-
-
Spotkanie weekendowo-zapoznawcze z Hostami?
idril > 19-04-2007, 0:01
po wielu miesiacach poszukiwac w koncu znalazlam sobie rodzine
pisze z nia od kilku tygodni
ustalilismy termin mojego przyjazdu
i wszystkie detale
dzisija dostalam maila z propozycja przylotu na weekend aby sie poznac
rodzina finansuje
i chce sie teraz zapytac czy cos takiego w ogole sie praktykuje?
rodzine znalazlam sama bez zadnych biur posredniczacych
wiec tez sie boje troche czy to moze nie sa zadni oszusci
jak tez sprawdzic autentycznosc takiej rodziny?
prosze o pomoc bo ja juz glupieje...
pozdrawiam -
Re: Spotkanie weekendowo-zapoznawcze z Hostami?
Anula > 19-04-2007, 0:23
hej no ja wła?nie jade jutro do Szwajcarii, mam troche pietra bo tez rodzinka z netu , kupili mi bilet autobusowy i spedze u nich 4 dni. jak za tydzien sie odezwe to znacy ze zyje hehe i wszytsko ok. kurcze boje sie troszke . trzymac kciuki ( a tak nawiasem mowiac to mam juz inne propozycje i chyba i tak do nich nie pojade , no chyba ,ze tak mi sie tam spodoba -
WAMPIREK > 19-04-2007, 0:40
50% :!:
Nie no mam nadzieje(mocno w to wierze,ze to NORMALNI ludzie),a nie zadni oszusci
Powodzenia -
Gość > 19-04-2007, 8:49
Skoro rodzina finansuje spotkanie przed to wlasciwie tylko moze oznaczac, ze jest w porzadku i dla ciebie i dla siebie - chce ciebie poznac, zobaczyc czy jestes na zywo (bo ciebie tez znaja tylko z maili i jaka moga miec pewnosc, ze nie jestes oszustka?), obserwowac, jak odnosisz sie do dzieci - jak ktos mial jakikolwiek konktakt z dziecmi to od razu bedzie to widac, bo bedziesz umiala z nimi rozmawiac (badz do nich mowic, zalezy w jakim wieku sa).
Uwazam, ze to wspanialy pomysl. I skoro rodzina finansuje takie spotkanko, to bardzo prawdopodobne, ze lot do siebie tez zfinansuja - bo to oznacza tez, ze nie skapia pieniedzy jesli chodzi o sprawy zwiazane z dobrem dzieci, a dobro dzieci jest bardzo bezposrednio powiazane ze szczesciem au pair. -
edyta_s > 19-04-2007, 20:04
Emi dobrze mówi, ale ja z takiej propozycji zrezygnowałam, rodzice stwierdzili, że wol? mnie sami tam w czerwcu zawieźć. -
Gość > 19-04-2007, 22:04
Edyta, ja tez kiedys zrezygnowalam z okazji spotkania rodziny uprzednio i wyszlo na to, ze W OGOLE do siebie nie pasowalismy i po 5 dniach bylam juz w drodze "powrotnej" od nich, wiec jednak nie wiem, czy ten pomysl Twoj i rodzicow taki dobry...
:roll:
bo to tylko oni sprawdza czy rodzina ok, ale jaka szansa, ze dzieci cie nie zezra? -
edytag > 20-04-2007, 10:33
ja kiedy? byłam u takiej rodziny na tydzień oni finansowali moj? podróż i dobrze, bo obie strony stwierdziły, że to nie to!!a tak miałabym problem jak sie wydostać, a tak nakoniec była rozmowa, pożegnanieWyszły wsztystkie wady i zalety!
Jeżeli chcesz się czuć pewnie poprp?o adres numer telefonu zawszemożna zadzwonićn a międzynarodow?informację i sprawdzić czy kto? taki istnieje, ale zawsze zostaje trochę strachu, ja pamiętam jak jechałam z netuautobusem ile to ja się nasłuchałam!!!!!w pewnym momencie my?lałam,że wysi?dę i na piechotę wrócę do domu ale przeżył?m, ale miłam wszystkie adresy konsulatów itp. niby dla pewno?ci , że jak się co? stanie Ale na dworcu czekała JU i nerwy opdały! -
idril > 20-04-2007, 17:43
Dziewczyny dzieki bardzo za pomocdzisiaj napisze maila zeby mi kobieta podala dokladne dane i ustale z nia cos konkretnego
jeszcze raz dzieki
jeszcze sie odezwe i wszystko opowiem
pozdrawiam -
idril > 21-04-2007, 19:48
Dziewzyny pomozcie mi!!!
moja rodzina powiedziala mi ze sie skontaktowala ze swoim 'legal adviser' w sprawie mojego przyjazdu i on im powiedzial ze konieczne jest wykupienie insurance registration and tax registration ktore kosztuje 1250 Ł.
czy to prawa?
tez wasze rodziny musialy kupowac takie dokumenty czy cos w tym stylu?
troche sie boje bo tak listownie naprawde bardzo polubilam ta rodzine i chcialbym do nich pojechac. a tak to guzik wyjdzie z tego!
blagam pomozcie! -
Gość > 22-04-2007, 10:11
on by tak to na 100% legalnie chcial zalatwic - dam glowe, ze prawie zadna, o ile w ogole jakas, dziewczyna w UK cokolwiek takiego robila
kiedys, kiedy sama przez moment bylam zainteresowana jakimkolwiek zajeciem w UK (facet chcial na chama jechac), wpadlam na strone www.workingintheuk.gov.uk - i tam jest cos o au pair, ale za chiny nie moge odnalezc tych takich bardziej uzytecznych informacji, tylko to:
http://www.workingintheuk.gov.uk/workin ... pairs.html?
Nadal szukam (te same linki dla osoby w jakims innym temacie, ktora sie ostatnio wkurzyla, ze nikt jej nie chce pomoc i odezwalam sie, ze ja to zrobie jak popytam ludzi).
I cos takiego jeszcze znalazlam tez teraz:
http://www.ukvisas.gov.uk/servlet/Front ... 8721068281
Mam nadzieje, ze cokolwiek bedzie przydatne.