Insel(to wyspa z muzeami) albo np przyniesc swoj koc, albo usiasc na piasku.

NO i zdecydowanie warto pojechac do Poczdamu, jest naprawde sliczny, mozna wykupic wycieczke objazdowa za ok 20 euro.

Gość > 06-06-2007, 0:11

Jeejku kochanie! Tyle informacji az mnie glowa rozbolala - kocham cie normalnie! Dziekuje. Strasznie sie ta wycieczka jaram, mam ochote wydac wreszcie troche kasy ktorej nie mam i chociaz pare dni wakacji spedzic poza Polska i jakos tak... wakacyjnie. I chce jakis fajny klubik ale gay raczej - albo zeby chociaz moja Peaches grala, ona tam mieszka w Berlinie. Masz cos?

Poza tym to jak ci tam w Polsce? Nie wracasz przypadkiem?

Jane_Doe > 06-06-2007, 1:40

Na razie nie wracam i w ogole po wakacjach to juz sie biore za normalna "biurkowa" prace,

moze bym kiedys na troche wpadla, ale to dopiero jak moj chlopak skonczy studia ktorekolwiek z dwoch ktore robi i ktore ida mu powoli

Co do klubu to troche ciezko bedzie, bo ja w sumie to tam bylam na praktykach slaboplatnych i bardziej niz na jakis fajny klubik to wolalam na fajne szmatki wydac ) Ale wiesz tam jest troche tak, ze jak jest grupa dziewczyn w pubie, to sie zawsze jacys pijani niemcy znajda co chetnie na jakas impreze zaprowadza ) Mam tez numer telefonu do jednej dziewczyny, co poznalam w pracy, sympatyczna i jest bi, ale bardziej les, w sumie po tym jak sie okazalo ze ja nie jestem to kontakt z jej strony sie urwal, a szkoda bo ona byla niemiecko-angielska wiec mialam taka szanse moj slaby niemiecki pocwiczyc. Jak nie masz oporow na kontakt ze znajomymi znajomych ledwo znanych to moge Ci dac )

Gość > 18-06-2007, 2:03

[Obrazek: stolat2.jpg]

Wszystkiego najnaj kochanie!!! W anglii jest jeszcze pietnascie minut do polnocy wiec zdazylam tak akurat.

I chyyyba skorzystam normalnie z tego nr! Poszukam czegos na jakichs forach albo gdzies i moze sama z czyms wyskocze, ale zawsze mozna miec w zapasie. Dodalam cie do znajomych na Facebook - u Karli cie znalazlam, zaakceptuj mnie.

Jane_Doe > 18-06-2007, 22:55

Dziekuje bardzo ) fajny obrazek, to ja Ci napisze

adka0401 > 02-06-2009, 19:17

jest tu ktos w berlinie i czuje sie tak samotnie jak ja ? xD

magelan > 20-08-2009, 17:07

czesc, ja bede au pairką w Berlinie od 10 września, jeśli chcesz można się spotkać jakby co tu jest mój adres mailowy: <a href="mailto:tomashewskerin@gmail.com">tomashewskerin@gmail.com</a> )

asiulica > 13-09-2009, 19:58

A moze ma ktos czas zeby sie spotkac w Berlinie bo tez wlasnie jestm au pairka iii nie mam co ze soba zrobic wieczorami a po Berlinie samamu nie ma co chodzic, tym bardziej ze ja tu niejestem pierwszy raz...

jak cos piszcie na mejla

<a href="mailto:niedzielska.joanna@wp.pl">niedzielska.joanna@wp.pl</a>

Patie > 03-02-2012, 14:58

Jest ktoś może obecnie w Berlinie? ja będę w Berlinie od następnego czwartku;D chętnie pogadałabym z kims kto już tam jest
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna