• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza studencka i wakacje w PL

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• Wiza studencka i wakacje w PL

panama > 15-02-2014, 1:17

Hej!!

Moja obecna host rodzina chce zasponsorować mi studia w USA. Chca bym u nich została po 2 latach bycia au pair!! Jak dla mnie bomba. Poza tym cena za uczelnie dla nich nie gra roli. Jest mały problem jak dla mnie, mianowicie strasznie już tęsknie za rodziną. Moj kuzyn ma wesele w sierpniu i baaaaaaaaaaaaaardzo chciałabym jechać odwiedzić rodzine na wakacje. Moja host mama twierdzi, że nie bedzie problemu bym pojechała do PL na wakacje mając wize studencką. Każdy mi mówi "co jak Cię nie wpuszczą, co jak...." Napisałam więc bezpośrednio do ambasady Amerykańśkiej w PL, odpisali mi "nie ma takiej możliwości by USA wydały Ci wize studencką", zapytałąm również czy jest możliwość że nie zostane wpuszczona na terytorium USA po powrocie, odpowiedzieli mi że "powodem dla którego nie wpuszcza się na terytorium USA jest problem z prawem lub przesiedzenie wizy". Ja nie mam problemów z prawem, będąc drugi rok au pair nie dostałam już wizy tylko dokumenty, ze moge nadal przebywać na terytorium USA, moja siora twierdzi, że dla niej jest to juz przesiedzenie wizy. Nie wiem czy ma racje, bo jakby nie było dostałam papiery że mogę tu być. 

Kto ogrania temat i mi pomoże, co w takim razie da mi uczelnia jak nie wize studnecką jak uważa ambasada? i czy można zaryzykować wyjazd z szansą  że mnie nie wpuszcza?! Nie rozumiem dlaczego mieli by mnie nie wpuścić, przeciez bede miałą dokumenty, że zamierzam studiować i wszytsko. Po za tym w sierpniu będę jeszcze au pair, do października to powinni dać mi nową wize by móc kontynuować program....

z góry dziękuję za odpowiedz jak ktoś coś wie  
  • Re: Wiza studencka i wakacje w PL

yamisouls > 15-02-2014, 21:40

http://extraordinaryswag.blogspot.com/20...ryone.html tu masz trochę opisane jak to jest
  • Re: Wiza studencka i wakacje w PL

jolaniebieska > 17-02-2014, 12:25

Jeżeli masz au pair do października, to raczej cię już nie wpuszczą w sierpniu wrześniu, jest termin minimum 3 miesięczny, a tobie zostanie 1-2 miesiące.
  • Starszy wątek Nowszy wątek