-
-
APiA: program classic czy extraordinaire
pariolla > 26-07-2014, 14:05
Cześć
Do Ameryki planuję wyjechać za rok, czyli po skończeniu licencjatu, póki co jestem summer a pair w Anglii. Zaczęłam rozglądać się za odpowiednią agencją i zauważyłam, że APiA oferuje trzy programy: Classic, Extraordinaire i Educare. Educare jak dla mnie odpada, ale zaintrygował mnie program Extraordinaire. Czy któraś z Was z niego skorzystała albo zna kogoś kto wyjechał właśnie w ramach tego programu? Zastanawiam się, czy łatwo znaleźć rodzinę, która zwraca uwagę na wykształcenie i jest w stanie płacić 50 dolarów tygodniowo więcej. Do tego programu trzeba mieć licencjat lub magisterkę z pedagogiki wczesnoszkolnej ze specjalizacją, czyli coś dla mnie.
Ze strony APiA:
"Jeśli wcześniej zawodowo zajmowałaś się dziećmi i posiadasz wykształcenie w tym kierunku, ten program jest idealny dla Ciebie! Amerykańskie rodziny przyjmujące Au Pair Extraordinaire wysoko cenią wiedzę i umiejętności kandydatek, doceniając ich wpływ na rozwój i edukację swoich dzieci. "
<SIZE size="117"><s></s>Koszty, godziny pracy i wszystko inne jest takie samo jak w programie classic. <e></e></SIZE>
<SIZE size="117"><s></s>Różni się jedynie kieszonkowe, które wynosi 250 dolarów tygodniowo, czyli sporo.<e></e></SIZE>
<SIZE size="117"><s></s>Co o tym myślicie?<e></e></SIZE>