• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Problem z zazdrosna szwagierka hostmamy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Problem z zazdrosna szwagierka hostmamy

misiaczeq > 12-07-2014, 16:03

Witam
    Jestem nowa na forum i prosze o radę
    jestem aupair w Norwegii. Rodzinka wspaniała, dzieci kochane. Mam problem ze szwagierka mojej host mamy;/
    Otoz: ona byla kiedys ich au-pair (3 lata, temu, ona jest 4 lata starsza ode mnie. Wyszla za maz za brata mojej host mamy. Jest ukraininka i jest strasznie zazdrosna o mnie. 
    Wczesniej rodzinka miala au-pair z Holandii ale niby wszytsko bylo ok;/..Z racji ze mieszkaja nie daleko czesto u nas bywa. Moja host mama sama za nia srednio przepada, sama mowila ze przyjechala bez niczego bez wyksztalcenia jezyka no i jej brata uwiodla.JA na poczatku bylam mila, usmiehnieta teraz jestem dla niiej obojetna. Ciagle mi dogryza swoja lamana angielszczyzna proboje mi tez dociac po ukrainsku, hosci nie rozumia niestety nic a ukrainski podobny do polskiego i ona dobrze o tym wie;/ Tydzien temu miarka sie przebrala jak host mama szukala pierscionka bo wychodzili cala 4 razem do kina, maly ktorym sie opiekuje wygadal mi ze Natalia (ukrainka) powiedziala zeby sprawdzila swoja polke czy tam nie ma;/. Moge tez dodac ze ona jakas ladna szczegolnie nie jest, zreszta jej intelgencja tez nie powala. Ja jestem zadbana, ladna  wyksztalcona, mowie perfekt po angielsku co ja tez wkurza i ucze sie norweskiego, umiem gotowac duzo sprzatam bo lubie, w przeciwienstwie do niej co podkreslili moi hosci jak ja wspominali, Pamietam jak pierwszego dnia mnie zobaczyla i z gory do dolu oblukala i wykrzywila sie, jak jej pierwsza podalam reke a ona mi jej wogule nie podala;/. Kiedys wpadla i w zartach powiedziala ze my polki to tylko na sprzataniu jedziemy dobrze i sama sie zastanawia czy taka nie zatrudnic i nie bylabym chetna. Brat mojej host mamy tez zreszta dobry jest bo jak przychodzi sam wali mi jakies glupie hasla ze szkoda ze mnie wczesniej nie poznal i w obcenosci swojej zony gapi mi sie to na cycki albo tylek:[. Chcialabym sie jej jakos odciac glupio, ze przyjechala z biedy itp i zgrywa sie a nie ma czym ale mi tak glupio;/. Dziewczyny co roboic? Dodam ze ja nie mam chlopaka i ona o tym wie heh co tez jest przedmiotem drwin. Zazwyczaj pokazuje mi co ona nie jest jak jestemy same. Nie chce opuszczac rodziny bo super jest, ale jej wizyty 2-3 godzinne 2 razy w tygodniu gdy musze  znimi siedziec doprowadzaja nie do szalu....
    ps. sory za literowki
  • Re: Problem z zazdrosna szwagierka hostmamy

yamisouls > 12-07-2014, 20:05

lol co sie przejmujesz co ona o tobie mysli, jeżeli sie boisz, że moze wywinąc jakis numer zeby Ci zaszkodzic to pogadaj z hostami zawczasu, a tak to chyba nie musisz z nia spedzac czasu

truskawkowe-ciasteczko > 13-07-2014, 16:50

Dokladnie uważaj sobie na nią , bo ona Cię może w jakieś klopoty wpakować ,albo w coś wrobic.

labamba > 14-07-2014, 13:00

Jesteś pewna, że MUSISZ z nimi siedzieć? może będziesz zajmowała się w tym czasie dziećmi w innym pokoju i tylko się przywitasz i pożegnasz? a poza tym tak jak dziewczyny mówiły pogadaj z hostami, do tego nie przejmuj się nią, a ja dodatkowo serio bym coś jej odpowiedziała. Co ona sobie wyobraża? Skoro sama nie jest idealna, to niech nie jeździ po tobie! Odpowiedz jej kiedyś coś dobrego. Jak nie umiesz tak wymyślać z lotu to sobie wcześniej przygotuj haha ważne, żeby dowiedziała się gdzie jej miejsce! Trzymaj się, bo z takiego powodu nie warto opuszczać dobrej rodziny.

jolaniebieska > 15-07-2014, 18:23

Postępuj delikatnie, żeby nie narobić sobie kłopotu, w końcu ona już jest w rodzinie i jej słowo coś znaczy.

<div><HR><s>
    </s><e>[/hr]</e></HR></div>
    <div><a class="bbc_url" href="<URL url="http://purebhp.pl/index.php/szkoleniabhp%22%3Ekursy">http://purebhp.pl/index.php/szkoleniabhp">kursy</URL> </a> i <a class="bbc_url" href="http://purebhp.pl">szkolenia bhp</a></div>

• Starszy wątek Nowszy wątek