-
-
Wakacje z host rodziną
Patra > 14-07-2014, 22:55
Zwracam się do was z prośbą o radę, bo sama już nie wiem, czy nie za wiele oczekuję.
Od dwóch tygodni mieszkam z cudowną rodziną w Hiszpanii i wczoraj dowiedziałam się, że w sierpniu planują wakacyjny wyjazd do ich domku we Francji - zaproponowali mi, żebym wybrała się z nimi - na tydzień z host mamą i dziewczynkami lub dwa tygodnie z host tatą i dziewczynkami lub w ogóle nie jechać i zostać w domu.
Zdecydowałam się na tydzień we Francji i tu pojawia się moje pytanie, co z kieszonkowym? Nie chcę być niewdzięczna i oczekiwać zbyt wiele za zabranie mnie do kolejnego kraju. Niemniej jednak pozbawienie mnie trzytygodniowej wypłaty przy summer Au Pair to sporo, tym bardziej, że o wszystkim dowiedziałam się wczoraj. Przy tym jeśli zostałabym przez dwa tygodnie tylko z host mamą w domu bez kieszonkowego musiałabym zrezygnować ze zwiedzania i innych atrakcji. Nigdzie nie doszukałam się informacji o warunkach zatrudnienia w takich sytuacjach, z rodziną porozmawiam o tym bliżej sierpnia, póki co chciałam zasięgnąć waszej opinii. -
Re: Wakacje z host rodziną
cookiemonster > 15-07-2014, 9:03
Z moją poprzednią host rodziną spędziłam tydzień na wycieczce, oprócz tego że pokryli koszty, to normalnie dostałam za ten czas kieszonkowe. Myślę, że to też zależy od charakteru wakacji, ale generalnie jesteś tam po to, żeby trochę zająć się dzieciakami, odciążyć rodziców itp, więc jakby nie było pracujesz, chociaż w trochę inny sposób niż zwykle. Gdzie jesteś w Hiszpanii? -
Re: Wakacje z host rodziną
Patra > 16-07-2014, 0:20
Racja, każda host rodzina ma inną wizję, przez to jednak nie wiem, czego oczekiwać od swojej.
W Barcelonie do połowy września