-
-
Język referencji
Kratka > 03-03-2007, 0:20
Mam pytanie o to w jakiem jezyku powinny byc referencje?
Jesli wyjezdzam z angielskiej agencji to dostane prawdopodobnie angielski wzor, ale osoba ktora ma to podpias nie zna angilskiego.Tłumaczyc to na polski, a pozniej to co napisze ten ktos na angielski, czy moze sama wypelnic? Tylko co gdy zadzwonia i zobacza ze ta osoba nie zna angielskiego? -
Re: Język referencji
edyta_s > 03-03-2007, 13:50
Mysle, ze najlepiej napisac odpowiedzi tej osoby po polsku (ale tlumaczyc tekst to chyba tylko dla tego kogos ustnie, po co to wszystko pisac), potem przetlumaczyc. Na pewno nikt tej osoby nie bedzie sprawdzal, ale po co oszukiwac, jak i tak to musisz tlumaczyc? -
Kratka > 03-03-2007, 17:36
Dzieki za odpowiedzNigdy nie wypełnialam takich rzeczy, wiec mam jeszcze takie pytanie, jak to w takim razie zrobic ? Na jednej stronie po polsku i po angielsku i na koncu podpis tej osoby, czy pod wersja polska i angielska oddzielnie? -
Gość > 04-03-2007, 12:22
Referencyjne papiery dostalam kiedys... ale to dawno temu bylo. Papier byl po angielsku, osoba uzupelnila po polsku, a ja zrobilam tlumaczenie po drugiej stronie - biuro powiedzialo, ze referencje bardzo dobrze przygotowane.
Z agencji jednak nigdy nie wyjechalam...Ale to zupelnie inna historia... :roll: -
maada > 06-03-2007, 0:40
Referencje ludzie wypelniaja Tobie po polsku, a Ty tlumaczysz. Mozesz tez sama wypelnic i dac do podpisu. (Podpis ja mialam tylko na polskiej stronie ) Pozdrawiam! -
Kratka > 09-03-2007, 20:49
Dzieki wielkie za odpowiedz. Pewnie takie glupiutkie te moje problemiki, wiec tym bardziej dzieki :lol: -
Sol > 05-04-2007, 9:38
Jak wygladaja takie papiery referencyjne???
Referencje musza byc na jakims specialnym druku, nie maga byc napisane normalnie???
a jesli tak to co powinno sie znalesc w takich referencjach??? -
Gość > 05-04-2007, 9:47
Moje referencje od ostatniej rodziny to po prostu wypracowanie o mnie na normalnym drukuI normalnie przyjmowane - wszyscy i tak chca dzwonic i live gadac z rodzinami. -
tyczka000 > 27-11-2008, 16:39
a ja sie chcialam zapytac co musi sie znalesc w referencjach i czy ma ktos moze ich wzor? -
ja > 30-12-2008, 4:06
Ja dostalam od cultural care gotowy druk, ktory z jednej strony byl po polsku a z drugiej po angielsku. Referencje wzielam po polsku, na dole podpis, a po drugiej stronie sama przetlumaczylam.