-
-
W trakcie kursu na prawko. a jeśli go nie zdążę zdać?
wercia109 > 23-03-2014, 18:40
Witam serdecznie. Chcialabym sie dowiedzieć, jak wygląda sprawa z prawem jazdy przy wyjeździe do usa w momencie, kiedy wyjazd załatwiamy przez buro. Właśnie rozpoczęłam kurs prawa jazdy i zamierzam otworzyć konto na stronie jednej z agencji. Domyslam się, że i tak postawię jednak na rodzinę, która nie wymaga prawa jazdy, mam nadzieję, że taką znajdę, bo po prostu za kółkiem nie czuję się dobrze. Co jeśli znajdę rodzinę, która nie wymaga prawa jazdy i do momentu wyjazdu nie zdam egzaminu? Czy ksero prawa jazdy jest WYMAGANE nawet jeśli rodzina tego nie wymaga? Czy może cala dokumentacja rusza się dopiero wtedy, kiedy dostarczę wszystkie dokumenty wraz z kserem prawka? Być może dopiero wtedy mogę otworzyć swoje konto. Z góry dziękuję za odpowiedź, to dla mnie bardzo ważne i pozdrawiam -
Re: W trakcie kursu na prawko. a jeśli go nie zdążę zdać?
Cassie > 23-03-2014, 19:02
Z tego co wiem to obecnie nie ma możliwości wyjazdu do USA bez prawa jazdy
Konta bez wszystkich dokumentów ( w tym prawa jazdy) nie otworzysz. -
wercia109 > 23-03-2014, 19:08
Ale przy zakładaniu konta jest rubryka z pytaniem o prawo jazdy i sa rozne opcje do zaznaczeia, w tym, że jest ktoś w trakcie prawa jazdy. Ja jestem w trakcie.. ale właśnie nie wiem jak to tam dalej się ciągnie. Byc moze otwierają room dopiero wtedy, kiedy juz dostarczy sie wszystkie dokumenty, ale jesli nie zdam tego prawa jazdy w najblizszym przyszlym miesiącu, dwóch miesiącach, to wtedy nie widzę korzysci, zeby zaczynac otwierac konto juz teraz. Byc moze też mogłabym otworzyc konto i zaczynac juz szukac rodziny, a ksero prawka przeslać nawet przed wyjazdem. Gorzej, jesli go nie zdam. Ale naprawde zalezy mi na załozeniu konta juz teraz. -
Cassie > 23-03-2014, 19:12
Jakie biuro ? -
wercia109 > 23-03-2014, 19:19
Prawdopodobnie Prowork -
Cassie > 23-03-2014, 19:25
Na pewno nie ma możliwości otworzenia roomu bez prawa jazdy .
Będziesz mogła rozpocząć szukanie rodziny dopiero po zdaniu prawka . -
emilkax > 24-03-2014, 13:52
Nie! To że generalnie prawko jest wymagane, nie jest ostatecznością. Totalna bzdura! Masz prawo być AuPair bez prawa jazdy także. Niektóre agencje faktycznie wymagają, ale i bez tego można przecież wyjechać. Kwestia tylko taka, czy znajdziesz rodzinkę która nie potrzebuje/oczekuje aupairki bez prawka, a takich rodzin jak wiadomo jest mniej, no ale da się, na prawdę. Jeśli nie zdasz, to nie rezygnuj!!! Zmień agencję i nie przejmuj się brakiem prawka. Jeśli chodzi o NY jest ono totalnie niepotrzebne, i każda aupairka z NYC powie Ci to samo. Wiadomo że zależy to też od miejscowości, bo czasem w jakichś miasteczka bez prawa jazdy jak bez ręki. I rodziny wtedy nie są zainteresowane dziewczynami które nie jeżdżą. Ale generalnie się nie przejmuj, bo to nie jest aż tak wielki problem.))) -
Cassie > 24-03-2014, 16:13
Żadna agencja nie otworzy roomu bez prawa jazdy . Informacja jest potwierdzona .
Kiedyś była taka możliwość, ale już jej nie ma. -
emilkax > 24-03-2014, 17:18
To jakim cudem dziewczyny wyjeżdżają bez prawa jazdy i świetnie sobie radzą? Możesz mówisz o swojej agencji. -
sebollo4 > 24-03-2014, 17:58
Obecnie nie ma możliwości wyjechania do USA bez prawa jazdy.