• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wypowiedzenie umowy a bilet powrotny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• wypowiedzenie umowy a bilet powrotny

ainhoaa > 24-02-2014, 10:32

Witam,

Chcę wypowiedzieć umowę, zgodnie z ustalonym w umowie terminem wypowiedzenia. W umowie jest zawarte również, iż rodzina płaci za bilet powrotny z Norwegii do kraju. Czy w przypadku skończenia umowy wcześniej, rodzina nadal ma taki obowiązek? Jak myślicie? Bo w mojej interpretacji tak, wracam do kraju, niezależnie kiedy, to rodzina płaci za bilet. W umowie nie ma żadnego odniesienia do przerwania programu. Jest tylko info o okresie wypowiedzenia - miesiąc czasu, który zachowuję.
    Proszę o wasze opinie, bo nie wiem jak poprowadzić rozmowę o rezygnacji...
  • Re: wypowiedzenie umowy a bilet powrotny

el_87 > 24-02-2014, 15:58

według mnie koszty biletu powrotnego pokrywasz niestety ty. Rodzina goszcząca pokrywa Ci koszty jeśli spełnisz warunki kontraktu....

jolaniebieska > 24-02-2014, 22:23

To zależy co jest powodem wypowiedzenia, Twoje widzimisie czy może zaniedbania / uchybienia hostów.

ainhoaa > 25-02-2014, 0:13

z mojej storny jest wsyztsko w porzadku , ale trudna sytuacja rodzinna, single parent family i dzieciak mnie nie akceptuje. Moim zdaniem nie ma sensu zmuszac go na sile dlatego chce po prostu zrezygnowac, uwazam ze tak bedize najlepiej dla wystzskich. Poza tym odkąd zaczely sie problemy z dzieckiem, rodzice bardzo często tak zamieniaja się w pracy, ze jak tak na prawde staję sie tutaj niepotrzebna...Wydje mi się, ze oni-rodzina tez to widza, tylko problem w tym ze nie potrafia rozmawiac i nigdy nic nie mówią...Moim zdaniem umowa powinna zostac rozwiazana/ zkaonczona za porozumieniem stron, ze tak to nazwe, bo wszyscy ze sobą się już męczymy chyba.... a wiecie host rodizna nei moze mi wypowiedziec umowy bo nie ma powaznych powodow wobec mnie...
    w umowie nei ma odniesienia ze koszty biletu zostana pokryte tylko gdy umowa zostanie skonczona. jest osobny punkt o wypowiedzeniu i osobny punkt o pokryciu kosztów do kraju-  wracam do kraju bo z rodzina już program aupair nie funkcjonuje zbyt dobrze dlatego konczymy wczesniej, a ze w umowie jest zapis o bilecie powrotnym ze strony rodziny to wydaje  mi to sie po prostu logicze

AuPair_Domi > 27-02-2014, 22:34

Teoretycznie rodzinka płaci za bilet po ukończeniu danego okresu, na który operka się zobowiązała. Więc patrząc na to,że termin ten nie upłynął jeszcze, gdyby to było Twoje widzi mi się, powinnaś płacić za bilet sama.
    Aczkolwiek jeżeli razem stwierdziliście,że to nie gra, to bardzo możliwe,że rodzinka za bilet zapłaci, ale raczej powinnaś z nimi o tym porozmawiać ;-) tak będzię najprościej.
  • Starszy wątek Nowszy wątek