-
-
Odmawianie rodzinom
Haku92 > 15-05-2014, 0:54
Hej!
W jaki sposób odmawiacie rodzinom na Au-Pair world?
Chciałabym koniecznie w berlinie znaleść rodzinę, mam zaznaczone in big city, a i tak wysyłają do mnie z małych miasteczek. Piszenie prosto z mostu "przepraszam, ale niestety szukam rodziny w xyz"," za dużo wymagacie od Au-pair", jakas bajerka czy kończycie bez wiadomości?
Na początku przychodziło do mnie sporo aplikacji, i jeszcze ich nie zakończyła, a raczej nie skorzystam...A też chyba jestem za miła i stąd ten problem -
Re: Odmawianie rodzinom
Sunniva > 15-05-2014, 14:03
Jak dostawałam aplikację od rodzinki z którymi nie chciałam rozmawiać to od razu negatywa, co mam pisać -
labamba > 15-05-2014, 19:38
Haku92
ja mam zapisaną jedną odmowę, która wysyłałam wszystkim - miła, ale stanowcza. Niestety u mnie było to dopiero po tym jak znalazłam rodzinę, więc pytałam, że przykro mi, ale mam już inną rodzinę i na końcu takie piękne zdanie "mam nadzieję, że znajdziecie swoją idealną Au Pair"
Bądź miła, bo przecież ci ludzie nic złego nie zrobili powiedz, że mimo wszystko szukasz czegoś innego, albo że wasze wymagania się ze sobą mijają i tyle -
cookiemonster > 15-05-2014, 19:41
Ja zazwyczaj pisałam osobistą wiadomość (jak wyżej- miło, ale stanowczo). Zawsze możesz też skorzystać z automatycznej opcji odmowy -
bergamotka > 23-07-2014, 18:28
Dawałam automatyczne odpowiedzi. Wiele rodzin wysyłało mi automatyczne odpowiedzi typu "Podoba mi się Twój profil, napisz więcej o sobie". Także jak oni się nie wysilają to ja też nie. -
Natalia91 > 24-07-2014, 11:38
Też dawałam automatyczną. Jak jakaś rodzina się nie wysiliła, żeby napisać parę słów, to ja też się nie wysilałam. Zresztą co można odpisać na automatyczną wiadomość...? -
maleki00 > 23-06-2015, 16:39
Myślę, że wystarczy jedynie stanowcza odmowa, nie trzeba rozpisywać się jaką miałaś przyczynę. Wiadomo, że nieraz zdarzy się taka oferta, która nie będzie pasować. Rodzina na pewno też to zrozumie i nie będzie miała do ciebie pretensji.