-
-
ProAuPair
Innominata > 10-06-2015, 23:33
Cześć
Wybieram się do USA w tym roku. Mam nadzieję wyjechać najpóźniej pod koniec września, a najlepiej wcześniej.
Chcę wyjechać z ProAuPair (przez Gawo), ale jeśli nie uda mi się z ProAP to chę się przenieść do APC i mam kilka pytań
Może jest tutaj ktoś kto z nimi wyjeżdżał??
Pytania mogą wydawać się laickie, ale mocno zaprzątają mi głowę, więc zdecydwoałam się napisać
Ile czasu powinnam czekać na pierwszy kontakt z jakąś rodziną? I po jakim czasie bez żadnych rozmów/matchy powinnam zacząć się martwić?
Czy jeśli powiedzmy że będę czekać do końca czerwca w ProAP i potem się przeniosę do APC to nie będzie za późno, żeby wyjechać w wybranym terminie?
Czy można rozmawiać z kilkoma rodzinami jednocześnie?
I czy nie byłoby głupotą wybrać rodzinkę z pierwszego match'a?
Z góry dziekuję za odpowiedź!
-
Re: ProAuPair
patrycjamarkowska > 06-07-2015, 21:08
hej! takie mam inne pytanie do Ciebie. ja też jestem w gawo, ale oferowali mi tylko interexchange i aupaircare. proaupair w ogóle pierwsze słyszę.
a co do Twoich pytań to pierwsze nie wiem, zależy od Twojego profilu, jak się będzie podobał rodzinkom. co do przeniesienia się to też nie wiemja jeszcze nie mam au pair roomu otwartego a chcę lecieć 14.09 i babka w gawo mówiła, że bez problemu znajdę rodzinkę na ten termin. w aupaircare można mieć 3 rodzinki na profilu a w interexchange można tylko 1. nie mam zielonego pojęcia jak w proaupair, bo tego nie znam. i wzięcie pierwszego matcha nie jest głupotą, jeśli czujesz, że jest to right match! -
Kwiatuszek > 06-07-2015, 23:13
ja się wybieram jako proaupair. procedury są mniej więcej te same, chociaż różne agencje amerykańskie -
Innominata > 15-07-2015, 20:10
Dziękuję Wam bardzo.
Swój PM znalazłam całkiem szybko i za 5 dni lecę so Stanów