-
-
AuPair.pl / Loty.pl / GoAuPair
kubatm > 25-01-2014, 22:03
Witajcie!
Patrzac na posty, wiekoszosc z Was korzysta z oferty cultural care, gawo czy prowork. Mam pytanie czy ktos z Was korzystal z agencji Aupair.pl wspolpracujaca z GoAuPair.pl w USA? Jakie sa Wasze opinie? Pod koniec roku zainterosowalem sie ta agencja i skorzystalem z jej oferty. Niestety szukalem jakis opini na jej temat i nie moglem nic znalezc. Bardzo prosze o Wasza opinie
Pozdrawiam
Kuba
-
Re: AuPair.pl / Loty.pl / GoAuPair
supermanisa > 29-01-2014, 21:07
Hej, właśnnie ja się zastanawiam nad współpracą z nimi, brak opinii wynika z tego, że oni się kilka lat temu przebranżowili na agencję turystyczną, ale teraz znów wznawiają działalność au pair. Są administratorem strony aupair.com, na której się zarejestrowałam i przez tą stronę mnie znaleźli, jeśli chcesz mogę przesłać od nich umowę, bo już dostałam. Dostałam kontakt do dziewczyny, która przez nich pojechała, trochę ją pytałam o kilka rzeczy. Co mnie jeszcze do nich przekonało? współpracują z goaupair.com, ale w sumie dopiero zaczynam przygodę z au pair, więc byłabym wdzięczna jeśli ktoś dałby znać wg czego wybierać agencje/jak je sprawdzić, w końcu mam jeszcze trochę na decyzcję. -
patig > 26-02-2014, 13:28
Hej!
Ja z nimi współpracuję. Jestem na etapie interview i testu psychologicznego.
Jak na razie wszystko oceniam na plus
Supermanisa - co powiedziała dziewczyna, która przez nich pojechała? -
AuPair_Domi > 27-02-2014, 22:30
Hej wam słońca!
Szczerze powiedziawszy,to pierwsze słyszę o tym GoAuPair.pl! A znam dużo przyszłych, obecnych i byłch operek i żadna z nich nie wyjeżdżała z nimi.
Ja aktualnie jestem w Proworku, ale byłam też w Cultural Care i gadałam z konsultantem Au Pair in America, więc mogę powiedzieć,że niezdecydowana ze mnie bestia.
Jeżeli chodzi o mnie to czym się kierowałam? Przede wszystkim cena! Tak, nie umieściłam na pierwszym miejscu "rangi" agencji, bo uwierzcie mi,że te 4 najbardziej znane ( oprócz trzech które wymieniłam jeszcze jest Gawo) działają niemalże na tych samych zasadach. W CC płacicie krocie,bo jest to agencja, z którą jesteście i w Polsce i w USA. W Au Pair in America - płacicie za piękne, kolorowe broszurki i całą kwestię związaną z marketingiem tak na prawdę. Wyjeżdżając z trzech pozostałych po przekroczeniu granicy jesteście pod opieką agencji Amerykańskiej ( APC,IE ). Także wracając - cena! Porównując w Proworku jest o ponad 3 tys taniej ;D Druga sprawa - UBEZPIECZENIE. Trzeba zwrócić uwagę czy musicie sami wykupić,czy tak jak np w Proworku wszystko ekstra,bo ubezpieczenie rozszerzone opłaca wam rodzinka. Co dalej : warunki, ilość referencji, jakie potrzebne są zdjęcia, czy trzeba filmiki robić, czy są jakieś koszta dodatkowe z kosmosu, czy są jakieś koszta za przedłużenie pobytu, gdzie jest orientation, czy mają dużo rodzinek "do wyboru", ile rodzin jednocześnie może być w Roomie, jak szybko amerykańska strona sprawdza waszą aplikacje, lata doświadczenia agencji etc.
I tutaj jedna uwaga do założyciela tematu: Któraś z wyżej wymienionych agencji w ogóle nie przyjmuje aplikacji male au pair, więc musisz to sprawdzić, bo ja nie pamiętam, która to była i czy to nadal tak wygląda ;p
Rozpisałam się jak zwykle, miłego wieczoru xo -
ok_ann > 17-03-2014, 0:11
Hej ja właśnie też zastanawiam się nad współpracą z nimi ale mam ten sam problem. Możecie powiedzieć już coś więcej czy może zmieniłeś zdanie i wybrałeś inną ?? -
supermanisa > 18-03-2014, 21:05
Aupair.pl -
supermanisa > 18-03-2014, 23:47
Dziewczyna, z ktora gadalam powiedziala ze wszystko spoko, ja tez polecam, jestem juz na koncowce wypelniania dokumentow u nich, zadnych problemow nie ma. Nie olewaja -
Pola21076 > 19-05-2014, 21:45
Wiem piszę już po 2 miesWłaśnie jestem przy wysłaniu do nich zdj chcą 5 zdj moich z dziećmi, prosto bez jakiś zbędnych filmików na YT Teraz mam wątpliwości co do tej firmy bo nie wiem czy im zaufać, chciałam jechać do Irlandii a mi teraz proponują Szkocję <_< Czy macie jakieś wiadomości oczywiście świeże ^^ o tej firmie?? Jak tak to proszę o kontakt Moje gg:50484599 -
patig > 20-05-2014, 19:16
Jeżeli chodzi o mnie, to mam już room otwarty i czekam na PFmatchy mało, zobaczymy jak będzie potem
są cierpliwi, a to u mnie plus, bo trochę się ociągałam z wszystkim -
Innominata > 26-05-2014, 0:14
Ja byłam zarejestrowana u nich, wszystko fajnie, w miłej atmosferze itd, ale zrezygnowałam z nich, ponieważ po przesłaniu pieniędzy i dokumentów zadzwonili tylko raz, aby zapytać czy jestem zainteresowana ofertą, która btw już była nieaktualna, a potem przez półtora miesiąca się nie odzywali, nawet na maila nie odpisali. Dopiero jak sama znalazłam rodzinkę, bez pośrednictwa agencji to im sie przypomniało o moim istnieniu, ale niestety trochę za późno.
I tak straciłam pieniądze z zaliczki.