• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kredyt jako małżeństwo

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Kredyt jako małżeństwo

• Kredyt jako małżeństwo
  • Kredyt jako małżeństwo

dasznierja > 17-04-2018, 11:32

Witajcie, razem z mężem rozważamy wzięcie kredytu hipotecznego. Zastanawiam się tylko, czy przy naszej historii będzie to w ogóle możliwe. Mąż nigdy nie brał wcześniej żadnych pożyczek, ja w okresie studiów miałam kilka małych, których jednak nie spłacałam na czas. Było to 4 lata temu. Teraz wszystko jest uregulowane, ale pytanie, czy takie dane z przeszłości nie będą przeszkodą.
  • RE: Kredyt jako małżeństwo

Mobi33a > 23-04-2018, 16:08

Takie informacje o problemach z płatnością przechowywane są nawet przez 5 lat, a jeśli pożyczka nie była w ogóle spłacona, to nawet do 10 lat. Zanim zgłosicie się do banku, lepiej więc sprawdźcie dokładnie, jakie jeszcze dane o Was znajdują się w BIG. Mając tą wiedzę można pracować nad budowaniem swojej historii kredytowej. Polecam Wam tekst na ten temat - https://infokonsument.pl/historia-kredyt...-zbudowac/ Sam stosowałem m.in.  ten sposób z korzystaniem z karty kredytowej.

dasznierja > 11-06-2018, 12:28

Najłatwiej chyba pójść do banku i sie dowiedzieć

dasznierja > 13-08-2018, 17:21

no cóż kredyt najczęściej jest właśnie brany przez małżenśtwa dlatego te instytucje faktycznie mogą mieć ze sobą coś wspólnego. Jakkolwiek kredyt trwa w końcu tylko 20-30 lat a małżeństwo może dłużej. Wracając jednak do tematu, to trzeba bardzo rozsądnie wybierać na jakie miejsce weźmie się ten kredyt. Najlepiej inwestowaćc w jakieś podmiejskie nowe osiedla jak <!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placementame-cell;}-->http://www.malewilczyce.pl/ ponieważ tam najszybciej się zwróci
  • Starszy wątek Nowszy wątek