-
-
Au pair world + agencja
tusia2222 > 18-08-2014, 20:02
Witajcie. Mam pytanie dotyczące au pair world. Orientujecie się może czy rodziny, które są tam zarejestrowane, to zazwyczaj rodziny, które działają na własną rękę czy jednocześnie mogą być w bazie jakiejś agencji? Ja należę do APiA, mam otwarty room, ale dosyć mozolnie to idzie i zastanawiam się czy nie zarejestrować się na au pair world, nie znaleźć tam rodziny, a potem załatwić wyjazd przez agencję. Myślicie, że można by coś takiego zrobić?
Z góry dzięki za odpowiedź. -
Re: Au pair world + agencja
wiolka894 > 19-08-2014, 17:41
Ze swojego doswiadczenia wiem, że można tam spotkać różnego rodzaju rodziny. Są takie, które wolą załatwiać wszystko samemu, a są też takie, które przynależą do konkretnej agencji. Zawsze pytaj! Bardzo często zdarza się, że rodzina proponuje dogadanie się poza agencją, wtedy będą prosić o wpłatę pieniędzy, czego nie rób i jak najszybciej zerwij kontakt - to zawsze jest oszustwo.
Ja jestem w GAWO i tam można zgłosić się z wybraną przez siebie rodziną, jesli obie strony (Ty i rodzina) wspólnie to uzgodniły. Zawsze korzystaj z agencji, szczególnie przy wyjeździe do USA gdzie potrzebna jest wiza. Jesli masz dodatkowe pytania, nie wahaj się pytać w prywatnych wiadomosciach
Pozdrawiam