• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wasz urlop

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Wasz urlop

• Wasz urlop
  • Wasz urlop

Olesya94 > 20-01-2014, 17:04

Nie znalazłam nigdzie takiego tematu a nie ukrywam, ze ciekawi mnie jak to jest z tym waszym urlopem? Szczególnie pytanie kieruje do "operek" przebywających rok w host rodzinach. Wiadomo, ze na okres roczny au pair ma prawo do 2 tygodniowego płatnego urlopu. Jak to jest u Was? Korzystacie z tego i wybieracie sie w jakaś podróż zeby zwiedzić inne miejsca?samotnie, z kimś? Czy wracacie na ten okres do kraju zeby spotkać sie z rodzina i znajomymi?

PS. Ktoś z Was operuje we Francji?

Pozdrawiam :-)
  • Re: Wasz urlop

ewelinagr88 > 21-01-2014, 0:04

troche to bezsensu wracac do kraju na 2 tyg zwlaszcza jak bilety sa tak drogie i np ja wolalbym to wykorzystac na super wakacje z dziewczynami lub z kims aby moj urlop byl niezapomniana przygoda np teraz jestem au pair a juz dzis wypelnilam wniosek o wize do Australii- miejsce gdzie chce spedzic moje urodziny tylko host rodzinka jeszcze o tym nie wiem

Olesya94 > 21-01-2014, 0:27

Wlasnie ja tez myślałam o tym zeby te 2 tygodnie wolnego wykorzystać na podróże po kraju, miejsca ktore chciałoby sie jeszcze zobaczyć. Ja do Polski wracam na początku lipca wtedy kiedy mi sie umowa kończy, ani razu nie wracam do kraju podczas mojego pobytu tutaj. Spędziłam we Francji swieta Bożego Narodzenia, Sylwester, przede mną Ferie razem z rodzina, potem Wielkanoc, a następnie wlasnie wakacje. Najczęściej my aupairki mamy wakacje kiedy rodzina tez je ma....czy u Wam jest inaczej? U mnie pewnie bedą w maju albo w czerwcu....sama jeszcze nie wiem, ale marzą mi sie wakacje na Południu Francji...nawet samotne :-) Wy tez spędzacie samotnie urlop? Czy macie to szczescie i posiadacie fajnego towarzysza do podróż? :-)

Zachęcam do rozmowy aupairki! :-)

panama > 22-02-2014, 21:56

Ja swoje wakacje spędziłam z kumpelą w Kalifornii, Nevadzie, Utah i Arizonie. Mówi się, że 2 tyg ale formalnie moja are powiedziała że 10 dni. Ja w każdym razie byłam 10 dni z moją koleżanką a później w grudniu pojechałam z chłopakiem w góry na 7 dni  
    Teraz żałuje, że nie pojechałam do Meksyku czy na jakiś rejs po wyspach. Na drugim roku nie mam szans by wyjechać poza USa wiec teraz zmieniłabym plany.

Jest dużo grup au pair, które można znaleźć na facebooku, dziewczyny sie zgadują i później duuużo grupą jadą na takie wakacje, głównie w miejsca o których pisałam. 
  • Starszy wątek Nowszy wątek