• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

ProAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Masz pytanie? Zadaj je tutaj

• ProAuPair

• ProAuPair
  • ProAuPair

Innominata > 10-06-2015, 23:33

Cześć

Wybieram się do USA w tym roku. Mam nadzieję wyjechać najpóźniej pod koniec września, a najlepiej wcześniej.
    Chcę wyjechać z ProAuPair (przez Gawo), ale jeśli nie uda mi się z ProAP to chę się przenieść do APC i mam kilka pytań
    Może jest tutaj ktoś kto z nimi wyjeżdżał??
    Pytania mogą wydawać się laickie, ale mocno zaprzątają mi głowę, więc zdecydwoałam się napisać

Ile czasu powinnam czekać na pierwszy kontakt z jakąś rodziną? I po jakim czasie bez żadnych rozmów/matchy powinnam zacząć się martwić?
    Czy jeśli powiedzmy że będę czekać do końca czerwca w ProAP i potem się przeniosę do APC to nie będzie za późno, żeby wyjechać w wybranym terminie?
    Czy można rozmawiać z kilkoma rodzinami jednocześnie?
    I czy nie byłoby głupotą wybrać rodzinkę z pierwszego match'a?

Z góry dziekuję za odpowiedź!

• Re: ProAuPair

patrycjamarkowska > 06-07-2015, 21:08

hej! takie mam inne pytanie do Ciebie. ja też jestem w gawo, ale oferowali mi tylko interexchange i aupaircare. proaupair w ogóle pierwsze słyszę.
    a co do Twoich pytań to pierwsze nie wiem, zależy od Twojego profilu, jak się będzie podobał rodzinkom. co do przeniesienia się to też nie wiem ja jeszcze nie mam au pair roomu otwartego a chcę lecieć 14.09 i babka w gawo mówiła, że bez problemu znajdę rodzinkę na ten termin. w aupaircare można mieć 3 rodzinki na profilu a w interexchange można tylko 1. nie mam zielonego pojęcia jak w proaupair, bo tego nie znam. i wzięcie pierwszego matcha nie jest głupotą, jeśli czujesz, że jest to right match!

Kwiatuszek > 06-07-2015, 23:13

ja się wybieram jako proaupair. procedury są mniej więcej te same, chociaż różne agencje amerykańskie

Innominata > 15-07-2015, 20:10

Dziękuję Wam bardzo.
    Swój PM znalazłam całkiem szybko i za 5 dni lecę so Stanów
  • Starszy wątek Nowszy wątek