-
-
Zastój
tusia2222 > 23-08-2014, 0:11
Hej. Mam pytanie do osób, które korzystają/korzystały z Au Pair in America. Room mam otwarty prawie trzy tygodnie, w tym czasie miałam aż 2 zainteresowane rodziny( wiem, wiem, wręcz oszałamiająca liczba), z jedną rodziną nawet nie zdążyłam się skontaktować, bo się zmyli, a druga dzisiaj ze mnie zrezygnowała. Od dwóch tygodni nikt się mną nie zainteresował. Zastanawiam się czy można napisać do kogoś z agencji, żeby jeszcze raz powysyłali moją aplikację, albo żebym chociaż mogła w niej coś pozmieniać, bo wszystko jest zaakceptowane i nie do ruszenia. Wiecie może czy można coś przyśpieszyć? Nie ukrywam, że mi się spieszy, bo zależy mi aby wyjechać we wrześniu.
Chciałam się jeszcze zapytać czy wiecie ile może potrwać ,,ulepszanie" strony na profilu APiA? Od rana, gdy wchodzę na interested families mam komunikat: We are working on improving this page for you at the moment. Please try again later.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. -
Re: Zastój
nutella > 23-08-2014, 14:43
tusia2222 napisał(a):Hej. Mam pytanie do osób, które korzystają/korzystały z Au Pair in America. Room mam otwarty prawie trzy tygodnie, w tym czasie miałam aż 2 zainteresowane rodziny( wiem, wiem, wręcz oszałamiająca liczba), z jedną rodziną nawet nie zdążyłam się skontaktować, bo się zmyli, a druga dzisiaj ze mnie zrezygnowała. Od dwóch tygodni nikt się mną nie zainteresował. Zastanawiam się czy można napisać do kogoś z agencji, żeby jeszcze raz powysyłali moją aplikację, albo żebym chociaż mogła w niej coś pozmieniać, bo wszystko jest zaakceptowane i nie do ruszenia. Wiecie może czy można coś przyśpieszyć? Nie ukrywam, że mi się spieszy, bo zależy mi aby wyjechać we wrześniu.
W CC trzeba było mieć rodzinę do środy żeby wyjechać we wrześniu, w Proworku do końca tego tygodnia, więc raczej musisz już szukać rodziny na początek października.
Chciałam się jeszcze zapytać czy wiecie ile może potrwać ,,ulepszanie" strony na profilu APiA? Od rana, gdy wchodzę na interested families mam komunikat: We are working on improving this page for you at the moment. Please try again later.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Teraz wszędzie jest strasznie duży zastój, mam wrażenie. Szczególnie w mniejszych agencjach jak APC i IE. Poczytaj sobie w grupie na facebooku. Mogłaś trafić o wiele gorzej. Tam nie ma wcale matchy. Wszyscy teraz piszą o dużych problemach ze znalezieniem rodziny. Więc nie przejmuj się,że to wina twojej aplikacji. Zapewne jest mało rodzinek a wszyscy, którym zwalnia się teraz miejsce powybierali nowe au pair już jakiś czas temu. Zauważ,że w dużej mierze rodzinki zabierają się za poszukiwania jakieś 3-4 miesiące przed przyjazdem au pair.
Myślę, że jak zadzwonisz o agencji to z chęcią Ci pomogą nanieść zmiany. Z tego co wiem, to najczęściej proponują- dodanie małych dzieci 0-2, zaznaczenie wszystkiego co możliwe (akceptacja rodzin innych wyznań, single parents itd.). Z tego co wiem, to a APiA na profilu wyświetla się liczba godzin doświadczenia, więc możesz pewnie dodać jakieś nowe referencje. -
tusia2222 > 23-08-2014, 20:41
Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś, że nie tylko ja mam problem, chociaż nie ma się z czego cieszyć. Moja konsultantka powiedziała, że szybko znajdę rodzinę, bo nie dość, że mam ponad 2000 godzin doświadczenia, to szczególnie zależy mi na opiece nad małymi dzieciaczkami, a z tego co się zorientowałam, to wiele au pair omija takie rodziny szerokim łukiem. 6 miesięcy spędziłam z dziewczynką, która ledwo skończyła rok, a w trakcie zaczęłam się zajmować jej młodszą siostrą która miała raptem 2 tygodnie.
No nic... Mam nadzieję, że ten zastój nie potrwa zbyt długo, bo 31 października to ostatni dzień kiedy mogę wyjechać, a nie chcę czekać kolejnego roku. -
mishika > 24-08-2014, 20:26
Wszystkie przeżywamy to samo ;-). Oczywiście już nie łudzę się o wyjazd we wrześniu .. -
tusia2222 > 25-08-2014, 15:02
mishika napisał(a):Wszystkie przeżywamy to samo ;-). Oczywiście już nie łudzę się o wyjazd we wrześniu ..
Zdaję sobie z tego sprawęA myślisz, że jest chociaż szansa na wyjazd w październiku czy raczej nie ma się na co nastawiać? -
sebajedrzejczak > 29-01-2015, 17:05
Muszą mieć jakiś problem ze stroną internetową, jeśli wyskakuje ten komunikat. Trzeba poczekać aż naprawią usterkę.