• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au-Pair u Polaków

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Au-Pair u Polaków

• Au-Pair u Polaków
  • Au-Pair u Polaków

justa789 > 09-04-2014, 18:30

Cześć, Dziewczyny Mam nadzieje, że nie zdubluję tematu a jeśli to proszę o przerzucenie we właściwe miejsce

Interesuje mnie Wasza opinia na temat pracy u rodzin polskich (tych oczywiście mieszkających za granicą )
    Co o tym sądzicie, jakie macie doświadczenia, etc. Byłabym wdzięczna za każde Wasze słowo Pozdrawiam!!
  • Re: Au-Pair u Polaków

brooklinska > 13-04-2014, 10:57

Hej
    Ja tylko rozważałam taką propozycję. Znalazłam rodzinkę na au pair world. Babka przez telefon obiecała złote góry, że praca lekka, że podwyższy z 85 do 100 jak się sprawdzę. Wysłała mi kontrakt i plan dnia. Z planu jednak wynikało, że siedziałabym praktycznie od rana do 17.30 od pn do soboty z dzieciakami. Napisałam do tej kobiety, prosząc o wyjaśnienie. Odezwała się po paru dniach, a widziałam, że logowała się na stronce. W tym czasie znalazłam inną, bardzo w porządku rodzinę. Napisała mi tylko maila, jak bardzo skrzywdziłam ich rodzinę.
    Ja radzę uważać, słyszałam, że Polacy za granicą często szukają niańki za jak najniższe pieniądze, ja to w sumie nawet rozumiem, ale gdzieś leży granica. Lepiej poszukaj rodziny, która używa w domu języka jakiego zamierzasz używać. Z Polakami się tak nie nauczysz
    Powodzenia
  • Re: Au-Pair u Polaków

alciak > 23-04-2014, 1:48

Ja myślę, że to dobra opcja dla początkujących i dla niepewnych swoich umiejętności językowych Kiedy rozważałam wyjazd w tamtym roku na wakacje szukałam głównie polskich rodzin, ale koniec końców zostałam w Polsce  Obecnie nie nastawiam się na żadna konkretną narodowość, ale nawiązałam nawet kontakt z Polakiem mieszkającym w... Polsce Może niewiele miałoby to wspólnego z programem Au Pair ale wymienić paru maili nie zaszkodzi
  • Starszy wątek Nowszy wątek