• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Brytyjskie prawo jazdy- zmiana na miedzynarodowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Brytyjskie prawo jazdy- zmiana na miedzynarodowe

agatex > 12-08-2015, 2:24

Witajcie, 
    mieszkam obecnie w uk, mam brytyjskie prawo jazdy i praktycznie wszystko bede zalatwiac tutaj. Czy jest tu na forum ktos, kto robil cos takiego wczesniej? Nie za bardzo oplaca mi sie latac do polski zeby zalatwiac wszystkie dokumenty. Podpisuje umowe z agencja gawo, u nich mozna zrobi online. Mam jednak pytanie odnosnie prawa jazdy. Jak pisalam mam brytyjskie a potrzebne jest miedzynarodowe, jednak tutaj jest mozliwosc zmiany na permit, czyli tymczasowe co jest na jeden rok. Czy kto orientuje sie mniej wiecej jak to powinno wygladac ? bo ja nie mam zielonego pojecia a musze wszysko zalatwic do pazdziernika jesli chce wyjechac w styczniu..
  • Re: Brytyjskie prawo jazdy- zmiana na miedzynarodowe

Kwiatuszek > 12-08-2015, 16:54

ja wyrabiałam w PL międzynarodowe i jest ważne na 3 lata. Wydaje mi się, że może ktoś za Ciebie to załatwić tzn. wnieść niosek, który oczywiście TY podpiszesz, a także odebrać, jeśli oczywiście napiszesz upoważnienie. I jeszcze potrzebna jest im kopia Twojego prawka i chyba też dowodu.

agatex > 13-08-2015, 1:54

tylko wydaje mi sie ze w polsce mozna zmienic jedynie z polskiego na miedzynarodowe, nie widze nigdzie na zadnej stronie niczego o brytyjskim a szukalam wszedzie, myslalam ze moze ktos kto mieszka w anglii wyjezdzal za posrednictwem tej agencji i bedzie wiedzial, ale ok bede szukac i pytac dalej

Kwiatuszek > 13-08-2015, 10:31

Powodzenia!
  • Starszy wątek Nowszy wątek