-
-
szukanie normalnej pracy gdy jest się operką?
PolishGirl > 08-04-2014, 22:15
Hej! jestem aktualnie operką (Ponad 1 rok) i umówiłam się wstepnie z rodzinką ze zostanę jeszcze do końca lipca. jednak ostatnio wiele osób doradziło mi, że to nie będzie najlepszy czas na szukanie pracy i powinnam zmienić ten termin na wcześniejszy, i opuścić ich jeczsze przed wakacjami, bo potem wiele osób przyjeżdźa na wakacje do UK w poszukiwaniu pracy. myślę też, że sierpień to też nie najlepszy czas na szukanie nowej Aupairki-bo największe zainteresowanie jest tuż przed wakacjami.
szczerze jestem już fed up od tego wszystkiego i może to nienajgorszy pomysł opuścić ich np w czerwcu, tylko boję się reakcji hostki-bo jest single parent i może się wkurzyć, że zmieniam termin na wcześniejszy- bo ona uważa, ze 2 m-ce to za mało na znalezienie nowej au pair. choć ja tak nie uważam, bo warunki tu są świetne, bardzo dobra kasa+ służbowe auto na wyłączność, oddzielne mieszkanie itp. -
Re: szukanie normalnej pracy gdy jest się operką?
alciak > 23-04-2014, 1:40
moim zdaniem szukaj pracy, jeśli znajdziesz, już sama zadecydujesz co robić. może akurat dogadasz się z pracodawcą na dogodny dla Ciebie i hostki termin. najwyżej uprzedz ją ze rozglądasz się już za pracą i zasugeruj zeby tez zaczeła szukac nowej au pair, ewentualnie sama kogoś zaproponuj. To Twoja przyszłość - w tej sytuacji powinnaś myśleć o sobie, bo jeśli faktycznie nie będziesz mogła znalezc potem pracy to co zrobisz - wrócisz do Polski? -
Re: szukanie normalnej pracy gdy jest się operką?
truskawkowe-ciasteczko > 13-07-2014, 16:54
Moim zdaniem myśl o sobie na pierwszym miejscu i rób tak ,zeby Ci było dobrze , bo niestety akie jest życie ,że nikt się o Ciebie nei zatroszczy ...