-
-
POMOCY!!! Problemy z lekarzem
Kamila1928 > 30-07-2017, 15:45
Hej, wszystkim. Mam problem z lekarzem a raczej z lekarzami bo byłam w sumie u trzech, ostatnio byłam u mojego rodzinnego by lekarka wypisała mi Medical Form, po czym usłyszałam, że nie należy to do jej kompetencji ( mimo, że w dokumencie były pytania o szczepienia i historię chorób), poza tym dodała, że jest to w języku angielskim, a ona nie ma obowiązku wypełniać dokumentu w tym języku, a nawet jeśli dostała by w języku polskim to i tak tego nie zrobi (wspomnę, że dodała jeszcze, że raczej powinnam pójść do lekarza medycyny pracy, co mnie bardzo zdziwiło, gdyż nie posiada on żadnej mojej historii chorób lub szczepień) . Załamana postawą polskiej służby zdrowia skierowałam się do drugiego rodzinnego w innej przychodni (poszłam tam również z zamiarem przeniesienia się) stwierdził on, że nic nie rozumie i nie jest mi w stanie pomóc. Następnie udałam się do lekarza medycyny pracy (tak jak wcześniej pokierowała mnie lekarka). Kiedy już odwiedziłam pana doktora powiedziano mi, że jest do dokument dla rodzinnego, ponieważ są tu pytania o szczepienia i przebyte choroby. Jestem załamana bo nie wiem, gdzie mam się udać aby taki dokument został wypełniony.
Mam nadzieję, że napisałam zrozumiale. Czy ktoś miał może taki problem? Jak sobie z czymś takim poradzić ?