• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zyski z programu au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Zyski z programu au pair

Foxy Lady > 05-01-2015, 22:03

Hej, dzisiaj podjelam decyzje, ze odchodze od mojej rodzinki w czerwcu (moja rodzinka nie jest zla! Sa cudowni, ale dostalam sie na program wymiany miedzynarodowej i nie moge tego odlozyc na pozniej). Realizowalam program au pair dwa razy (pierwszy 11 miesiecy i drugi 10 miesiecy bedzie w czerwcu). Bylam w dwoch roznych krajach - Dania i Anglia. Zastanawiam sie teraz co zyskalam na obu wyjazdach. Pierwsze, co mi przychodzi do glowy to uksztaltowanie mojego charakteru. Stalam sie stanowcza i asertywna, nie boje sie pokazac, ze mam swoje zdanie. Jestem teraz tez bardzo nieufna i uparta. Przedtem bylam potulna i pokorna, ale au pair tak dalo mi w kosc, ze sie zmienilam.

Poza tym, zyskalam wielu znajomych, cenne doswiadczenia i nauczylam sie dwoch roznych jezykow obcych.

A wy jakie macie spostrzezenia na ten temat?
  • Re: Zyski z programu au pair

crazyroad > 14-01-2015, 1:25

będę po raz 3 au pair, kierowanie różnych aut po lewje i prawej stronie było super, na pewno jest to łatwy i bezpeiczny sposób aby poznań nowy kraj,ludzi,kulture ale też zamieszkać na stałe, poodbnie jak u ciebie au pair dało mi w kość i stałąm się bardziej asertywna,
  • Starszy wątek Nowszy wątek