-
-
referencje
kala996 > 24-06-2014, 19:13
Witam. w przyszłym roku planuję wyjazd do USA, zaczęłam czytać o tym programie i wiem, że trzeba mieć referencje. Mam trzech młodszych braci i dużo się nimi zajmowałam jak byli młodsi, mam młodsze kuzynostwo i też od czasu do czasu się nimi zajmuję, lecz tylko jeżeli jest taka potrzeba. czasami też zajmowałam się jakimś dzieckiem od znajomych czy sąsiadki. oprócz tego to w sumie nie mam doświadczenia jako tako. I tu moje pytanie: czy mam coś zacząć działać w tym kierunku czy te referencje nie są aż tak bardzo potrzebne? bo czytałam że niektórzy piszą nawet że trzeba mieć 200 godzin? -
Re: referencje
mafcik > 24-06-2014, 20:06
Na wyjazd do USA referencje min.200h są niezbędne, no i te 200h to bardzo mało, niektóre dziewczyny mają ich po kilka tysięcy. -
yves > 24-06-2014, 20:16
Hej. Nie wiem dokładnie jak to wygląda jeśli chodzi o USA, ale wyjeżdżając do Francji w zeszłym roku, miałam referencje napisane przez moją ciotkę, którą podałam jako zupełnie obcą mi osobę, u której pracowałam jako opiekunka. Nikt tego nawet nie sprawdzał. Ale w razie czego uprzedziłam ciotkę, że jakby ktoś do niej dzwonił i pytał, to ma odegrać rolę
Mi się wydaje, że te referencje to tylko pic na wodę, jeśli się bardzo chce to można mieć nawet 1000h wziętych z nikąd. -
mafcik > 25-06-2014, 14:15
Wiadomo, można oszukać, tylko osoba ta musi powiedzieć że nie jesteście spokrewnieni. Tylko że to później wyjdzie jeśli ktoś nie ma żadnego doświadczenia, ale sama szczerze mówiąc mam o pare godzin naciągnięte referencje -
roziolek > 25-06-2014, 15:06
Wiele jest opcji, żeby załatwić sobie referencjeWystarczy, że Twoi znajomi mają młodsze rodzeństwo i dogadasz się z rodzicami, żeby Ci je dali.
Zawsze możesz zostać wolontariuszką w przedszkolu, albo jakieś fundacji i od nich bez problemu dostaniesz referencje