-
-
.
Grzesiu2905 > 08-04-2014, 20:55
. -
Re: Kilka pytań dotyczących Au Pair
Ronie > 09-04-2014, 20:19
Rozumiem, że masz na myśli wyjazd do USA? Myślę, że nawet mając 15 lat możesz już opiekować się dziećmi sąsiadek czy znajomych (w tym wieku to nie własnych koleżanek raczej ;p) itp., wtedy niekoniecznie musisz brać od nich referencje już teraz, bo przecież raczej kontaktu z nimi nie stracisz. Jeśli chodzi o jakieś praktyki w przedszkolu czy coś, to średnio pomogę, bo nie mam pojęcia czy tam są jakieś wymagania wiekowe, kiedy możesz się czegoś takiego podjąć. W każdym razie masz jeszcze spooooro czasu, także możesz działać naprawdę spokojnie.
Jeśli chodzi o plan zajęć, to wiadomo, że jakoś tam on się od siebie różni, zależnie od miejsca, gdzie mieszkasz, dzieci, którymi się zajmujesz (głównie ich wieku), ilości pracy, której wymaga od Ciebie HF itp. W moim przypadku (zeszłego lata, UK) było to wyprawienie małej do szkoły, w tym czasie zrobienie jakiegoś małego sprzątania, po odebraniu jej przygotowanie jakiejś przekąski (normalny obiad jadła w szkole), lekcje, zabawa i tak do ok. 18. Potem pomagałam przy obiedzie (dla mnie to już kolacja ;p), i wieczór miałam dla siebie. Ogólnie luz, ale jak już mówiłam zależy to od wielu rzeczy. ; )