• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oferta od rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Oferta od rodziny

• Oferta od rodziny
  • Oferta od rodziny

iwona1510 > 02-06-2014, 13:45

Hej to moj pierwszy post i temat, wiec jak jest w złym dziale to przepraszam. Ale chciałabym sie poradzic. Chce wyjechac na okres kilku miesiecy jako au pair do HIszpanii przez biuro Happy aupair. Dostałam od nich pierwsza propozycje wyjzadu do rodziny w Jerez w Andaluzji, 3 dziewczynki, 2,5 i 8 lat, weekendy wolne, od 10 do 16 wolne, 75e tygodniowo. Oferta niby fajna, ale nie wiem czy nie poczekac na cos lepszego? nie chodzi o pieniadze, ale bardziej o miejsce, marze o Barcelonie albo o jakiejs wyspie, ale boje sie ze jak odmowie to moze nie trafic sie juz nic fajniejszego od tego. No i słyszałam ze Andaluzja to nieciekawy rejon.. Co sądzicie? Brac, czy czekac na kolejna oferte??
  • Re: Oferta od rodziny

oluss > 02-06-2014, 15:35

wiesz co nie odmawiaj lepiej . napisz do rodziny maila. moze okaza sie bardzo fajni. moze tez tak byc ze wogole nie odpisza bo wybiorą kogoś innego
    ja z tym biurem nie mam za dobrych wspomnien co do szukania rodzinki niestey

iwona1510 > 02-06-2014, 15:55

jest jeszcze kwestia miejsca, bo to południe Hiszpanii i loty tam sa o wiele drozsze niz np do Barcelony, trwaja dłuzej i z przesiadkami, dlatego wolałabym cos blizej, a nie orientujecie sie ile razy moge im odmówic?
    oluss - mozesz napisac cos wiecej o współpracy z nimi? ja juz podpisałam umowe..

oluss > 02-06-2014, 17:06

w umowie masz chyba ze mozesz odmowic 3 razy ale rozmawialam z panią z biura i mowila ze oni sie tego nie trzymaja i szukaja do skutku.
    Jesli chodzi o to biuro to plusem jest to ze jest jednak duzo tansze od innych. Na początku pani z biura interesowala sie, odpisywala szybko na maile, zadawala pytania co sadze o rodzinach i sama wyrazała swoje zdanie ale teraz juz to sie skonczylo  
    od 4 miesiecy szukam z nimi rodziny i jakos nie wierze ze znajde dlatego szukam sama, kontakt z biurem tez stal sie rzadszy
    niewiem czy to jest tak tylko w moim przypadku ale w przyszlosci nie planuje skorzystac z uslug happy au pair

Gosia1423 > 03-06-2014, 19:43

Wniosek jest prosty, najlepiej szukać na własną rękę, to nie USA, a Hiszpania to nie koniec świata. BTW mówisz, że Andaluzja jest nieciekawa, dlaczego? Po za tym loty na wyspy są również nie najtańsze... a Barcelona jest jednym z najtańszych kierunków. 

iwona1510 > 03-06-2014, 21:11

Wiesz co, nie pamietam dokładnie gdzie to przeczytałam ale obiło mi sie o uszy ze to nie jest najbezpieczniejszy rejon, ze oni tam maja jakies swoje sprawy polityczne, no ale pewnosci nie mam, moze cos przekreciłam Z biurem wydawało mi sie ze bedzie bezpieczniej, trudno, juz podpisałam umowe, poczekam te 2 miesiace i jak wygasnie to zaczne czegos szukac chociaz ta oferta niby fajna, ale jednak chce jechaac do miejsca w którym bede czuc sie dobrze

Gosia1423 > 03-06-2014, 23:30

iwona1510 napisał(a):Wiesz co, nie pamietam dokładnie gdzie to przeczytałam ale obiło mi sie o uszy ze to nie jest najbezpieczniejszy rejon, ze oni tam maja jakies swoje sprawy polityczne, no ale pewnosci nie mam, moze cos przekreciłam Z biurem wydawało mi sie ze bedzie bezpieczniej, trudno, juz podpisałam umowe, poczekam te 2 miesiace i jak wygasnie to zaczne czegos szukac chociaz ta oferta niby fajna, ale jednak chce jechaac do miejsca w którym bede czuc sie dobrze
    To coś przekręciłaś, bo jeśli już jakiś region w Hiszpanii jest niebezpieczny to Kraj Basków, a leży on na północy kraju.... A sprawy polityczne... w skrócie to chęć oderwania się od Hiszpanii i działająca w tym imieniu nielegalna terrorystyczna organizacja ETA. Na ile obecnie jest tam niebezpiecznie to niestety tego nie wiem. 
    Co do biura to wg mnie wcale nie jest bezpieczniej (jeśli chodzi o kraje UE) i to są stracone pieniądze. A i nie chcę być nieuprzejma, ale miejsce, w którym będziemy czuć się dobrze to też ludzie, a nie tylko ładne widoczki, bo co po nich jak się będzie harować i ogólnie męczyć z rodziną, taka moja mała sugestia.   

iwona1510 > 03-06-2014, 23:43

Wiem, ze klimat tworzą ludzie, chodziło mi bardziej o odległosc i złe połączenia, nie wiem jak to opisac, po prostu czuje ze to nie to, aczkolwiek do rodziny napisałam
    A co myslisz o samej ofercie?

au pair_ala > 04-06-2014, 9:38

Jak Andaluzja nie jest fajna to raczaj puk..... się w głowe byłam tam i to jest najpiękniejszy region Hiszpani!!

iwona1510 > 06-06-2014, 11:31

Nie mówie, ze nie fajna, tylko ze daleko bo przegladajac zdjecia w internecie faktycznie - piękna co do tej oferty to jestem po mojej pierwszej rozmowie z tą rodziną. Ogólnie to rozmawiałam z ich obecna aupair, czasem ojciec zadał jakies pytanie i ona je tłumaczyła no i z dziewczynkami. W sumie to nie wiem co myslec, wiadomo stres był i jezyk sie plątał.. umówilismy sie na nastepna rozmowe w poniedziałek tylko nie wiem czy mnie tym zbyli czy na prawde chca dalej rozmawiac. No i nie wiem tez co robic z innymi rodzinami, ktore sie zgłaszają :/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna