• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jestem au-pair w istanbule :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• jestem au-pair w istanbule :)

marta22 > 27-06-2006, 19:39

merhaba (czesc) mam 22 lata i jestem au-pair od 2 tygodni w tym pieknym kraju jakim jest Turcja.Poznalam rodzinke przez internet no i musze sie pochwalic ze nie trafilam najgorzej,mlode malzenstwo z duzym poczuciem humoru a ich coreczka kochana.Wow az trudno mi uwiezyc ze tam o niej powiedzialam bo przed wyjazdem bylam przekonana ,ze tak za bardzo za dziecmi to nie jestem ,ale poswiece sie zeby troche zwiedzic i spotkac sie z internetowym kolega, przez ktorego tak naprawde zaczelam sie interesowac Turcja.Jezyk turecki jest mi zupelnie obcy ,ale nauczylam sie kilku zwrotow,slow zeby mnie dziwczynka rozumiala,z rodzicami rozmawiam po angielsku.Klopot w tym ze zwiedzajac miasto samemu czasem trudno znalezc osobe ktora zna angielski No coz moze szczescia nie mialam.

jesli macie jakies pytania z chcia sie podziele informacjami.
  • Re: jestem au-pair w istanbule :)

Izka > 27-06-2006, 19:56

Witamy na forum

Napisz co? więcej o tej rodzince i dziewczynce(ale mi się zeymowało...) :!:

Jestem bardzo ciekawa jak tam jest i jacy s? ludzie?

Jechała? z neta?

Pozdrowionka

Edi > 27-06-2006, 20:01

E tam!Co tam dziewczynka!Jak jest w Turcji,pisz zaraz.Bo dzieci wszedzie te same.Fajnie,ze Twoja historia jest.Jeszcze nikogo w takim kraju nie bylo

joelle > 27-06-2006, 22:40

super, że jeste? w Turcji, jeszcze nie słyszałam, żeby jaka? au-pair z Polski tam dotarła :-) ja lecę do Turcji na wakacje, za tydzień, ale będę na riwierze czyli na południu.

:-)

WAMPIREK > 27-06-2006, 23:12

Czesc Marta!! Na wstepie bardzo gratuluje odwagi... Ja tam szalona jestem...ale chyba nie na tyle by jechać do tak obcego (jak dla mnie kraju,gdzie nie znam języka i jeszcze Turcy...ja się ich co? tak obawiam -ale pewnie odnosze sie do nich z nieufnoscia....ktora zyskalam po paru "znajomosciach" nabytych w Berlinie)....

Ale podziwiam Ciebie i życze wielu fajwych chwil....

Fajnio

marta22 > 28-06-2006, 11:05

he! wlasnie zanim pojechalam to mialam takiego cykora,nasluchalam sie od kolezanek roznych histori o handlu zywym towarem itd. ale z drugiej stony czatowalam z ojcem tej dziewczynki od 2,5 miesiaca zawsze z otworzona kamerka wiec trudno mi bylo uwiezyc,ze tak normalnie wygladajacy facet jest w stanie zrobic mi cos zlego!Widzialam jego zone i coreczke-normalna rodzinka.Jego zona byla au-pair w UK 10 lat temu,oboje maja wyzsze wyksztalcenie,jest to rodzina bardzo wyluzowana (maja po 34 lata) mlodzi ludzie,nawet im sie do meczetu nie chce chodzic w piatki.heheh

co to turkow to nie zdarzylo mi sie zeby mnie ktos zaczepil, ja uwazam ze wszysto zalezy od nas jak sie zachowujemy.moze dlatego za zawsze bylam w towarzystwie jakiego mezczyzny no nie wiem.

marta22 > 28-06-2006, 14:07

a co do bezpieczenstwa to istanbul niczym sie nie rozni od innych miast w europie,wcale nie balabym sie wyjsc sama,ale raczej nie chodze sama bo lubie duzo gadac i musze miec do kogo gadac,he!Jak powiedzialam ,ze uwazacie moj wyjaz za lekko szalony i niebezpieczny to Sabine mama Deniz sie oburzyla,bo jest tu normalnie,fakt jest to karaj muzulmanski ale ludzie jak ludzie jedni sa mili drudzy mniej,ale jeszcze takich nie spotkalam na szczescie!

Najfajniejsze jest to ze niedaleko istanbulu ok 20 km jest maly archipelag i mozna poplynac tam na caly dzien prawie za darmo bo za ok 4 zl w jedna strone wziasc recznik ,bikini,kremik i lezec caly dzien oczywiscie kapiel w morzu co jakis czas,a widoki cudowne!

Calowanie sie z chlopakiem raczej oburza spoleczenstwo,juz sie przekonalam hehe :lol:

maada > 28-06-2006, 14:30

fajnie takie egzotyczne operkowanie :wink: Marta a dlugo tam planujesz zostac??

WAMPIREK > 28-06-2006, 16:16

No to super,ze Ci sie tam podoba ... Instambul ma fajne położenie i na pewno barrrdzo cieplutko u Ciebie ....

No własnie na ile planujesz zostać?Masz zamiar się moze pouczyc arabskiego ??/Pzdr

marta22 > 28-06-2006, 18:04

zostaje na okres wakacji wracam we na poczatku wrzesnia ,wrzesien praktyka a w pazdzierniku zaczynam 4 rok studiowania i pewnie bede bardzo tesknic
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna