• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Referencje dla rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Referencje dla rodziny

• Referencje dla rodziny
  • Referencje dla rodziny

smerfetka > 20-07-2014, 20:31

Zakładam, bo nie znalazłam podobnego wątku.
    Nie wiem jak napisać referencje dla mojej host family. Rozstałam się z nimi dość nieoczekiwanie (znaczy rozważałam odejście, wiedzieli o tym, ale planowałam to w późniejszym terminie). Poprosili mnie żebym napisała dla nich referencje i nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Wystarczy, że opiszę jak wyglądał mój dzień/obowiązki i relacje z nimi? Gdybym miała napisać jak naprawdę było, to nie sądzę żeby ktoś szybko się na nich zdecydował... Dużo obowiązków, długie godziny, dzieci niezbyt usłuchane (zwłaszcza najmłodsza) a stawka niezbyt duża... Poradźcie jak to rozwiązać żeby było zgrabnie, ale nie chcę też koloryzować..
  • Re: Referencje dla rodziny

bergamotka > 20-07-2014, 20:55

Te referencje masz komuś wysłać, tak? Nie tej rodzinie, o ile dobrze zrozumiałam. Jeśli nie chcesz pisać o rodzinie źle, napisz parę mało konkretnych zdań, takich pozbawionych pozytywnych emocji, same fakty, krótko i rzeczowo. Może to kogoś uczuli, że nie do końca ci się podobało.

smerfetka > 20-07-2014, 21:32

Te referencje mam im wyslac zeby potem mogli je pokazac ewentualnej kandydatce na kolejna au pair. Dzieki, bo juz sama nie wiem jak to wszystko ubrac w slowa... Z jednej strony host mum jest do pogadania, host dad do posmiania, ale warunki proponuja niezbyt fajne...

labamba > 20-07-2014, 22:05

no to ja bym napisała tak jak było, ale też bez dramatycznych zdań - tak jak wyżej normalne suche informacje, potem możesz coś dodać, że kontakt z rodzicami jest dobry czy coś w tym stylu skoro tak uważasz, ale też nie pisz, że są idealną rodziną, bo potem kolejna Au Pair będzie miała złe wyobrażenie o nich. A oni piszą Ci twoje referencje skoro ty im piszesz?

smerfetka > 20-07-2014, 22:37

Tak, oni mi tez pisza. Dzieki za podpowiedzi :-)

bergamotka > 20-07-2014, 23:21

To swoje od nich zdobądź pierwsza. :]

smerfetka > 21-07-2014, 13:16

No właśnie na to czekam najpierw oni mi przyślą a potem ja im mogę odesłać chociaż już napisałam co miałam do napisania, strasznie krótkie wyszły...

truskawkowe-ciasteczko > 22-07-2014, 21:08

Hmmm .....Ja mam podobny problem , bo za niedługo przyjeżdża następna au pair i będzie pewnie mnie wypytywać co i jak ...i ja z jednej strony nie chcę jej przestraszyć ( bo jest naprawdę niewesoło w tej rodzince ),ale z drugiej może lepiej bylo by ją przygotować ???co radzicie?

smerfetka > 22-07-2014, 21:24

Ja napisałam suche fakty, że byłam u nich od marca do lipca, wymieniłam obowiązki, napisałam coś o cechach dzieci i tyle. Nie dodawałam, że ich polecam czy coś
  • Starszy wątek Nowszy wątek